Krajinska arhitektura, Sara Peternel s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2273/logosarapeterneldrevo-1472117110.png
Krajinska arhitektura, Sara Peternel s.p.
Krajinska arhitektura, Sara Peternel s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2273/logosarapeterneldrevo-1472117110.png 0 05 0

Povprečno od 22 ocen

Vaša ocena

Mestni trg 33, Škofja Loka 4220, Slovenija

040 463 626
sara.peternel@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Sara Peternel s.p. iz Škofje Loke se ukvarja s krajinsko arhitektura, oblikovanjem in urejanjem vrtov ter zunanjih površin ter tečaji za sprejemne izpite.

 

Zakaj potrebujemo krajinskega arkitekta?

 • Preurejam star vrt mojih staršev

Z družino živimo v hiši mojih staršev. Ker je imel stari oče nekoč avto-delavnico je velika površina ob hiši tlakovana, parkirnega prostora pa zares potrebujemo le za 2 ali 3 avtomobile. Tlak je zastaran in nevzdrževan, ker pa sva z ženo ravno prenovila fasado na hiši, si zdaj želiva tudi lepše okolice. Pred časom sva, v želji, da bi poživila tlakovano površino, nasadila živo mejo iz cipres, ki pa je do danes tako zrasla, da povsem prekriva pogled na tisti mali košček travnate površine ki jo imava. Zdaj deluje kot da je naš le stari tlak, trata za živico pa pripada nekomu drugemu – mogoče sosedu? Vidiva da potrebujeva pomoč…

 • Imam preveč idej

Skoraj vsak teden si kupim revijo o urejanju vrta. Zanimive članke si shranjujem in vsako leto z velikim pričakovanjem čakam pomlad, da bom lahko začela prenavljati naš vrt. To počnem že nekaj časa, kar veliko denarja in časa sem zapravila za rastline in urejanje vrta, vendar naš vrt še vedno ne zgleda tako, kot tisti iz revije. Pravzaprav mi je prijateljica namignila, da deluje nekoliko ''našarjeno'' celo nekoliko kaotično. Prizadelo me je, ko pa sem le želela ustvariti košček narave in počitka zase in za svojo družino. Svoje ideje moram spraviti v red, pa ne vem kako.

 • Imam premalo idej in premalo časa

Živim sam, od staršev pa sem podedoval hišo z velikim vrtom. Zadaj je velik zelenjavni vrt in sadovnjak, vendar se z njim nihče več zares ne ukvarja. Sam sem sicer ljubitelj narave in škoda mi je vsega tega neizkoriščenega prostora. Želim si lep vrt, s katerim pa ne bi imel veliko dela. Sliši se kontradiktorno, vendar je gotovo izvedljivi. Sam sem brez idej, hkrati pa nimam časa da bi se ubadal z izbiro tlaka, rastlin in kdo ve česa. Potreboval bi dober nasvet.

 • Ne poznam rastlin

Rada hodim po vrtnarijah – zame je to prava sprostitev, še lepše je kot nakupovanje! Vendar se v svoji ljubezni do rastlin pogosto nekoliko prenaglim. Kupim rastlino, ki pa v enem samem letu tako zraste, da povsem preseže prostorske zmogljivosti mojega vrta. Včasih je še slabše – z ljubeznijo jo posadim in sadika mi umre v slabem tednu. Zgodi se tudi, da preprosto ne vem kam naj jo posadim, kljub temu, da sem jo v vrtnariji zares morala kupiti! Zakaj se mi to dogaja?

 • Potrebujem nasvet strokovnjaka

Nedavno smo s poslovnimi partnerji kupili ljubek hotel z veliko parkovno površino. Naša ideja je zasnovati družinski hotel, poln zabavnih aktivnosti na prostem za otroke. Za odrasle nameravamo oblikovati tudi welness program, zato smo že najeli notranjega oblikovalca, ki bo prijetno opremil prostor. Ker si želimo ob hotelu oblikovano športno igrišče in naravno otroško igrišče, potrebujemo nasvet strokovnjaka. Zavedamo se, da okolica igra prav tako pomembno vlogo kot notranjost. Vse skupaj mora delovati skladno in enotno!

 

Projekti

 

Načrtovanje

Javni prostori

Urejanje javnih površin vključuje urejanje parkov, športnih igrišč, otroških igrišč, mestnih trgov, pokopališč, atrijev, zunanjih prireditvenih prostorov ter ostalih javnih in poljavnih prostorov.

 

Zasebni vrtovi

Izdelava privatnega vrta poteka po ustaljenem zaporedju, kjer se v prvi fazi srečamo s stranko, ta pa nam pove svoje želje in pričakovanja glede novega vrta. Če se stranka za to odloči, preidemo v proces načrtovanja vrta. Sprva se izdela nekaj primerov nove vrtne zasnove, nato pa se preide v računalniško risbo in podrobnejše prikaze. Stranka lahko izbere načrtovanje do le ene izmed faz, vendar nam izkušnje narekujejo, da je potrebno slediti zaporedju načrtovalskih faz in le teh ne kaže preskakovati ali izpuščati.

 

Delavnice

Pripravljalni tečaji na sprejemne izpite za študij krajinske arhitekture

Program tečaja zajema:

1. Vaje za krepitev prostorske inteligentnost
2. Naloge za razvoj in krepitev ustvarjalnega prostorskega mišljenja
3. Grafični del

 • Spoznavanje s perspektivo
 • Ločevanje struktur in tekstur
 • Abstraktno dojemanje prostora v naravi
 • Zaznavanje planov v naravi
 • Spoznavanje krajinskih poudarkov
 • Risanje v naravi

Velik del tečaja je namenjen učenju risanja krajine, saj veliko udeležencev tečaja najbolj skrbi prav ta sklop pri sprejemnih izpitih. Tečaj poteka 1x tedensko po 3 šolske ure v osmih zaporednih tednih

Izvajanje po predhodnem dogovoru

Število tečajnikov: Individualno svetovanje ali do 10 oseb na termin.

Cena: 240€

Vsem tečajnikom pred sprejemnim izpitom pripada en brezplačen posvetovalni termin (čas po dogovoru), ki je namenjen pregledu risb in odprtih dilem.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 50924141
 • Ime podjetja:
 • Krajinska arhitektura, Sara Peternel, s.p.
 • Občina:
 • Škofja Loka
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si