Ekostral, analiziranje vode

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/499/ekostral-analiziranje-vode (4)-1457453385.jpg
Ekostral, analiziranje vode
Ekostral, analiziranje vode https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/499/ekostral-analiziranje-vode (4)-1457453385.jpg 5 05 1

Povprečno od 5 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Samo Stravnik (+)

Meža 132, Dravograd 2370

041 569 489
samostravnik@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Ekostral se ukvarja z preizkušanjem in analiziranjem vod. Specializirani smo predvsem na področju dezinfekcije pitnih vod.

 

Dezinfekcija pitne vode

Dezinfekcija pitne vode je postopek s katerim uničujemo bolezenske mikroorganizme. Z dezinfekcijo pitne vode preprečujemo širjenje nalezljivih bolezni, ki jih povzročajo mikroorganizmi, ki se prenašajo s pitno vodo. Zaradi tega je dezinfekcija večinoma nujen postopek v pripravi pitne vode.

 

Kako pitno vodo dezinficiramo?

Za dezinfekcijo pitne vode se običajno uporabljajo različna kemijska sredstva: plinski klor, hipokloritne spojine, klorov dioksid, ozon in fizikalni postopki: UV sevanje, ultrafiltracija, prekuhavanje.

 

Kako lahko razdelimo dezinfekcijo glede na mesto delovanja?

Dezinfekcijo lahko glede na mesto delovanja razdelimo na primarno in sekundarno. Primarna dezinfekcija je namenjena uničenju bolezenskih mikroorganizmov v surovi vodi, torej v procesu priprave in zato poteka na mestu priprave vode. Sekundarna dezinfekcija preprečuje razrast bakterij in ščiti vodo pred naknadnim onesnaženjem v omrežju. Lahko jo imenujemo tudi rezidualna dezinfekcija in poteka v sistemu distribucije. Dezinfekcijska sredstva so pri postopkih lahko različna. Pogosto postopek primarne dezinfekcije zagotavlja hkrati rezidualno delovanje.

 

Kaj zahtevamo od dezinfekcijskega sredstva?

Dezinfekcijsko sredstvo naj bi ustrezalo naslednjim pogojem:

 • uniči vse mikroorganizme (bakterije, viruse, praživali) v različnih pogojih in v sprejemljivem času,
 • je nestrupeno oziroma nemoteče za človeka in živali,
 • je poceni, varno ter enostavno za rokovanje in uporabo,
 • zagotavlja rezidualno delovanje in omogoča njegov enostaven nadzor.

 

Ali je dezinficirana voda škodljiva za zdravje?

Dezinfekcijska sredstva ne reagirajo samo z mikroorganizmi, temveč tudi z drugimi sestavinami vode, pri čemer nastajajo nekatere nove snovi - stranski produkti dezinfekcije, ki lahko predstavljajo nevarnost za zdravje. Po kloriranju npr.: nastanejo trihalometani.

 

Kako deluje ozon?

Poleg dezinfekcije, ozon oksidira oksidabilne anorganske in organske snovi, odstranjuje barvo, vonj in okus. Ker nima rezidualnega delovanja, ga lahko sekundarno kombiniramo s kloriranjem. Po ozoniranju nastane veliko novih spojin, med katerimi so tudi mutagene in kancerogene. Če je v vodi, ki jo obdelujemo z ozonom bromid, se tvori bromat.

 

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 84408421
 • Ime podjetja:
 • Ekostral, strokovne in tehnične dejavnosti, Samo Stravnik s.p.
 • Občina:
 • Dravograd
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si