Up M Refleksoterapija

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1739/upmrefleksoterapija1-1462536828.png
Up M Refleksoterapija
Up M Refleksoterapija https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1739/upmrefleksoterapija1-1462536828.png 5 05 1

Povprečno od 5 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Petra Jeretina (+)

Prešernova cesta 3, Ljubljana 1000

031 749 699
petra_jeretina@t-2.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Sem Petra Jeretina in prihajam iz Ljubljane. Na svoji življenjski poti sem se srečevala s številnimi izzivi, ki so me obogatili z izkušnjami.  Pri izvajanju shiatsu masaže in refleksoconske masaže stopal ter dlani pa sem prihajala v vse tesnejši stik z ljudmi.

Ob svojem delu sem predvsem spoznavala, kako zelo ljudje potrebujejo veliko uho, ki  jih posluša ter par nežnih rok, ki jim pokažejo, da so pomembni natanko taki, kot so tukaj in zdaj, v tem edinstvenem trenutku.

Ko sem se srečala z Metodo Feldenkrais, sem vse opisano doživela tudi sama. Uvidela sem, da gre za metodo, ki posamezniku pomaga spoznati način, kako si pri razreševanju vsakdanjih težav lahko pomaga sam. Medtem, ko poučujem in vodim skupinske in individualne lekcije ter tematske delavnice Metode Feldenkrais, sem  vsakič znova očarana, prevzeta in presenečena nad preprostim načinom in rešitvami, ki jih le-ta ponuja.

Metodo Feldenkrais sem študirala na Feldenkrais Institutu na Dunaju. Leta 2012 sem študij uspešno zaključila in tako postala certificirana učiteljica. S študijem metode nadaljujem in v letu 2013 zaključujem program Jeremy Kraus pristop Metode Feldenkrais za delo z otroci s posebnimi potrebami v Nemčiji.

Poglobljeno seznanjanje z Metodo Feldenkrais me je privedlo do prepoznanja ter odkritja temeljev, na katerih stoji moje delo. Čudovito je spoznavati, kako fantastičen je ustroj človeka in njegovega telesa in kako lahko vsak njegov delček  deluje samostojno ter obenem povezano v harmonično celoto.  Ko začutimo to harmonijo v sebi, postanemo izpolnjeni in srečni. To pa je tisto, kar meni pomeni Metoda Feldenkrais in upam, da boste enako harmonijo v sebi odkrili tudi vsi tisti, ki boste okusili  lekcije Feldenkraisa.

Metoda Feldenkrais ni telovadba, ni joga in ni terapija. Je poseben način učenja, kjer je predmet raziskovanja in iskanja novih zmožnosti naše lastno telo. Z nežnimi, lahkotnimi gibi in usmerjeno pozornostjo dosežemo svoj optimalen način gibanja in izboljšanje telesnih funkcij. Lekcije Feldenkrais namreč temeljijo na poglobljenem poznavanju biomehanike, nevrologije, razvojne motorike, psihologije in pedagogike. Delujejo na naš centralni živčni sistem, kjer se naši dosedanji, globoko zakoreninjeni vzorci gibanja in vedenja pričnejo spreminjati v za nas primernejše.

Gre torej za učenje, kjer učitelj nikoli izrecno ne pove, kaj je prav in kaj narobe, kaj je dobro in kaj slabo. Človek sam v sebi poišče tisto, kar mu povzroči prijeten občutek oziroma vzbudi radovednost. Metoda z drugimi besedami pomeni: ozaveščanje skozi gibanje.

Gibanje je jezik, ki ga naši možgani in živčni sistem razumejo. Spomnimo se lahko časa, ko smo bili dojenčki in majhni otroci in ko so bili naši starši pozorni predvsem na to, kako se gibalno razvijamo. Pri spremljanju otrokovega razvoja se v prvih dveh letih življenja ocenjuje predvsem njegove gibalne sposobnosti – najsi bo to groba ali fina motorika. Otrokovo prilagajanje okolju izhaja iz gibanja. To se pojavi pred vsemi drugimi sposobnostmi, ki se jih človek kasneje v letih odraščanja nauči in pridobi z izkušanjem ter v interakciji z okoljem.

Pri vadbi lekcij Feldenkrais se sčasoma zavemo razlike med zavestnim in nezavednim – mehaničnim – gibom. To zavedanje nato prenesemo tudi v naše vsakdanje življenje: ko občutimo kaj neprijetnega, to v nas takoj sproži proces korekcije. Ko pa se zavemo česa pozitivnega, to lahko uporabimo, ko to potrebujemo.

Ozaveščen človek zna poiskati rešitve tudi v posebnih stanjih, kot so strah, negotovost, v stresnih situacijah in podobno…, v vsem, kar blokira odziv nanje.

 

Metodo Feldenkrais sestavljata dve tehniki:

 • skupinske lekcije (awareness through movement – ATM),
 • individualne lekcije (functional integration – FI).

 

Pri skupinskih lekcijah učitelj učencem gibov ne pokaže in jih ne popravlja, temveč podaja samo besedna navodila. Vsakdo jih nato izpolni na način in v času, kot mu to dopušča njegovo telo. Pri individualni lekciji pa učitelj z nežnimi dotiki in gibi odkrije škodljive vzorce gibanja posameznika ter vzpodbudi enostavnejše in bolj funkcionalno gibanje.

Učno izhodišče je v obeh primerih enako. Učitelj ponudi možnosti, pri katerih se učenec zave svojih vzorcev gibanja, odkrije nove možnosti in jih uporabi. Pomembno je, da gibov ne razumemo kot vajo, ampak jih izkoristimo kot priložnost, ko lahko opazujemo samega sebe v trenutnem življenjskem položaju.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 99366819
 • Ime podjetja:
 • Up M Refleksoterapija, Petra Jeretina s.p.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Zelo zanimiv način prepoznavanja pozitivnih in negativnih vzorcev. Zase lahko rečem, da sem odkrila precej novega o sebi in se naučila veliko koristnega! Priporočam!
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si