Založba Klopotec

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1108/zalozba-klopotec-1459754919.jpg
Založba Klopotec
Založba Klopotec https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1108/zalozba-klopotec-1459754919.jpg 5 05 1

Povprečno od 12 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Iztok Zupan (+)

Posavec 145, Posavec 4244, Slovenija

041 630 193
info@klopotec.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

S podjetjem Iztok Zupan s.p. sem ustanovil založbo Klopotec katere prva dva produkta(LPja) Trewor Wattsa in Pat Thomasa sta že v pripravi. Založba Klopotec se ukvarja s snemanjem in izdajanjem zvočnih zapisov ter muzikalij.

Že približno tri leta preko podjetja Intek iz Kranja uvažam repertoar italijanske produkcije Black Saint/Soul Note (okrog 700 jazz naslovov večinoma tujih izvajalcev), v zadnjem času pa sem v kontaktu s še eno italijansko založbo Splasc(h), ki pa bolj pokriva njihov jazz. V navezi sem tudi z nekaj elektronskimi založbami (Mego iz Avstrije, Touch - Anglija...). Za te distribucije sem se odločil, ker mi je njihov katalog blizu, obenem pa teh distribucij pri nas ni. Večina prodaje teče preko festivalov in interneta, v trgovinah so te edicije težko dosegljive. Razlog je v preslabi prodaji in prevelikih cenah. Moja ideja so nižje cene, ki pa jih z distribucijo po trgovinah ne morem doseči. Verjetno se bom v tekočem letu bolj posvetil reklami in prodaji po internetu, ki je verjetno prihodnost za to zvrst nekomercialne glasbe. Za Black Saint/Soul Note sem naredil tudi katalog (na CDju), na katerem so vsi naslovi, ovitki, izvajalci in ocene iz publikacij AllMusic Guide in Penguin Guide.Kot dodatek pa je tu še okoli 700 minut MP3 glasbe.

Blizu mi je organiziranje koncertov in v veselje mi je, da bom verjetno letos pripeljal v Slovenijo violinista Alexandra Balanescuja, na jazz festival Cerkno pa romunskega pianista H.Tavitiana.

Intenzivno snemam približno tri leta, posnetki pa mi pomenijo ponovno oživljanje dogodka. Snemam s Core Sound mikrofoni (velikosti kovanca), AD konverter je Denecke Zephiro box, podatke pa shranjujem na prenosni Sony dat D7, v zadnjem času pa direktno na disk, kar mi omogoča naprava Archos AV320. Le to uporabljam tudi za "praznenje" Compact flash kartic iz digitalnega fotoaparata. Večinoma snemam iz prve vrste, ob dovoljenju izvajalcev pa si postavim stojalo in mikrofone še bolj približam odru. Postavljanje in usmeritev mikrofonov prepuščam svoji intuiciji, ki pa je iz koncerta v koncert močnejša. Nekateri posnetki so res na visoki ravni in jih uporabljam za test sistemov. Zavedam se njihovih tehničnih pomanjkljivosti, po drugi strani pa vem, kako je bilo v živo in kaj mi manjka pri predvajanju. Konkretno, prijatelj je bil prepričan, da mu njegov sistem prinaša zelo "globoko" zvočno sliko in prav enako je slišal z mojega posnetka, v realnosti pa še zdaleč ni bilo tako. V prihodnosti nameravam kupiti dva močnejša mikrofona za situacije, ko glasbeniki dovolijo snemanje. Lahko pa se pohvalim, da so glasbeniki nad nekaterimi posnetki navdušeni. Zelo zanimiv primer sem doživel s posnetkom, ko so glasbeniki v živo spremljali nemi film L'Argent v Kinoteki in s samim izvajanjem niso bili zadovoljni. Po poslušanju pa so bili navdušeni in pojavile so se celo želje po izdaji.

Nisem pristaš nobene tehnologije, zanima me samo končni efekt. Seveda raje primem v roke vinil, ga očistim in spustim iglo v brazdo, ob poslušanju pa občudujem ovitek in "normalno" preberem spremni tekst. Zaenkrat mi gramofonska kombinacija tudi bolje dela,nisem pa obremenjen s "platami". Če sta na voljo oba nosilca, potem še vedno raje izberem vinil, CD pa si naredim sam, ali pa ga prepečem od kolegov (za v službo in za v avto). V zadnjem času delam na izboljšavah CD predvajalnika, kjer bom verjetno “prebrikal"  izhodno stopnjo in jo nadomestil z "lampaško". Ista "usoda" bo verjetno doletela tudi tranzistorsko phono stopnjo.

 

Glasba

Lazar-Kaučič : Second Round
(IZKCD038 - marec 2016)
Milko Lazar klaviature
Zlatko Kaučič tolkala

Šalamon-Battaglia: windS
(IZKCD037 - marec 2016)
Samo Šalamon - el kitara
Stefano Battaglia - klavir, zvonci

Tori Tango: For One Touch
(IZKCD036 - februar 2016)
Jure Tori - harmonika, klavir
Kurt Bauer - violina
Ariel Cubria - kitara,vocal
Ewald Oberleitner - kontrabas

Maki Čepak kvartet: Makia planet
(IZKCD035 - februar 2016)
Maki Čepak - kitare , Dario Carnovale-klavir
Simone Serafini - kontrabas,el.bas, Luca Colussi - bobni
Martina Furlan - vokal

Sedmina:Delavski dom Kranj, 24.2.1978
(IZKCD034 - januar 2016)
 posnetek koncerta v organizaciji Kranjskih Ljubiteljev Glasbe(KLG) 24.februarja 1978. V originalni zasedbi, dve leti pred uradnim prvencem.
Veno Dolenc:kitara,orglice,glas; Melita Dolenc:glas; Karlo Ahačič-kotrabas, Stane Bitežnik:Klasična kitara; Cveto Kobal:flavta; Milena Dostal:violina

Širom: I.
(IZKCD033 - januar 2016)
Iztok Koren : banjo, bas boben, cevni zvonci, balafon
Ana Kravanja : violina, viola, ribab, balafon, kalimba, obročni boben
Samo Kutin: harfe, ukulele, kalimba, brač, balafon, zvočila

Judita Karba: Popkovina
(IZK CD032 - november 2015)
Judita Karba: vokal, violina, Martina Kavčnik - vokal
Pavlina Koprivec - vokal, violončelo,Andrej Marinčič - klaviature
Nikola Matošič - kontrabas,Blaž Celarc - bobni, tolkala
Primož Križaj - vokal

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 78521637
 • Ime podjetja:
 • Založništvo, fotografija, računalništvo, Iztok Zupan, Klopotec s.p.
 • Občina:
 • Radovljica
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Kapo dol, ker ostajaš zvest samemu sebi in na nek način skušaš ohraniti prvinski zvok glasbe. Zelo pohvalno!
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si