Vinska klet Zaloščan, vina De Adami

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3774/IMG0826300x300-1579723595.jpg
Vinska klet Zaloščan, vina De Adami
Vinska klet Zaloščan, vina De Adami https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3774/IMG0826300x300-1579723595.jpg 0 05 0

Povprečno od 296 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Borut Slejko (+)

Zalošče 6a, Dornberk 5294, Slovenija

05 301 78 56
041 485 971
05 301 78 58
deadami@zaloscan.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Filozofijo pridelave grozdja smo povzeli po starem izročilu na način, da v vinogradih ne uporabljamo herbicidov, z namenom ljudem ponuditi vina, katera ne vsebuje zdravju škodljivih snovi. Stremimo k temu,  da je grozdje pridelano na naravi prijazen način. Zaradi ročnega obiranja grozdja in same tehnologije predelave vam v naši vinski kleti ponudimo izvrstna, zdrava vina.

Vinogradniška tradicija družine Slejko sega daleč v preteklost. S kmetijstvom se je pred letom 1926 ukvarjal Anton Slejko, ki je kmetijo tega leta predal 13 letnemu sinu Venceslavu, on pa svojemu sinu Antonu Slejku.

Z uspešnim trženjem vin je začel že “nono” Venceslav, to je nadgrajeval sin Anton, ki je z letom 1970 začel s temeljito obnovo vinogradov, s poudarkom na avtohtonih sortah.

Moderniziral je vinsko klet in začel s stekleničenjem in trženjem lastne blagovne znamke. Leta 1989 je ustanovil prvo zasebno vinogradniško zadrugo v tedanji Jugoslaviji ter leta 1990 vina začel tržiti pod blagovno znamko De Adami.

Danes očetu stoji ob strani sin Borut, ki kot četrta generacija z družino nadaljuje družinsko tradicijo. S premišljenimi koraki, od vinograda do steklenice sledi zastavljenemu cilju; s spoštovanjem do narave dosegati visoko kvaliteto.

Borut uspešno širi dejavnost tudi izven meja Slovenije. Kmetija Slejko obsega skupaj 8 hektarjev vinogradov. Vina pod blagovno znamko De Adami že vrsto let dosegajo visoke ocene na mednarodnih in domačih ocenjevanjih.

 

Vina De Adami

Vina tržimo pod blagovno znamko De Adami. Prvo polnitev smo opravili leta 1991. Seznam naših vin bogatijo številna sortna vina, zvrsti in posebna vina.

Največ pozornosti Slejkovi posvečajo merlotu, katerega trte so stare tri desetletja in več. V šestdesetih letih so zasadili merlot, ki je služil za protokolarne potrebe bivše Jugoslavije. Danes je Zaloščanov merlot tisti, ki zadovoljuje zahteve protokola slovenske države. Bil je v kozarcih na slovesnostih ob slovenskem prevzemu evra ter ob začetku in koncu slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici leta 2008.

  

Degustacije

V degustacijski sobi je vsak obiskovalec naše kleti povabljen, da se v miru posveti spoznavanju zanimivih odtenkov okusa, barve in vonja naših vin.

Na človeške čute vpliva razpoloženje in okolica. V degustacijski sobi se pravilno izbrana kombinacija svetilk in lesa odraža v naravnih tonih svetlobe, podobni, kot jo oddaja plamen sveče.

Degustator vsako vino, ki se okuša, spremi z nekaj besedami in na koncu predstavi, kaj on sam odkrije v posameznem vzorcu vina.

V vodeno degustacijo je vključen ogled kleti in prigrizek s pršutom in sirom.

Degustacijska soba sprejme 50 ljudi. Parkirišče pred kletjo je dovolj veliko za dva avtobusa in več avtomobilov.

Vabljeni ste na ta majhen kulturni dogodek. Predhodno se, prosimo, najavite.

 

Vina De Adami:

 

Poslovna darila

Vrhunska vina De Adami – poslovna, promocijska in protokolarna darila

V času spreminjanja vrednot, obdarovalnih navad in vse večjega zanimanja za kulturno uživanje vrhunskih vin, je vino lahko domiselno, estetsko, kultivirano in zaželeno poslovno promocijsko in celo protokolarno darilo. Zaloščan se z izzivi različnih oblik obdarovanja srečuje že vrsto let.

Z darilno embalažo, posebnimi polnitvami in ostalo ponudbo, ki bo pomagala vsem, ki se za izvirne načine obdarovanja in promocije odločajo prvič, se lahko po vaših željah personalizirajo.

 

Vir

Odpiralni čas
GMT 0

Odpiralni čas

Ponedeljek
08:00 - 17:00
Torek
08:00 - 17:00
Sreda
08:00 - 17:00
Četrtek
08:00 - 17:00
Petek
08:00 - 17:00
Sobota
08:00 - 17:00
Nedelja
Zaprto
  • Davčna številka:
  • 29846218
  • Ime podjetja:
  • Zaloščan Vina De Adami d.o.o.
  • Občina:
  • Nova Gorica
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si