Žganjekuha Vahter, izdelki iz žganja, David Vahter s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4674/zganjekuhavahterizdelkiizzganjadavidvahtersp1-1484830182.jpg
Žganjekuha Vahter, izdelki iz žganja, David Vahter s.p.
Žganjekuha Vahter, izdelki iz žganja, David Vahter s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4674/zganjekuhavahterizdelkiizzganjadavidvahtersp1-1484830182.jpg 0 05 0

Povprečno od 7 ocen

Vaša ocena

Kontakt
David Vahter (+)

Cesta na Roglo 33, Zreče 3214, Slovenija

040 722 162
zganjekuhavahter@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Sva David in Mateja Vahter iz Zreč. Pred več kot sedmimi leti sva čisto po naključju, ob najdbi recepta, ki je vzbudil najino zanimanje, izdelala svoj prvi domači jägermeister in ustvarila nadvse okusen aperitiv  iz 28 različnih zelišč.

Nabiranje slednjih ter z njim povezano zahajanje v naravo in občudovanje njenih lepot so postali stalnica v življenju vseh članov naše družine. Ob nasvetu prijateljev, leta 2013  ki so prepoznali kvaliteto in odličnost okusa domačega »jägra«, ni bilo težko pričeti z malo proizvodnjo likerjev in žganja. Sedaj proizvajamo 100% naravno domačo pijačo: Zeliščni liker, Liker iz vrtnic, Vanilijev liker, Brinje v žganju, Borovničevec, Malinin liker, Smerečje, Regratov liker, Viljamovko, Tavžentrožo, Slivovko.

 

Proizvodi

Domači zeliščni liker

Vsako leto je drugačen, glede na zelišča in osnovo žganja, ki jo uporabljamo. Nam je sadjevec bolj všeč od tropinovca, zato preferiramo tega. Rastline  nabiramo čez celo leto v okolici Zreškega Pohorja in namakamo v žganju. Končnemu izdelku dodajo prijetno aromo in odličen okus. Pijača je naravna z 32 % alkohola in 21,9 % sladkorja.

Zaradi različnih želj kupcev polnimo po 1 l, 0.7 l, 0.5 l, 0.35 l, 0.2 5 l, 0.2 l, 0.1 l, 0.04 l,0.02 l .
Najboljši je ,če ga pijemo ohlajenega.

 

Domači liker iz vrtnic

Vrtnico mnogi priznavajo, da je kraljica rož. V srednjem veku so rožno vodo in olje imeli za eno osnovnih zdravil. Mi smo pa naredili iz nje prav poseben okus.Naredili smo doma pridelano žganje, sladkor in cvetove dišečih vrtnic . Nastal je 100 odstotno naraven  sladek  liker, romantičnega okusa z 21,4 % alkohola in  31,8% sladkorja.

Polnimo: 1 l, 0.5 l, 0.35 l, 0.2 l, 0.1 l , 0.04 l, 0.02 l
Najboljši je, če ga pijemo ohlajenega.

 

Domači borovničevec

Umetnost delanja „borovničk„ so poznali že naši babice in dedki, ki so nam svoje znanje skrbno predali. Tej tradiciji sledi tudi naš domači, 100 % naravni in več kot odlični borovničevec. Sveže nabranim borovnicam dodamo sladkor, čeznje prelijemo malo žganja, vse skupaj pa namakamo tako dolgo, da iz vsake od sestavin nastane božanski okus  z 25% alkohola in 28%. sladkorja.

Zaradi različnih želj kupcev polnimo po:
1 l, 0,7  l, 0,5 l, 0,35 l, 0,2 l, 0,1 l, 0,04 l, 0,02 l

 

Brinjeve jagode namočene v žganju

Brinove jagode veljajo za „pozabljeno zdravilo“, ki odpravlja predvsem želodčne težave, zato jih še posebej radi nabiramo in predelamo v  pijačo. Ker pa so naši  likerji sladki, smo se odločili in naredili pijačo brez sladkorja z 30  % alkoholom.
Vsebuje doma pridelano žganje namočeno na brinjevih jagodah..

Zaradi različnih želj kupcev polnimo:
1 l, 0,5 l, 0,35 l, 0,2 l, 0,1l, 0,04 l , 0,02l

Najboljši je, če ga pijemo ohlajenega.

 

Tavžentroža

Zaradi zdravilnega učinka smo namočili tudi Tavžentrožo v žganje. Že ime Tavžentroža pove da gre za dobro znano ljudsko zdravilo. Rastlina je predvsem splošno zdravilo za želodčne in črevesne težave. Ima grenek okus, ki traja. Pijača vsebuje 30 % alkohola in je brez sladkorja.

Polnimo: 0,35 l. 0,1 l in 0,02 l.

 

Vanilijev liker

Vanilja je dišavna začimba, ki jo pridobivamo iz orhideje, vrste Vanilla planifolia. Izvira iz Mehike, njeni črno-rjavi dišeči stroki pa veljajo za kraljico vseh dišav. Zaradi vsebnosti vanilje ima naš liker izredno prijeten vonj in sladkoben okus, z 28% sladkorja in 15%  alkohola njegov učinek pa je sladko-pomirjujoč.

Zaradi različnih želj kupcev polnimo po:
1 l  , 0,5 l,  0,35 l,  0,2 l,  0,04 l, 0,02 l

Najboljši je, če ga pijemo ohlajenega.

 

Malinin  liker

Menimo, da le malo ljudi ne mara tega prvovrstnega sadeža vijoličnordeče barve, ki se ponaša z božanskim okusom. V naši žganjekuhi pa smo naredili še korak naprej in sadeže obogatili  z 25 %  žganjem in sladkorjem ter tako ustvarili edinstveno sladko, sadno alkoholno pijačo.

Polnjeno: 1 l, 0,5 l, 0,35 l, 0,2 l  0,04 l, 0,02 l

 

Slivovka

Slivovka je na našem področju eno najbolj priljubljenih žganj, kuhano v pravem kotlu in brez dodatkov drugega sadja, pa velja še za posebej kakovostno. Slivovka je naravna in proizvedena po klasičnem postopku žganjekuhe, zato je izjemno aromatična in prevzame že s svojim polnim, sladkim sadnim vonjem. Slivovka je bistra in prijetnega okusa, kljub 40 odstotkom alkohola pa deluje v ustih blago ter razvaja brbončice. Po grlu steče mehko in ne pušča žgočega ali trpkega priokusa, saj je nežno sadna.

 

Smrečje

Liker iz smrekovih vršičkov poznamo vsi, ki se občasno sprehodimo do gorskih koč,kjer nam prijazni gostinci ponudijo kozarček “za zdravje”.
Vemo, da čudovit okus  smerečja pomaga pri  težavah z grlom.
Domače  in naravno je najboljše, zato smo začeli delati Smrečje, in mu dodali 28 % alkohola in  nekaj sladkorja.

Polnimo 0,2 lirov.

 

Domača viljamovka

​Omenjena sorta je bila znana že v 18. stoletju. Plod je srednje velik, njegovo meso pa sočno, izredno okusno, z značilno muškatno aromo. Viljamovka je odlična za uporabo in predelavo v najboljše žganje, ki ga dobimo s kuhanjem.Žganjekuhi Vahter smo tako pričeli  destilirati tudi žganje iz viljamovke z 40% alkohola.

Zaradi različnih želj kupcev polnimo:
0,5 l ,  0,35  l 0,2 l  0,04 l  , 0,02 l

Vir

  • Davčna številka:
  • 65077237
  • Ime podjetja:
  • Žganjekuha Vahter David Vahter s.p.
  • Občina:
  • Zreče
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si