Vrtnarija in kmetija Andrej Šlibar s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1077/vrtnarija-in-kmetija-andrej-slibar-s-p (3)-1459420519.jpg
Vrtnarija in kmetija Andrej Šlibar s.p.
Vrtnarija in kmetija Andrej Šlibar s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1077/vrtnarija-in-kmetija-andrej-slibar-s-p (3)-1459420519.jpg 0 05 0

Povprečno od 21 ocen

Vaša ocena

Dvorska vas 24a, Begunje na Gorenjskem 4275, Slovenija

040 652 530
vrtnarija.kmetija.slibar@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Jagode rastejo v bližini gradu Drnča, ki je poznan po odlični, zdravilni mikroklimi. V njem je do leta 1945 bival baron Baillou (izg. Baju) in kraju se še danes reče „pri Baronu“. Od tod tudi ime, ki ga imajo Baronove jagode.

Na Gorenjskem imamo odlično klimo za pridelovanje jagod. Menjavanje toplega in hladnega zraka ustvarja harmonijo okusa, ki nastaja v razmerju med kislinami in sladkorji v plodu.

Baronove vrtne jagode rastejo na 600 m nadmorske višine tik pod Begunjščico. Noči so hladne, podnevi je toplo - idealna klima za jagode. Naše jagode rastejo na prostem in jih nimamo pokritih s folijo v tunelih. To pomeni, da rastejo nekoliko dlje, a okus se v tem času lahko razvije do popolnosti.

Transport od njive do prodajnega mesta je omejen na 400 m, obenem vse zjutraj nabrane jagode do večera prodamo. Zato si lahko privoščimo, da v nasadu oberemo le jagode, ki so popolnoma zrele in imajo maksimalno razvit okus.

V času rasti jagode optimalno oskrbujemo s hranili, ki jih potrebujejo za uravnoteženo rast. Ustrezna, okolju prijazna hranila ter dobra oskrba s kvalitetno vodo poskrbijo za plodove vrhunske notranje in zunanje kvalitete. Naš slogan „Okusite razliko“ tako najbolje pride do izraza.

 

 • Kakovostne sadike

Sadimo sorte Elsanta, Asia, Lia, Clery in Irma, ki jih pripeljemo izključno iz Nizozemske in Italije.
Vrhunske A+ sadike zagotavljajo manj bolezni in visok pridelek.

 

 • Maksimalna skrb za jagode

Nasad neprestano opazujemo in ga s pravočasnimi ukrepi ohranjamo v vrhunskem stanju. V primeru velike vročine nasad hladimo z vodo, v primeru hladnega vremena pa ga pokrivamo z lutrasilom.

 

 • Ročno delo

Iz nasada redno odstranjujemo vse stare ali obolele dele rastlin in na ta način preprečujemo pojav bolezni.

 

 • Pravočasno in strokovno gnojenje

Na podlagi analize tal ugotovimo, kaj jagode potrebujejo in jim to v pravem času tudi nudimo. Nikoli ne gnojimo na pamet, temveč z ustreznimi vrhunskimi, okolju prijaznimi gnojili podjetja Jurana skrbimo za dobro kondicijo nasada.

 

 • Primerna oskrba s kvalitetno vodo

Vode je lahko hitro premalo ali preveč, obe skrajnosti pa sta vzrok za različne bolezni. Primerno oskrbo z vodo vsakodnevno nadziramo ročno in z tenziometri podjetja Zeleni hit. Še večjo pozornost namenjamo kvaliteti vode, saj za zalivanje uporabljamo živo vodo, ki jo jagode ljubijo.

 

Obiščite nasad

Samoobiranje

Baronove jagode lahko naberete tudi sami. S svojo embalažo pridete do njive in naberete toliko jagod, kar jih želite.

 

Posebno doživetje za skupinske izlete: Obisk nasada jagod!

V času obiranja jagod so možni organizirani obiski nasada. Za to enkratno doživetje lahko naenkrat sprejmemo od 20 do 100 oseb. Obisk običajno traja približno eno uro in pol.

 

Cenik

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 41232615
 • Ime podjetja:
 • Vrtnarija kmetija, Andrej Šlibar s.p.
 • Občina:
 • Begunje na Gorenjskem
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si