Vrtnarstvo, Robert Koželj s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2682/vrtnarstvorobertkozeljsp4-1466696104.jpg
Vrtnarstvo, Robert Koželj s.p.
Vrtnarstvo, Robert Koželj s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2682/vrtnarstvorobertkozeljsp4-1466696104.jpg 0 05 0

Povprečno od 5 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Robert Koželj (+)

Gora pri Komendi 16, Komenda 1218, Slovenija

041 931734
robert_kozelj@t-2.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Vrtnarstvo, Robert Koželj s.p. vam ponuja urejanje in vzdrževanje vrtov, vzdrževanje trave in obrezovanje živih mej.

Obrezovanje žive meje

Obrezovanje žive meje je nujno opravilo če želimo, da je naša živa meja na pogled estetska.

Živa meja, ki jo imamo posajeno okoli hiše, vikenda, poslovne stavbe in še marsikje drugje je dobrodošla iz veliko razlogov. Ob cesti zmanjšuje hrup in zadržuje pline, preprečuje nezaželene poglede iz ulice ali sosedov, poskrbi za zasebnost. Hkrati pa poskrbi za naraven videz s prijetno zeleno barvo. Če želimo da naša živa meja ostane lepa, pa jo moramo redno obrezovati. Poznamo več vrst živih mej, zato je od vrste odvisno tudi vzdrževanje le te. Nekatere vrste rastejo veliko hitreje (listavci) kot druge(iglavci), nekatere potrebujejo redno zalivanje, spet druge lahko vzdržijo dalj časa ob veliki vročini, saj so navajene takšnega podnebja.

Nekatere potrebujejo redno gnojenje, druge ne vendar to je bolj odvisno od stanja rastline in prsti v kateri je nasajena. Vsem pa je skupno, da potrebujejo obrezovanje, če želimo lep izgled in urejen videz. Za iglaste žive meje(smreka, thuja, tisa,…) je dovolj, da jih obrezujemo enkrat letno, v času od sredine poletja do jeseni. Če želimo, jih lahko režemo tudi dvakrat in sicer spomladi in jeseni. Za listnate žive meje (forzicija, pušpan, lovorikovec,…), ki rastejo hitreje, pa je za urejen videz marsikje potrebno obrezovati dvakrat do trikrat na leto. Pri slednjih se zgodi, če jih ne obrezujemo redno, da vejice olesenijo in lahko izgubimo lepo oblikovano linijo žive meje ter ob naslednjem obrezovanju postane rjava, saj obrežemo vse listje. Ob nerednem obrezovanju pa nam lahko meja uide v širino kot v višino.

Ko pride čas za obrezovanje žive meje je to opravilo, ki je za marsikoga neprijetno, moramo vedeti nekaj osnovnih pravil. Obrezujemo le v času suhega vremena, saj delamo s škarjami (električnimi ali bencinskimi) in obstaja nevarnost da se poškodujemo, v primeru da nam zdrsne na lestvi ali mokri podlagi.

Še enostavneje je, da delo prepustite strokovnjakom!

 

Vzdrževanje trave

Pravilna košnja trave je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja inkvalitete vaših travnatih površin. Če košnja trave ni opravljena pravilno, se bilke začnejo prepletati – nastane gosto tkan travnat tepih, ki onemogoča pravilno rast in razvoj.

Vsaj tako pomembna kot je nega trave je tudi izbira pravih semen. Ni vsako seme primerno za vsako podnebje, lego površine, zemljo,… Potrudimo se, da vam strokovno svetujemo in olajšamo izbor semen.

 

Ponujamo vam še

  • Urejanje in vzdrževanje vrtov,
  • vzdrževanje okolice.
  • Davčna številka:
  • 45194297
  • Ime podjetja:
  • Vrtnarstvo, Robert Koželj s.p.
  • Občina:
  • Komenda
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si