ŠENKOVA domačija na Jezerskem – kjer lahko doživite in občutite preteklost
Šenkova domačija je kraj, kjer zgodovina zaživi v sedanjosti. Je kraj, kjer se mogočnost srednjega veka v harmoničnem sobivanju prepleta z domačnostjo našega časa. In je kraj, kjer v aktivnem doživljanju narave spočijete telo in duha. Lokacija kmetije, ki je prepričala že naše prednike pred več kot 500 leti govori sama zase. Dodali smo samo za ščepec začimb, ki izboljšajo okus in izgled.
NASTANITEV
Na Šenkovi domačiji lahko prenočujete v sobah, apartmajih, si postavite šotor ali pa preizkusite sveže dišeče seneno posteljo na seniku.
Sobe in apartmaji
Na Šenkovi domačiji nudimo nastanitev v novi Preužitkarski hiši, kjer vam je na voljo dvanajst ležišč, razporejenih v dve dvoposteljni sobi v pritličju in dva v starem stilu opremljena apartmaja za 4 osebe v mansardi.
Za popolno sprostitev smo v kleti uredili prostor za wellness s finsko in infrardečo savno ter masažno sobo. Iz diskretno opremljenega prostora za počitek se pozimi lahko oditete ohladit ven na sneg, poleti pa na zunanji terasi lovite prijetno tople sončne žarke.
Kampiranje
Na travniku pod mogočnim jesenovim drevoredom je pripravljen prostor za postavitev šotorov, sanitarije so urejene v obnovljenem volovjeku, kjer je postavljena tudi priročna kuhinja za vse uporabnike kampirnega prostora.
Spanje na seniku
Na seniku lahko spite na sveže dišečem senu ali pa se udobno namestite na skupnem ležišču.
Naša ponudba zajema:
Na Šenkovi domačiji si prizadevamo ohranjati stare domače jedi, ki so jih kuhale naše babice in so neločljivo povezane z življenjem na kmetiji, praznovanji in spremembami letnih časov. Kulinariko prilagajamo tudi željam gostov in poskušamo starim jedem vdihniti nov pomen.
Masunjek na domačem kruhu, ajdovi žganci z ajmohtom, golaž s kruhovimi knedli, kislo mleko, domači narezek, krompir iz domače njive in metin sirup so stalnica naše ponudbe, ki jim piko na i dodajo buhtlji z domačo slivovo marmelado ali šmorn s češpljevim džemom. Obujamo peko kruha v krušni peči in meniju dodajamo posmodule - kmečke pizze; testo - namazano s kislo smetano ter posuto z ocvirki ali domačimi zelišči.
Posebno mesto zasedajo jedi, ki so se jedle ob določenih praznikih. Jezerski zos za pusta, bula za veliko noč, pohane šnite za sv. Florjana pa seveda hrustljavo pečen jagenjček za vsak malo bolj praznični dan so pomembna kulinarična tradicija našega doma.
Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.
Turistična kmetija Šenkova domačija