Zasebna psihoterapevtska praksa, Natalija Muzica Ambrožič

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2436/Screenshot1-1465803063.png
Zasebna psihoterapevtska praksa, Natalija Muzica Ambrožič
Zasebna psihoterapevtska praksa, Natalija Muzica Ambrožič https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2436/Screenshot1-1465803063.png 0 05 0

Povprečno od 5 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Natalija Muzica Ambrožič (+)

Cesta v Pregavor 3a, Izola 6310, Slovenija

040 825 970
natalija@psihoterapija-koper.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Natalija Muzica Ambrožič, specializantka sistemske psihoterapije na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Diplomirala sem na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobila naziv diplomirana pedagoginja in profesorica sociologije. Po dolgoletnih izkušnjah z delom v šolstvu sem se odločila za specialistični študij sistemske psihoterapije na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Specialistični študij opravljam pod mentorstvom psihiatra in sistemskega psihoterapevta mag. Mirana Možine, dr. med.

Junija 2015 sem zaključila z dodatnim izobraževanjem iz psihoterapije otrok in mladostnikov na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Trenutno sem v procesu pridobivanja diplome iz medicinske hipnoze pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja iz Društva za medicinsko hipnozo Slovenije.

V letih 2014 in 2015 sem opravljala psihoterapevtsko prakso v Psihoterapevtski ambulanti Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, s katero še vedno sodelujem.

 

Psihoterapevtske storitve

Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija poteka med terapevtom in enim klientom, pri čemer se ustvari varno ter zaupno okolje za razreševanje težav in stisk oziroma osebnostno rast. Individualna psihoterapija je proces, namenjen predelavi osebnih težav s ciljem trajnih sprememb. Spreminjamo odnos do samega sebe, s čimer pa se posledično spreminjajo tudi odnosi z drugimi. Klient v psihoterapevtskem procesu spoznava, kdo je, kako se počuti, katera čustva kaže svetu in katerih ne, prepoznava, katere so njegove temeljne potrebe ter kakšna je njegova odgovornost do tega, kako doživlja sebe in druge.
Individualna psihoterapija omogoča, da posameznik prek kontakta ali odnosa, ki ga vzpostavi s terapevtom, bolje spozna sebe, se zaveda sebe, svojih možnosti in odgovornosti do tega, kako doživlja svoje življenje tukaj ter zdaj.

Dolžina psihoterapije je odvisna od posameznikove motiviranosti in njegove potrebe po spremembi. Prednost individualne psihoterapije je, da se lahko psihoterapevt popolnoma posveti enemu klientu, zaradi česar se hitreje vzpostavi varen in zaupen odnos.

 

Partnerska psihoterapija

Partnerska psihoterapija poteka med terapevtom in parom, osredotoča se na odnos med partnerjema ter na doživljanje vsakega partnerja posebej. Partnerji po navadi poiščejo strokovno pomoč, kadar ne zmorejo več sami reševati težav, kot so neprimerna komunikacija, izguba zaupanja, odtujenost, kopičenje zamer, medsebojno nerazumevanje, nezvestoba in ljubosumje, ter ob dilemi, oditi ali ostati skupaj.
Partnerska terapija omogoča, da z uporabo različnih psihoterapevtskih tehnik zgradite bolj kakovosten partnerski odnos, ki temelji na dialogu in medsebojnem spoštovanju ter na zadovoljenih osnovnih relacijskih potrebah pri obeh partnerjih.

Pomembno je, da v terapijo prideta oba partnerja, sicer ne moremo delati partnerske, temveč individualno terapijo.

 

Družinska psihoterapija

Družinska psihoterapija poteka med terapevtom in družino, ki se je znašla v stiski zaradi različnih razlogov. Težave v družini se velikokrat kažejo skozi vedenje otrok. Otroci s svojim vedenjem opozarjajo na svojo stisko. Družinska terapija pomeni, da v obravnavo sprejmemo vse družinske člane, saj je pomembno, da se ponovno vzpostavita stik in komunikacija med vsemi člani. Včasih družine potrebujejo pomoč pri prebolevanju izgube ali ob spoznanju, da je ločitev neizogibna. Prednost družinske terapije je ravno v tem, da celostno obravnava celotno družino, terapevt in družina gradita na bolj odprtih ter odkritih pogovorih o sebi in svojih doživljanjih ob drugih.

 

Cenik

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 84531177
  • Ime podjetja:
  • Zasebna psihoterapevtska praksa, Natalija Muzica Ambrožič s.p.
  • Občina:
  • Izola
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si