Koča na Gozdu na Vršiču

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1007/koca-na-gozdu-na-vrsicu (32)-1459229460.jpg
Koča na Gozdu na Vršiču
Koča na Gozdu na Vršiču https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1007/koca-na-gozdu-na-vrsicu (32)-1459229460.jpg 0 05 0

Povprečno od 6 ocen

Vaša ocena

Vršiška cesta 86, Kranjska Gora 4280, Slovenija

051 626 641
04 5885351
info@prezlc.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Koča na Gozdu leži ob cesti na gorski prelaz Vršič. Od Kranjske Gore je oddaljena okrog 8 km, tako da je primerna za nastanitev ob obisku Kranjske Gore. Zelo primerna je za šolo oziroma vrtec v naravi kot tudi za družine in individualne goste. V l. 2013 smo pridobili naziv Družinam prijazna koča, ki ga podeljuje Planinska zveza Slovenije.

 

Koča na Gozdu - Prenočišča na Vršiču:

1. nadstropje - sobe s kopalnico: štiri sobe za 3 - 6 oseb
2. nadstropje - sobe s skupno kopalnico: štiri sobe za 4 - 8 oseb
3. nadstropje - skupna ležišča: ena soba za 12 oseb

 

Koča ima na voljo 54 ležišč. Ima velik jedilni prostor, namenjen tudi drugim dejavnostim, kot so različne delavnice, predavanja idr.

V Koči na Gozdu vam postrežemo domače slovenske jedi kot so štruklji, gorenjski krapi, jedi na žlico, borovničev zavitek, itd., odlično pripravljeno divjačino - jelenova pečenka in jelenov golaž, skratka imamo pestro kulinarično ponudbo.

Okoli koče so travnate površine, primerne za športne aktivnosti in predavanja na svežem zraku. Veseli smo otrok iz vrtcev in šol v šoli v naravi ter raznih planinskih skupin, ki uživajo na planinskih taborih in planinskih poteh. Koča na Gozdu je obdana z zelenjem, stoji v šepetu macesnov in obsijana je sončnimi žarki. Nahajamo se v centru Triglavskega narodnega parka in smo izhodišče za večino vrhov v Julijskih Alpah.

Obiskovalci lahko s terase občudujejo očarljiv pogled na podobo Špika, Frdamanih polic in Prisanka, v čigar ostenju se skrivajo naravna čudesa, kakršna sta Prisojnikovo okno, skozi katerega včasih posije tudi sonce, in skalni monolit Ajdovske deklice, katere legenda še danes kroži med ljudmi.

Od Ruske kapelice - znamenite zgodovine Vršiške ceste, smo oddaljeni približno kilometer. Lepo povabljeni, da nas obiščete in z nami delite lepote naravne in kulturne dediščine.

Vir

  • Davčna številka:
  • 38570041
  • Ime podjetja:
  • Prezlc, gostinstvo in turizem d.o.o.
  • Občina:
  • Kranjska Gora
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si