Energoles Bohor d.o.o., prodaja masivnega lesa, parjenje in sušenje lesa

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3466/energolesbohordooprodajamasivnegalesaparjenjeinsusenjelesa2-1473154577.jpg
Energoles Bohor d.o.o., prodaja masivnega lesa, parjenje in sušenje lesa
Energoles Bohor d.o.o., prodaja masivnega lesa, parjenje in sušenje lesa https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3466/energolesbohordooprodajamasivnegalesaparjenjeinsusenjelesa2-1473154577.jpg 0 05 0

Povprečno od 207 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Miha Amon (+)

Lesna ulica 2, Šentjur 3230, Slovenija

064 126 121
040 461 121
info@energoles-bohor.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Lesarstvo je ena izmed tradicionalnih proizvodnih in izvoznih panog slovenske industrije. Organizirani pričetki naše predelave in obdelave lesa segajo v preteklo stoletje. Začetki našega podjetja segajo v 20. stoletje. V tem času je podjetje Bohor doživelo mnogo sprememb. Zaradi širitve in kvalitetnejše ponudbe, povezanosti našega programa in menjave lastništva smo se odločili od leta 2009 nastopiti pod novim okriljem podjetja Energoles Bohor d.o.o. Na tradicionalnih temeljih in z dolgoletnimi izkušnjami ostajamo vodilni na slovenskem trgu pri proizvodnji parjenja bukovine.

 

Žagan les

Nudimo zračen suh in tehnično posušen (8-10%) les vseh drevesnih vrst. Kvaliteto označujemo z oznakami A, B, AB in C.

 

Rezan furnir

Nudimo furnir različnih drevesnih vrst, debelin in kvalitete.

 

Žaganje lesa

Za žaganje imamo na voljo  tračno žago. Žagamo les vseh drevesnih vrst do debeline 110 cm in dolžine 5,5 m. Na leto opravima približno 7.000 m3 hlodovine.Les žagamo na standardne debeline 25, 32, 38 in 50 mm ali po potrebi kupca. Razrez opravimo kvalitetno in hitro z možnostjo ločevanja na 4-6 kvalitet masivnega lesa.

 

Parjenje lesa

Parimo les vseh drevesnih vrst. Namen parjenja žaganega lesa je barvno izenačevanje in zmanjševanje notranjih napetosti.  Žagan les parimo pri visoki temperaturi in visoki relativni zračni vlažnosti. V teh razmerah se v lesu vzpostavi kemijski proces razgrajevanja lesnih snovi. Proces traja praviloma tako dolgo, dokler se ne doseže želen barvni odtenek. Pomembno je, da parimo sveže žagan les. Najpogosteje traja parjenje žaganega lesa do 36 ur, lahko pa tudi več. Na voljo imamo 2 računalniško vodene parilne komore s skupno kapaciteto 90m3 žaganega lesa.

 

Sušenje lesa

Komorska sušilnica se v splošnem uporablja in je primerna za vse vrste lesa. Les v komori miruje, spreminja se klima, ki jo prilagajamo vlažnosti lesa glede na vrsto in debelino. Da bi zagotovili visoko kakovost, les po sušenju še »temperiramo« in »umirimo« v zaprtem prostoru. Na voljo imamo 6 računalniško vodenih sušilnic za sušenje žaganega lesa kapacitete 350 m3.Spremljanje vlažnosti lesa je računalniško nadzorovano, tako da je zagotovljena maksimalna kvaliteta sušenja. Čas sušenja je odvisen od drevesne vrste in začetne vlažnosti lesa.

 

Prodaja bukovih peletov

Peleti so sodobno lesno gorivo, narejeni iz stisnjenega suhega mletega lesa, kot je žagovina in lesni oblanci in veljajo za CO2 nevtralne.

Za izdelavo pelet se uporablja suh odpadni les brez dodanih kemičnih primesi, ki se ga stisne pod močnim pritiskom v oblike valja premera približno šest milimetrov in dolžine do 30 milimetrov.

 

Za več informacij nas obiščite na bukovipeleti.si

 

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 11729961
  • Ime podjetja:
  • ENERGOLES BOHOR, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.
  • Občina:
  • Šentjur
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si