Restavracija YILDIZ HAN skrbi za vaše zdravje, zato svoje jedi pripravljamo iz ekoloških živil!
Ekološka živila so celovita, saj so pridelana in predelana na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave in niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili. Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito živilo, ki vsebuje vse, kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila pa so tudi veliko polnejšega okusa, kot konvencionalno pridelana.
Pri pridelavi upoštevamo zakonitosti narave in ohranjamo rodovitnost tal. Varujemo naše naravne dobrine, izkoriščamo njihove prednosti, jih vzdržujemo in izboljšujemo. Skrbimo za ekološko ravnotežje, ohranjamo čisto vodo, naravne vire in energijo pa izkoriščamo na naravi prijazen način. Uporabljamo metodo trajnostnega načina kmetovanja, veliko zelenjave predvsem pa sadja vsebuje veliko količine vode, zato je po našem mnenju zelo pomembno kakšna voda hrani in osvežuje pridelke.
Turška restavracija Yildiz Han s ponosom predstavlja najbolj ugodno ponudbo- vsak dan od 13.00-16.00 pri nas dobite kosilo za samo 10 € !!! Ne zamudite te izjemne ponudbe in nas obiščite takoj.
Nomadski izvor Osmanov, ki so na področju današnje Turčije vladali od konca 14. st. do začetka 20. st. je pogojeval specifičen način priprave hrane. Med najbolj znanimi kulinaričnimi ostalinami tega obdobja je kebap, meso pečeno na odprtem ognju in burek ter druge vrste pit, ki so jih prav tako pekli na prostem. Restavracijo Yildiz han, ki sta jo v Ljubljani odprla zakonca Bakirkaya, prinaša v slovenski prostor del bogate turške kulture.
Turški kuharji pripravljajo bogat izbor specialitet iz različnih turških regij. Osebje vodi goste pri izbiri hrane s tradicionalno turško gostoljubnostjo, priljubljene jedi pa pogosto dopolnjujejo z novimi. V avtentičnem turškem ambientu se lahko obed nadaljuje v sproščenem druženju ob kajenju sadnih tobakov v vodni pipi in orientalskih večerih s plesalkami orientalskih plesov, ki se jim gostje lahko pridružijo v eksotičnih ritmih Bližnjega Vzhoda.
Nepogrešljiv del turške prehrane sta svež sir in jogurt, ki ga servirajo kot napitek, prilogo h glavnim jedem ali osnovo za namaze. Ugodni klimatski pogoji v mediteranskem in črnomorskem delu Turčije so prispevali k pestri zelenjavni prehrani. Številne jedi so pripravljene iz jajčevcev, bučk, paradižnika in druge zelenjave ter dopolnjene z rižem ali različnimi vrstami žit kot je bulgur.
Turški kuharji pripravljajo izbor specialitet iz različnih turških regij po tradicionalnih recepturah zbranih med domačini. Najbolj znane mesne jedi zbrane v različnih vrstah kebaba sestavljajo le del ponudbe. Ob njih nudimo enakovreden izbor zelenjavnih jedi pripravljenih iz sveže (v sezoni na lastnem vrtu) nabrane zelenjave. Značilno aromo ustvarjamo z dodatkom česna, mete, peteršilja, origana in tolčene paprike, pri čemer nikoli ne uporabljamo konzerviranih dodatkov kot so Vegeta ali jušne kocke. Prav tako sami pripravljamo jogurt iz domačega mleka, ki spremlja marsikatero našo mesno in zelenjavno jed.
V restavraciji Yildiz Han, vam predstavljamo noviteto. Za vas pripravljamo program zdrave in vitalne prehrane. Program je namenjen vsem, ki skrbite za svoje zdravje, a še vseeno radi kaj dobrega pojeste. Prav tako v našo sredino lepo vabimo vegetarjance, saj je turška kuhinja sinonim za pestro izbiro zelenjavnih jedi.
Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.
Turška restavracija Yildiz Han