Preprečevanja in odstranjevanja vlage Senzal

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/857/9053-1458631701.jpg
Preprečevanja in odstranjevanja vlage Senzal
Preprečevanja in odstranjevanja vlage Senzal https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/857/9053-1458631701.jpg 0 05 0

Povprečno od 1 ocen

Vaša ocena

Ribniška ulica 26, Maribor 2000, Slovenija

040 881 983
senzal.mb@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Senzal d.o.o. je specializirano na področju preprečevanja in odstranjevanja vlage iz notranjih prostorov. Naša ekipa je strokovno usposobljena za takšno delo in pripravljena na spopad z vlago v vašem objektu. Sedež podjetja je v Mariboru, vendar delujemo na širšem območju.

Naše dejavnosti obsegajo:

 

Merjenje vlage

Določanje obsega vodne škode

Vidne posledice vodne škode na materialih znotraj objekta se praviloma pojavijo kmalu po dogodku, ne glede na to, ali je šlo za notranje tvornike vlažnosti ali pa je vlaga vstopila v objekt od zunaj. Tipični pokazatelji so širjenje, temnenje in gubanje parketa, odstop opleska in ometa, plesnenje. Vendar pa celotnega obsega vodne škode vizualno ni mogoče določiti, velik del odvečne vlage namreč ostane očem skrit.

 

Odkrivanje toplotnih mostov in ugotavljanje vzrokov za nastanek plesni

V delu vašega stanovanja ali delovnega objekta se pojavlja povečana vlažnost materialov in s tem v zimskih mesecih tudi plesen. Najverjetneje gre za rob stanovanja ali mogoče za stik dveh konstrukcijskih oblik. V tem in v mnogih drugih primerih imate najverjetneje težave s toplotnimi mostovi. Naši strokovnjaki odkrijejo toplotne mostove na objektu, vzroke za nastanek toplotnih mostov in svetujejo stranki, kako odpraviti to neželeno konstrukcijsko napako oziroma omiliti posledice.

 

Merilne naprave in tehnike merjenja vlage

Naše merilne naprave omogočajo merjenje različnih fizikalnih količin oz. veličin npr. relativne zračne vlage, absolutne zračne vlage, temperature zidu itd. Pri tem uporabljamo različne merilne tehnike, odvisne od strukture materiala ciljnega objekta. Naše glavno merilno orodje predstavlja elektronski hidrometer GANN UNI 2 z različnimi nastavki za specifične merilne operacije. Pri delu si pomagamo še s celo vrsto drugih merilnih inštrumentov in orodij, s katerimi zagotovimo, da je delo izvedeno kar se da natančno in brez napak.

 

Osuševanje

Problem namočenih materialov

Objekt je prizadela vodna škoda oz. gre za novogradnjo, ki jo je potrebno osušiti. Gradbeni materiali so mokri in jih je pred sanacijo oz. nadaljnimi gradbenimi deli potrebno posušiti. Malo je namreč parketarjev, ki bi bili pripravljeni položiti parket na estrih, ki vsebuje več kot 2,5% vlage (po kalcij-karbidni metodi). In prav je tako, takšen estrih je pred polaganjem talne obloge namreč potrebno posušiti.

 

Kondenzacijsko osuševanje objekta

V podjetju Senzal d.o.o. glavni del naše razvlaževalne dejavnosti opravimo s kondenzacijskimi razvlaževalci, imenovanimi tudi KRji. Ti, kot pove že njihov naziv, izsušujejo vlago iz notranjih prostorov s pomočjo faznega prehoda kondenzacije. Kondenzacija ali utekočinjanje je prehajanje vodne pare iz plinastega v tekoče stanje. Obraten proces od kondenzacije je izparevanje, kjer voda iz tekočega prehaja v plinasto stanje. Kondenzacija se pojavi, ko topel vlažen zrak pride v stik s predmetom, ki je ohlajen pod temperaturo rosišča. Zrak lahko namreč sprejme le določeno količino vlage, odvisno od temperature zraka. Višja kot je temperatura zraka, višja je maksimalna možna vsebnost vlage v zraku. Vsebnost vlage v zraku izrazimo z relativno zračno vlago in jo navedemo v procentih (primer: nasičen zrak - z maksimalno količino vlage ima 100% relativno zračno vlago)

 

Osuševanje toplotnih izolacij

Imate namočeno toplotno izolacijo in razmišljate o trganju estriha in kompletni zamenjavi le-te? Nekaj morate storiti, kajti vlaga vam bo nedvomno povzročila obilico težav. Obrnite se na nas, saj imamo boljšo in predvsem cenejšo rešitev - brez odstranjevanja estrihov in ponovnega polaganja same izolacije. S tehniko imenovano izpihovanje toplotne izolacije s pomočjo turbopihal vam popolnoma osušimo namočeno izolacijo, ne glede na nje vrsto, vam pa ne bo treba trgati poda in estriha ter toplotne izolacije menjavati.

 

Sušenje masivnih zidov

Za uspešno osušitev masivnejših opečnih ali kamnitih zidov starejših objektov, uporabimo metodo IR stenskih panelov. Zidovi starejših objektov so namreč pogosto precejšnje debeline in jih je zaradi tega težko osušiti samo s kondenzacijsko metodo. Toplota, ki jo oddajo IR stenski paneli prodre globoko v zid in omogoči učinkovito sušenje tudi izredno masivnih zidov.

 

Druge storitve

 • Sanacija izvrtin vpihov in izpihov
 • Svetovanje pri odpravi vlage
 • Neutralizacija vonja in dezinfekcija
 • Sanacije

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 53380983
 • Ime podjetja:
 • Senzal trgovina, storitve in inženiring d.o.o.
 • Občina:
 • Maribor
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si