Zavod Središče za naravno učenje Samorog

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4890/zavodsrediscezanaravnoucenjesamorog24456-1486641968.jpg
Zavod Središče za naravno učenje Samorog
Zavod Središče za naravno učenje Samorog https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4890/zavodsrediscezanaravnoucenjesamorog24456-1486641968.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Sora 70, Medvode 1215, Slovenija

040 354 552
040 433 622
info@samorog.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

SNU Samorog otrokom in odraslim vrača igro in sobivanje z naravo. Igra je učenje in druženje. Veselje. Odkrivanje osupljivih zgodb pod olupkom vsakdana. Središče za naravno učenje (SNU) Samorog je doma v vasi Sora pri Medvodah, na nastajajočem gozdnem doživljajskem igrišču in v

Samorogovi ustvarjalnici. Naše aktivnosti potekajo tudi v bližnji vasi Dobruša pri Vodicah na Terapevtski domačiji Appaloosa ranč.

Redno sodelujemo tudi z Mojstrom Simetom v njegovi svedralnici v Vižmarjah.

 

Samorog vabi

v svoje vrste otroke, stare 2 -8 let, da se pridružijo skupini malčkov v gozdnem varstvu in skupinici prvošolcev, ki raziskujejo svet znanja in veščin po Samorogovo, malo drugače. Poleg listnate in blatne gozdne igralnice ima Samorog pripravljeno tudi toplo opremljeno notranjo ustvarjalnico, kjer se vedno kuha kakšna dobra igriva dogodovščina.

 

Središče za naravno učenje Samorog

Živimo v svetu ekstremne produktivnosti in dosežkov. Na poti v družbeno uspešno odraslost so otroci preveč zaposleni z vsem, kar morajo osvojiti in znati. Zmanjka jim časa za otroštvo. Ne izkoristijo svojega resničnega potenciala. Primorani so se odreči igri in sebi za obveznosti, ki jim jih narekujejo starši, šola, družba.

V Središču za naravno učenje Samorog želimo otrokom in odraslim vrniti igro in sobivanje z naravo. Igra je učenje, raziskovanje in druženje. Pristnost, spontanost in veselje. Odkrivanje osupljivih zgodb pod olupkom vsakdanjih dejstev in reči.

Večina naših dejavnosti je trenutno v povojih. Odvijale se bodo na trenutno rastočem Doživljajskem igrišču Samorog v vasi Sora pri Medvodah. Zajemajo delovanje doživljajskega igrišča, gozdno varstvo predšolskih otrok, skupino šoloobveznih otrok za aktivno učenje v naravi ter gozdne delavnice, tabore in doživljajske dneve za otroke, mladino in družine. Dojenčkom in malčkom v spremstvu staršev, bodo namenjene gozdne igralne urice, delavnice o masaži dojenčka, nošenju v nosilkah, igriva vodna vadba za dojenčke brez plavalnih pripomočkov ter delavnice na temo naravnega starševstva.

Glavno vodilo Samoroga je verjetje, da so otroci, ki imajo priložnost rasti, se učiti in razvijati v pristnem stiku z naravo, skozi igro, v skupnosti, po lastnih vzgibih - družbeno odgovorni, v sebi dobro usidrani, svetu prijazni in srečni otroci. In da bodo vse to ponesli s sabo tudi v odrasli svet.

 

V vasi Sora pri Medvodah raste čisto posebno igrišče: Samorogovo doživljajsko igrišče. Na njem trenutno poteka v dopoldanskem času gozdno varstvo za predšolske otroke. Samorogove sledi raziskuje tudi skupinica malo večjih šolskih otrok, ki se namesto izza šolskih klopi, učijo šolske snovi izkustveno, mimogrede, skozi igro, na naraven način. Najmlajše mavrice se lahko prepustijo svojim prvim vodnim pustolovščinam na igrivi vodni vadbi z Malim Plavalcem.

 

Ostale naše dejavnosti kukajo v svet še sramežljivo, s prvimi pogledi.

Zajemajo:

 • delovanje doživljajskega igrišča,
 • gozdno varstvo predšolskih otrok,
 • skupino šoloobveznih otrok za aktivno učenje v naravi,
 • gozdne delavnice, tabore in doživljajske dneve za otroke, mladino in družine,
 • medgeneracjsko povezovalne aktivnosti,
 • gozdne igralne urice za dojenčkme in malčke v spremstvu staršev,
 • delavnice o masaži dojenčka, nošenju v nosilkah, naravnem starševstvu,
 • igrivo vodno vadbo za dojenčke brez plavalnih pripomočkov.

 

Zakaj SNU?

Verjamemo v preproste poti. V modrosti naših babic, ki se izgubljajo v današnjem osamljenem in divjaškem načinu življenja. V znanja, ki so se gradila skozi stoletja našega obstoja.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 67533361
 • Ime podjetja:
 • Zavod Središče za naravno učenje Samorog
 • Občina:
 • Medvode
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina
 • Z vami že:
 • 78

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si