Ekološka kmetija Fajdiga Peter

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4583/ekoloskakmetijafajdigapeter4-1484053958.jpg
Ekološka kmetija Fajdiga Peter
Ekološka kmetija Fajdiga Peter https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4583/ekoloskakmetijafajdigapeter4-1484053958.jpg 0 05 0

Povprečno od 5 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Peter Fajdiga (+)

Dvořakova ulica 8, Maribor 2000, Slovenija

040 217 796
pfajdiga@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Peter Fajdiga iz Maribora se ukvarja z ekološko pridelavo sadja in sokov že dobrih 20 let. Za to pot se je odločil, ker verjame, da je narava že preveč zastrupljena in si zaslužimo uživati neoporečno, kakovostno in varno hrano. Prideluje odličen jabolčni sok iz jabolk sorte Idared ter breskve. Sadovnjaki se nahajajo v Bresternici pri Mariboru, kjer so zelo ugodni pogoji za pridelavo jabolk in breskev. Prideluje tudi breskve v Bresternici pri Mariboru.

V Vipavski dolini prideluje tudi kaki, za katerega je značilno, da se pobira pozno jeseni in sicer konec meseca oktobra ter v začetku novembra. Kaki velja za sadež bogov in je prava vitaminska bomba, bogata z antioksidanti in ostalimi vitamini, je nizkokaloričen in daje občutek sitosti.

 

Cenitev kmetijskih zemljišč

Kmetijska zemljišča so naravna dobrina, pomembna za pridelavo hrane, varovanje okolja, ohranjanje kulturne krajine in poseljenosti podeželja ter opravljanje ekoloških funkcij. Ena od pomembnih nalog kmetijstva je zagotavljanje primerne stopnje samooskrbe in prehranske varnosti.

Ker se obseg kmetijskih zemljišč zaradi intenzivne pozidave in zaraščanja teh zemljišč vztrajno zmanjšuje, je ena ključnih nalog zagotoviti njihovo obdelanost in ustrezno varstvo pred njihovo trajno spremembo.

 

Občasno: Ekološka kmečka tržnica na Glavnem trgu v Mariboru.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 46333100
  • Ime podjetja:
  • Kmetijstvo in cenitve kmetijskih zemljišč, Peter Fajdiga, s.p.
  • Občina:
  • Maribor
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina
  • Z vami že:
  • 164

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si