Splošni pogoji obdelave podatkov

OBDELAVA PODATKOV ZA NAMENE OBVEŠČANJA, PRIJAZNEGA IN VARNEGA OBISKA SPLETNIH STRANI TER TRŽENJA IN ANALITIKE

 

UVOD

Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno in varno. V nadaljevanju so vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR), saj se zavedamo svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je družba Mediacall d.o.o., Župančičeva ulica 6, 1230 Domžale, Slovenija. Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona (01 23 55 764) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

VRSTE PODATKOV

Da bi vam zagotovili prijazen in uporaben obisk naših spletnih strani in uporabo naših spletnih storitev obdelujemo različne vrste podatkov.

Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani. Prav tako zbiramo še podatke:

-          o napravi, s katere dostopate (npr. operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe);

-          o omrežju in povezavi, prek katere dostopate (npr. IP številka, jezik, časovni pas);

-          dodatni podatki iz naprav, če nam to posebej omogočite (npr. GPS in sorodna lokacija, fotoaparat, fotografije, kontakti);

-          dnevniški podatki (npr. datum in čas obiska, internetni protokoli, podatki o napakah ali zrušitvah).

Ob vašem obisku naših spletnih strani zbiramo podatke in jih shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.

Če nam posredujete vaš elektronski naslov ali sodelujete na naših dogodkih, akcijah in nagradnih igrah, obdelujemo vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih, podatke o vašem poslovnem subjektu ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami.

NAMENI IN UPORABA OBDELAVE PODATKOV

Osebne podatke obdelujemo za spodaj opisane namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.

Ob vaši privolitvi vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih, podatke o poslovnem subjektu ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami obdelujemo za namene posredovanja informacij v zvezi s vašimi povpraševanji o storitvah, obveščanja o novostih in ugodnostih, trženje in analitiko.

Svojo privolitev izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov, z registracijo in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naših spletnih storitev ali s sporočilom na naše kontakte (glejte prvi razdelek).

Podatke obdelujemo za zagotavljanje, vzdrževanje in razvoj naših spletnih strani in storitev ter za zagotavljanje informacijske varnosti uporabnikov, storitev in infrastrukture. Podatke obdelujemo tudi  za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev (npr. vam prilagojene vsebine).

Vaše podatke obdelujemo kot upravljavec. Za določene storitve lahko skladno z veljavnimi predpisi najamemo pogodbene obdelovalce (naše podizvajalce), za katere v celoti jamčimo.

Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

Vaše podatke lahko obdelujemo tudi, če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo kot upravljavec ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Čas obdelave je povezan z zakonsko določenimi roki (npr. zastaralni roki in podobno).

Kot upravljavec celovito digitalno poslujemo, vendar vse odločitve v zvezi s pogodbenimi razmerji in druge odločitve s pravnimi ali sorodnimi učinki sprejemajo naši zaposleni ob ustrezni informacijski podpori. Izvajamo ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter zakonitih interesov. Vedno imate najmanj pravico do osebnega posredovanja upravljavca, do izražanja lastnega stališča in izpodbijanja odločitve.

 

PREGLEDNOST OBDELAVE IN VAŠE PRAVICE

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

·         pravica do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov (besedilo, ki ga berete, je del izvajanja te vaše pravice);

·         pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);

·         pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami; ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

·         pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe« pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno); 

·         pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljavec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor ali če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;

·         pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);

·         pravica do ugovora pomeni, lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati  z obdelavo (vedno v primeru trženja);

·         pravice glede samodejne obdelave in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali po prehodnem dogovoru na sedežu družbe naše družbe (Župančičeva ulica 6, 1230 Domžale) ali preko telefona (01 23 55 764) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)).

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec RS (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si