Loral, projektiranje in montaža bazenske tehnike in fontan, Alen Lorenčič

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3133/loralprojektiranjeinmontazabazensketehnikeinfontanalenlorencicsp2-1470218512.jpg
Loral, projektiranje in montaža bazenske tehnike in fontan, Alen Lorenčič
Loral, projektiranje in montaža bazenske tehnike in fontan, Alen Lorenčič https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3133/loralprojektiranjeinmontazabazensketehnikeinfontanalenlorencicsp2-1470218512.jpg 5 05 1

Povprečno od 7 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Alen Lorenčič (+)

Ulica Vita Kraigherja 5, Maribor 2000, Slovenija

041 298 379
info@loral.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Loral, Alen Lorenčič s.p. iz Maribora se ukvarja z projektiranjem in montažo bazenske tehnike, fontan, vodnih motivov in welnessa.

 

Bazeni

Naravni bazeni

Obstajajo različne variante in izvedbe naravnih-bioloških bazenov. Prav tako obstajajo različne tehnologije in sistemi s katerimi je možno izvest naravni-biološki bazen. Podjetje Biotop Landschaftsgestaltung G.m.b.H. je pred več kot 30 leti začelo z razvojem bioloških bazenov in danes se ponaša s sistemom s katerim so opremili že več kot 4.000 bazenov po vsem svetu. Na podlagi dolgoletnih izkušenj je sistem tako daleč razvit da nudi popolnoma naravno pripravo vode, brez dodajanja sredstev za vzdrževanje vode. Podjetje Biotop Landschaftsgestaltung G.m.b.H. ima svojo partnersko mrežo razvejano po vsem svetu. V Sloveniji skrbi za pravilno izvedbo podjetje Objem narave d.o.o. V sodelovanju z arhitekti iz biroja Landscape Glamping d.o.o. vam lahko uredimo popolno zasnovo vašega vrta, vse od arhitekture, projektne dokumentacije, ter do same izvedbe.

 

Klasični bazeni

Bazeni s PVC oblogo

Bazeni s PVC oblogo so lahko zidani ali betonirani. Pri obliki in dimenzijah imaste proste roke in lahko si zamislite poljubne oblike in dimenzije. Bazeni s PVC oblogo so najpogosteje izvedeni bazeni. Občutek v takšnem bazenu je zelo prijeten, saj delujejo kakor da hodite po mehki podlagi.

 

Bazeni s keramiko (mozaik, ploščice...)

Bazeni v katerih je položena keramika so lahko poljubnih oblik in dimenzij. Bazeni s keramiko so zelo prijetnega izgleda, še posebaj bazeni izvedeni z mozaikom. Izbira ploščic in mozaika je zelo široka, zato vam priporočamo da se pred izbiro posvetujete z arhitektom, kateri vam bo zasnoval celostno podobo, tako da bo bazen sovpadal z okolico. Seveda lahko celostno zasnovo uredimo za vas tudi mi.

 

Masažni bazeni

Masažni bazen ali whirlpool je manjši bazen z vodo segreto na 37°C. V masažnem bazenu so razporejene različne masažne šobe za masažo različnih delov telesa. Whirlpoole delimo v dve kategoriji:

 • vgradni whirlpooli,
 • prostostoječi whirlpooli.

 

Fontane

Privatne fontane

Fontane in vodni motivi so zelo dobrodošla osvežitev svakega vrta. Voda ima zelo pozitiven in pomirjujoč vpliv na človeka. Ne glede na to ali se odločite za vodni motiv v vašem ribniku ali pa fontano pred vašo hišo, vedno bo voda pritegnila pogled vsakega posameznika.

Vodnih motivov in izved fontan je praktično neskončno, zato se je potrebno vedno najprej posvetovat z arhitektom o samem izgledu. To lahko uredi vaš arhitekt ali pa vam mi z našim krajinskim arhitektom izdelamo idejno zasnovo in seveda tudi kasneje projektne načrte.

 

Javne fontane

Javne fontane so fontane, katere so večinoma v lasti občin in te tudi z njimi upravljajo. Ponavadi so to fontane, ki so postavljene v krožiščih in mestnih središčih in trgih. Te fontane so večinoma aktivne fontane, pomeni da se curki vode premikajo gor in dol, ali pa levo in desno. Prav tako so to fontane katere so vedno osvetljene, saj tako postanejo zelo atraktivne za obiskovalce mesta in tudi meščane same.

Izvedne, variant in možnosti so neomejene, zato vam z veseljem sprojektiramo fontano od idejne zasnove do izvedbe.

 

Plavajoče fontane

Plavajoče fontane so idealna popestritev dogajanja v ribniku ali jezeru. pri teh fontanah ni potrebne praktično nobene predpriprave. Fontano samo postavite na vodo, jo fiksirate da se ne premika, priklopite na elektriko in zadeva je končana.

Plavajoče fontane obstajajo različnih velikosti, od tistih za privatne bajerje ali ribnike, pa do velikih plavajočih fontan, katere so namenjene za večje ribnike ali jezera.

 

Razsvetljava

Razsvetljava ima zelo velik pomen pri fontanah, kajti fontane so najlepše zvečer v temi, ko se prižgejo lučke in osvetlijo dogajanje. Predvsem javne fontane so večinoma bogato osvetljene s spreminjajočo se barvo osvetlitvijo. Seveda pa je zelo primerna tudi enobarvna osvetlitev fontane, ki daje fontani posebno eleganco in prefinjenost.

Osvetlitev pride do glavnega pomena pri dinamičnih fontanah, kjer se vodni efekti spreminjajo. In z spreminjanjem vodnih efektov se spreminja tudi osvetlitev, oziroma se vklaplja in izklaplja glede na delovanje fontane. V zadnjem času so popularne dinamične fontane, ki delujejo po glasbi, kar pomeni da se efekti in osvetlitev spreminjata glede na glasbo, ki je ob fontani predvajana.

 

Welness

Suhe savne

Poznamo različne izvedbe suhih savn. Najbolj znane so finska, zeliščna, bio, ruska banja... Vsem tem savnam je značilno, da so narejene na leseni osnovi. Vse stene, strop in klopi morajo biti izdelane iz lesa kateri je primeren za intenzivne temperature in vlago. V našem podjetju uporabljamo skandinavski les, kateri vsebuje zelo malo smole in se smola ne izloča iz lesa. Je prav tako zelo odporen proti zvijanju in razpokam, kar je velikega pomeni pri izdelavi savn.

 • Finska savna,
 • Zeliščna/Bio savna,
 • Ruska banja,
 • Dimna savna.

 

Parne kopeli

Parne kopeli so bile v uporabi že v starem rimskem imperiju. Že takrat so rimljani poznali sproščujoč efekt nežne pare. Tehnika se je od tistih časov sicer spremenila, sam namen in uporaba pa sta ostala ista.

Parne kopeli so izvedene na keramiči osnovi. Klopi, stene in tla so obdane s ploščicami, mozaikom ali pa so samo pobarvane. Te kopeli se vedno izdelajo na mestu samem in so unikati. Tako so vse parne kopeli med seboj različne, kar daje arhitektom proste roke pri izbiri keramike in prostorski razporeditvi klopi ali ležišč.

 

Solna soba

Himalajska solna soba

Izboljšanje počutja je v zadnjem času dobilo zelo velik pomen, saj imamo ob natrpanih urnikih le malo časa za sebe. Himalajska solna soba ustvarja klimo, ki jo drugače lahko najdemo le v solnih jamah ali rudnikih soli. Zrak je nasičen s soljo, kar blagodejno vpliva na naša dihala.

Himalajska solna soba je prostor v katerem je čim več soli. Večinoma so to zidane stene iz himalajskih solnih zidakov, ter drobljena sol na tleh. Himalajska kristalna sol je po svoji mineralni, kot tudi energijski sestavi bistveno bogatejša od klasične morke soli. Za samo terapijo pa skrbi Halomed generator, kateri vpihuje v prostor suh solni aerosol. S tem oddajamo v prostor ogromne količine negativnih ionov, ki s popolnoma novo energijo napolnijo naše telo.

 

Javni wellness

Wellness namenjen širšemu krogu ljudi mora ponuditi ljudem širok program aktivnosti. Tako lahko zraven različnih izvedb savn in kopeli v javnem wellnessu najdemo tudi:

 • masažne bazen in whirlpoole,
 • ohlajevalne bazene - kneipp bazeni,
 • čebre z mrzlo vodo,
 • kneipp steze,
 • ogrevalne bazenčke za noge,
 • ledomate,
 • doživljajske tuše,
 • ogrevane klopi in ležišča,...

 

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 69056315
 • Ime podjetja:
 • Loral, projektiranje in montaža bazenske tehnike in fontan, Alen Lorenčič s.p.
 • Občina:
 • Maribor
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Bazen naredijo res kvalitetno, s poudarkom na estetiki. Zelo lepo!
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si