Artim d.o.o., biomasno ogrevanje in kogeneracija

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3447/artimdoobiomasnoogrevanjeinkogeneracija-1473065426.jpg
Artim d.o.o., biomasno ogrevanje in kogeneracija
Artim d.o.o., biomasno ogrevanje in kogeneracija https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3447/artimdoobiomasnoogrevanjeinkogeneracija-1473065426.jpg 0 05 0

Povprečno od 4 ocen

Vaša ocena

Virmaše 210, Škofja Loka 4220, Slovenija

01 69732236
051 233 453
info@artim.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Artim d.o.o. ima 15 letne izkušnje na področju izkorišcanja lesne biomase. – imamo preko 200 referenc z vgrajenimi kotli na lesno biomaso in solarnimi sistemi.

Imamo preko 200 referenc z vgrajenimi kotli na lesno biomaso in solarnimi sistemi:

 • vgrajujemo kotlovnice na polena, pelete in sekance moči od 10 kW do 10 MW,
 • projektiramo in postavimo enote za soproizvodnjo toplote in zelene elektrike - od 30 kW do 3000 kW,
 • ameriške ORC enote ElectraTherm "Green machine" so idealne za izkoriščanje nizkotemperaturne odpadne in geotermalne toplote,
 • najnovejšo tehnologijo katalitične depolimerizacije za predelavo odpadne plastike, avtomobilskih gum in odpadnega olja.

 

Moderni kotli HERZ

Moderni kotli HERZ na lesne pelete, sekance ali polena imajo odličen izkoristek in vam omogočajo poceni ogrevanje z visoko stopnjo udobja in avtomatike. Ogrevanje na lesno biomaso je od 50 - 70 % cenejše od ogrevanja na fosilna goriva. Vse kurilne naprave so narejene iz kvalitetnih materialov in imajo uporabniku prijazno regulacijo. Moči ogrevalnih naprav so od 10 kW do 1 MW. Minimalno vzdrževanje in visoka življenska doba kotlov.

 

VOLTER

Samostojna kogeneracijska enota v kontejnerski izvedbi, moči 28 kW ali 40 kW netto, ima vgrajeno zanesljivo in preizkušeno tehnologijo uplinjanja lesne biomase in kogeneracije toplote in elektrike. Naprava popolnoma izpolnjuje vse ekološke standarde, saj 100% uporablja obnovljivo lesno biomaso in ima minimalne emisije v okolje. SPTE naprava zahteva majhno vzdrževanje in servis, ima pa vgrajeno popolno daljinsko kontrolo in javljanje napak.

 

TORNADO

Toplozračne peči na pelete

Peletne peči na topli zrak za ogrevanje šotorov, rastlinjakov, piščančjih farm, skladišč. Moči peči so od 100 kW do 460 kW, vgrajena je močna zračna turbina in montažni zalogovnik za pelete. Delovanje kotla je po termostatu v ogrevanem prostoru. Čiščenje pepela je ročno ali avtomatsko v posodi na strani kotla. Vgrajen litoželezni gorilec omogoča dobro zgorevanje vseh vrst pelet, lahko tudi z dodatkom odpadnega zrnja.

 

KORNFEIL

El. Moč.: 250 – 5000 kWe

Kotel na lesne sekance ogreva termo olje na 300 stopinj C in deluje popolnoma avtomatsko. Kotel je prvotno namenjen za srednje in večje pekarne, kjer v centralni kotlovnici ogrevamo termo olje za več pekarskih peči. Moči kotlov so 200 ali 500 kW. Poleg kotla ponuja proizvajalec tudi vso ostalo pekarsko opremo in popolnoma avtomatizirane pekarske linije. Biomasno ogrevanje omogoča prihranke do 70% v primerjavi s kurilnim oljem ali elektriko.

 

SPTE - biomasna kogeneracija električne energije in toplote

Novi obnovljivi viri energije so zelo pomembna priložnost za bodočnost našega planeta. Biomasa je dobra alternativa obstoječim fosilnim gorivom. Slovenija je bogata s čudovitimi gozdovi, kateri obnovljivo sončno energijo pretvarjajo v lesno biomaso visoke kakovosti. Samo del letnega slovenskega prirasta gozdov je izkoriščen, hkrati pa plačujemo ogromno denarja za uvoz dragih fosilnih goriv - za ogrevanje, pogon strojev in avtomobilov. Slovenski les naj bo namenjem za kvalitetne proizvode iz lesa, lesni ostanki in manj kakovosten gozdni prirast pa se koristno lokalno uporabi za biomasno ogrevanje in kogeneracijo toplote in elektrike. S tem imajo lahko dober prihodek slovenski kmetje in lokalna ekonomija skozi povečanje delovnih mest.

 

Biomasni kotel na termično olje - BioTherm

Eko-prijazno in ekonomično ogrevanje pekarskih peči

BioTherm je odlična alternativa konvencionalnim kotlom na plin in kurilno olje. Kot gorivo uporablja samo lasne sekance, pelete in posušene zmlete izdelke pekarske industrije. Te surovine so 2-4x cenejše kot kurilno olje ali zemeljski plin in niso podvrženi velikim cenovnim nihanjem cene energentov.

Moči kotlov so: 200 kW ali 500 kW.

Lahko so vezani v kaskado - za večje moči toplote.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 60678054
 • Ime podjetja:
 • ARTIM razvoj in projektiranje d.o.o.
 • Občina:
 • Škofja Loka
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si