Vinogradništvo Cvitanič

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/587/vinogradnistvo-cvitanic-(21)-1457619350.jpg
Vinogradništvo Cvitanič
Vinogradništvo Cvitanič https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/587/vinogradnistvo-cvitanic-(21)-1457619350.jpg 4.83 05 1

Povprečno od 11 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Jurij Cvitanič (+)

Zamušani 95, Gorišnica 2272

041 710 257
info@vinogradnistvo-cvitanic.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Vrhunsko belo vino Cvitanič iz Gorišnice prihaja iz vinograda, ki šteje 5000 trsov, skrbno obdeluje družina Cvitanič. Sorte, ki rastejo na enem hektarju in dvajsetih arih so: šipon, renski rizling, laški rizling, traminec in muškat ottonel. Vse trgajo po sortah, stiskajo, negujejo in polnijo. Grozdje stiskajo na stari klasični hrastovi preši, mošt in vino pa zorita v leseni hrastovi posodi.

O kakovosti vin pričajo številna zlata priznanja, prvaki sort, šampioni s tekmovanj doma in v tujini. Seznam priznanj, ki so jih naša vina prejela, si lahko pogledate TUKAJ.

 

Vrste vin, ki so pridelana pri nas:

Renski Rizling je ena izmed najstarejših belih sort. Okus ima poln, eleganten, zaokrožen z značilno svežino in enkratno aromo. Vino razvije svojo vrhunsko vrednost le v dobrih letinah in prav takšna vina so primerna za arhiviranje.  Že v mladosti razvije izredno lepo ležalno zrelost. Uležana pozna trgatev in dober letnik pomeni vrh kakovosti. Kot »kralju vin« mu moramo nuditi primerno kraljevsko oskrbo in nego.
 
Dišeči Traminec odlikuje rumena barva z zlatimi odtenki. Ima izrazito aromo po začimbah nageljnovih žbic. To je tudi njegova in naša posebnost. Je zahteven za iskanje družbe v kulinariki. Nekoliko zrelejši je imeniten za aperitiv.
 
Muškat Otonel je vino, ki ima harmonično grajeno muškatno cvetico in aromo ter vse druge sestavine. Za vino je značilna precej nizka kislina in je zelo priljubljeno v ženski družbi. Ponudimo ga ob posebni priložnosti in k sladicam, kot so jabolčni zavitek, kremne rezine in različne torte.
 
Laški Rizling je vino zelo rumene barve z lepo izraženo sortno cvetico. Vino je polno s poudarjenim telesom in primerno kiselkastega okusa, kar mu daje potrebno svežino. V okolišu daje izredno dobre rezultate, tako da tudi v slabših letinah lahko donegujemo kvalitetna vrhunska vina, v boljših pa se vedno lahko pohvalimo z vinom posebnih trgatev, kot so pozna trgatev in izbor.
 
Šipon je vino z lepo izraženo cvetico. Zanj je značilna kislina, ki daje vinu prijeten kiselkast okus in svežino. Šipon je najstarejša kvalitetna sorta, ki je že nekoč dajala temu področju sloves. Danes ga potrošniki ponovno zelo cenijo, ker prija k vsem vrstam mesa in pikantnim jedem, še posebej pa k mesu iz tünke, ki je naša prleška specialiteta. S svojo kislino pomaga k boljši prebavi. Je izredno hvaležna sorta za vse vrste predikatov (od pozne trgatve do suhih jagodnih izborov).

 

Vir

 • Ime podjetja:
 • Vinogradništvo Cvitanič
 • Občina:
 • Gorišnica
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala za odlična vina

  ,

  4.8 4.8 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Vina odličnega okusa in vonja, zelo kvalitetna!!
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si