Center varne vožnje Raceland

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3324/centervarnevoznjeraceland1-1472024805.png
Center varne vožnje Raceland
Center varne vožnje Raceland https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3324/centervarnevoznjeraceland1-1472024805.png 0 05 0

Povprečno od 3 ocen

Vaša ocena

Pesje 30, Krško 8270, Slovenija

07 4974184
041 470 371
07 4974192
info@pagrat.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Center varne vožnje Raceland sodi med najsodobnejše centre za izvajanje vseh programov varne vožnje v Sloveniji, pri zasnovi je sodelovalo več slovenskih strokovnjakov iz različnih področij.  Zadnja modifikacija se je zgodila leta 2011, po temeljitih študijah in dokazanih izboljšav, je bila vgrajena okrogla hidravlična plošča, plod slovenskega znanja, ki ponuja še več izrazitejših simulacij. Prvi med vsemi centri je našel in vzpodbujal povezavo med športom in izobraževanjem, je edini center, ki ima primerne pogoje za trening motorike in t.i. defenzivno vožnjo na enem poligonu. Vodne ovire, drseče podlage in druge hidravlične naprave omogočajo simulacijo situacij in voznih razmer, s katerimi se srečujemo v prometu.

Za vse naprave in poligon so pridobljena vsa potrebna dokazila o ustreznosti, kar pomeni, da je zadoščeno tako slovenski, kot tudi evropski zakonodaji.

Center varne vožnje Raceland je odprt tudi pozimi, saj takrat ponuja izvedbo skandinavskega izobraževanja, tudi v najbolj nemogočih pogojih (sneženje, pomrznjeno cestišče…), s strokovno usposobljeni inštruktorji in programom, zaradi katerega se bomo po vseh opravljenih nalogah počutili varnejše in samozavestnejše. In bomo tako tudi reagirali v prometu. 

 

Voznik začetnik

Komu je namenjen tečaj?

Vsi, ki ste pridobili vozniško dovoljenje za A ali B kategorijo motornih vozil po 13.08.2010 se od 01.07.2011 lahko udeležujete vadbe varne vožnje po novem pravilniku. Zakon narekuje obvezno udeležbo na vadbi varne vožnje najmanj 4 mesece po pridobitvi vozniškega dovoljenja in to znotraj obdobja, ko smo voznik začetnik. Tečaji se izvajajo v enem dnevu v skupinah do 12 oseb in traja od 8 do 9 ur.

Cena 125,00 € z DDV (določena s strani države)

 

Izbris kazenskih točk

Komu je namenjen?

Program za izbris kazenskih točk je namenjen vsem, ki ste dosegli 4 in niste presegli 17 kazenskih točk. Zakon, ki je v veljavi od 1. julija 2011 določa, da se lahko programa udeležite tudi na lastno željo, saj napotilo s strani Ministrstva za pravosodje ni več potrebno, vendar bo to možno šele po izteku prehodnega obdobja, torej od 1. oktobra 2011 dalje. V primeru, da voznik doseže 18 kazenskih točk in mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, mora najprej opraviti kontrolni zdravstveni pregled, temu sledi program usposabljanja za varno vožnjo in šele nato lahko ponovno opravlja vozniški izpit. Na program dodatnega usposabljanja lahko voznika še vedno napoti tudi Ministrstvo za pravosodje, ko je vozniku izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, vendar to velja le v primeru odložitve izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Programa dodatnega usposabljanja varne vožnje se mora udeležiti tudi oseba, ki ji je prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja, na podlagi ugotovitev kontrolnega zdravstvenega pregleda.

Programa se lahko udeležite enkrat v obdobju treh let, s potrdilom o opravljenem dodatnem usposabljanju za varno vožnjo pa vam sodišče iz evidence izbriše 4 kazenske točke.

Cena 249 € z DDV

 

Individualni tečaji

Trening varne vožnje B kategorija – avtomobili
(individualni tečaj)

Vsak začetnik se mora najprej naučiti spretnosti vožnje, ki se nanaša na upravljanje vozila, vzdrževanje smeri vožnje in seveda obvladovanje hitrosti, ter varno ustavljanje vozila. Poznavanje prometnih predpisov, vozne fizike, tehnike vožnje in psihologije, omogoča vozniku, da razume vožnjo, predvidi namero drugih udeležencev na cesti in razumno sklepa kaj zakonitosti prometa od njega zahtevajo v določenem trenutku.

Trajanje 1 dan
Cena 149 € z DDV

 

Trening vožnje A kategorija - motorna kolesa
(Osnovni tečaj varne vožnje)

V zadnjih letih smo priča velikemu porastu prodaje motornih koles. Ljudje uporabljajo raznovrstna motorna kolesa. V prometu zasledimo mladino v starosti od 15 do 18 let, ki za vožnjo uporabljajo skuterje. Ti vozniki so še obvladljivi s strani staršev. Nimajo veliko izkušen in si jih pridobivajo večinoma sami. Močno jih privlači hitrost, polaganje motorja v ovinkih. Identificirajo se z znamko in modelom skuterja ali po idolu z moto grand prix tekmovanj. Od zaščitne opreme uporabljajo samo čelado, da zadostijo zakonskemu predpisu. V velikih primerih pa si čelade sploh ne zapenjajo. O varnosti in možnosti nesreče pa razmišljajo tako, da se jim na bo nič zgodilo, saj pazijo nase.

Trajanje 1 dan
Cena 149 € z DDV

 

Trening vožnje A kategorija - motorna kolesa
(Nadaljevalni tečaj varne vožnje)

V naslednjem obdobju do 21 leta starosti skuteristi že bolje obvladajo enosledno vozilo. Nekateri so dobro prestali zdrse in se zaradi ne uporabe varnostne opreme, hujše ali lažje poškodovali nekateri pa so dobili tako imenovane kolesarske poškodbe – odrgnine.
Poleg možnosti in volje voziti enosledno vozilo mora imeti motorist še psihično moč, ki je podprta z znanjem, ta mu daje samozavest, ter fizično moč, za uspešno motorično obvladovanje vozila. Poraja se vprašanje: »Katera je pravilna hitrost pri vhodu v zavoj?«, ter »Ali naj najprej zavijamo ali pa padamo v nagib?«

Trajanje 1 dan
Cena 149 € z DDV

 

Trening vožnje A kategorija - motorna kolesa
(Športni trening vožnje)

Športna motorna kolesa so izdelana iz tehnično najbolj dovršenih materialov in z njimi lahko dosegamo velike hitrosti, zato zahtevajo za vožnjo tudi bolj izkušenega voznika. Kako izboljšati svoje sposobnosti pri vožnji skozi ovinek? Česa se je treba vedno zavedati, ko se z motorjem vozimo skozi ovinek? Obstaja pet stvari, ki jih moraš obvladati in če narediš narobe samo eno od teh petih stvari, druge štiri bodo izvršene kot rezultat te ene.

Trajanje 1 dan
Cena 149 € z DDV

 

Darilni boni

Pri nas lahko naročite darilne bone za tečaje varne vožnje. Zelo popularno darilo je tečaj maladega voznika, ali individualni tečaj klasične šole varne vožnje. Darilni bon lahko pošljemo po povzetju ali ga prevzamete pri nas na Raceland-u.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 53395166
  • Ime podjetja:
  • PAGRAT papir, grafika in trgovina, Krško d.o.o.
  • Občina:
  • Leskovec pri Krškem
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si