VTD Gadova peč

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/847/vtd-gadova-pec (4)-1458573214.png
VTD Gadova peč
VTD Gadova peč https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/847/vtd-gadova-pec (4)-1458573214.png 0 05 0

Povprečno od 39 ocen

Vaša ocena

Vrhovska vas 15, Cerklje ob Krki 8263, Slovenija

041 610 511
info@gadovapec.eu

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Vinogradniško- Turistično društvo Gadova Peč

Smo mlado vinogradniško turistično društvo, ki združuje čez 200 članov. Ti prisegajo na cviček, ki se prideluje v zibelki cvička - natančneje v vinski gorici Gadova peč.

Letos obeležujemo peto obletnico nastanka društva.

V tem času pa smo uspeli udejanjiti številne dogodke in doseči marsikatere cilje na katere smo ponosni.

Vsako leto ograniziramo dve prireditvi. Prva je ponavadi v mesecu aprilu - Praznik vina, kruha in dobre volje, ki je v Pošteni vasi. Druga pa je Martinovanje (november) pri sodu, katerega čuva naš "gadek" in se nahaja v osrčju Gadove peči.

Da pa bi bile naše vinske gorice čim bolj odprte in blizu tudi ljudjem, ki pridejo v naše kraje, da bi jih pobližje spoznali, pa smo odprli tudi vrata svojih zidanic in hramčkov tudi turistom v sklopu projekta Dežurne zidanice. Tako je vsako v Gadovi peči sprejet s kozarcem cvička ter pri tem še kaj prigrizne.

V društvu se združujemo predvsem preprosti ljudje, ki cenimo tradicijo, kulturo in predvsem odlično kapljico. Med njih pa zagotovo sodijo tudi številni estradniki in mnogi ostali častni gostje, ki se z veseljem podajo v naše gorice.

Med članicami pa imamo kar tri cvičkove princese - Zdenko Mirtek, Vesno Komatar in Martino Baškovič. Slednja pa je v letu 2012 zastopala tud vse tri vinorodne dežele Slovenije, saj je uspela zmagati in doseči naziv Vinske kraljice Slovenije.

 

Tu najdete tudi seznam vseh dežurnih vinogradnic in vinogradnikov.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 70750564
  • Ime podjetja:
  • Vinogradniško turistično društvo Gadova Peč
  • Občina:
  • Cerklje ob Krki
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si