Vrtnarstvo Am Draganović

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1694/AmDraganovistoritveintrgovina13-1462440447.jpg
Vrtnarstvo Am Draganović
Vrtnarstvo Am Draganović https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1694/AmDraganovistoritveintrgovina13-1462440447.jpg 0 05 0

Povprečno od 17 ocen

Vaša ocena

Polje, cesta VI 10, Ljubljana 1260, Slovenija

031 659 036
am.draganovic@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Am Draganović, storitve in trgovina, k.d. se ukvarja s vrtnarskimi deli.

Izvajajo dela kot so:

 • načrtovanje,
 • izvajanje,
 • vzdrževanje.

 

Oblikovanje vrta:

Nobene potrebe ni, da ima zelenjavni vrt obliko pravokotnikov. Tako obliko smo v aplikaciji izbrali zgolj zato, ker se še vedno najpogosteje pojavlja in je za prikaz najbolj nazorna.

Grede pa so lahko nepravilne, mehkih zavitih oblik, strogo simetrične … Lahko si zamislite tudi visoke grede ali gomile.

Ne glede na obliko vrta, ki si jo boste zamislili, pa svetujemo še praktičnost, saj bo to olajšalo delo v vrtu. Grede naj bodo tako velike, da jih lahko obdelujemo s poti, sicer bomo bodisi potlačili rastlinice, ali pa jih ne bomo mogli negovati. Medtem, ko je dolžina gredice navadno pogojena z obliko oziroma z dolžino vrta, si širino prilagodimo sami. Širina okoli 1,2 metra nam omogoča dober izkoristek prostora, hkrati pa še omogoča oskrbo rastlinic s poti.

Kako široke so poti med gredicami, je odvisno od vas, morajo pa zagotoviti dovolj prostora, da udobno delamo. Priporočljiva širina potke je okoli 30 centimetrov. Na tak široki poti bomo udobno stali, dovolj pa bo prostora tudi, da poleg sebe položimo gajbico ali posodo, v katero bomo nabirali pridelek.

Pri snovanju prostora za vrt se splača razmisliti tudi o umestitvi kompostnega kupa. Ta naj ne bo preblizu vrta, pa tudi ne predaleč. Vsekakor potrebuje senco.

 

Priprava tal v vrtu:

Skrivnost uspešnega vrtnarjenja se zagotovo skriva v pripravi tal. Najprej odstranimo plevel, pri čemer se držimo motike in lopate. Če pa je vrt močno zapleveljen, posežemo po pripravku na osnovi glifosata, ki uniči vso obstoječo vegetacijo in preprečuje naknadno razraščanje »nepovabljenih« rastlin. Nato se lotimo prekopavanja tal, ki naj sega okoli v globino.

Preverimo tudi, če je prst kisla ali bazična, saj neprimerna tla ovirajo prehod hranilnih snovi. To najlažje ugotovimo z analizo tal, ki nam prikaže tudi založenost tal s hranili (P, K) in organsko snovjo. Če je zemlja kisla oziroma je pH pod 6, dodamo sredstvo za odpravljanje kislosti talPlantella Kalcivit, pri čemer pazimo, da istočasno ne uporabljamo organskih gnojil.

 

Zemlji dodamo hranila:

Če površina, ki jo bomo preoblikovali v zelenjavni vrt, ni bila, obdelana, jo moramo pognojiti. Izberemo primerno organsko gnojilo.

 

 • Davčna številka:
 • 61694339
 • Ime podjetja:
 • Am Draganović, storitve in trgovina, k.d.
 • Občina:
 • Ljubljana-Polje
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si