Vina Božič - 1902

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4352/VinaBoi190256-1480428628.png
Vina Božič - 1902
Vina Božič - 1902 https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4352/VinaBoi190256-1480428628.png 0 05 0

Povprečno od 299 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Kristjan Božič (+)

Ulica Salvadora Allendeja 5, Izola 6310, Slovenija

041 784 719
kristjan@vina-bozic.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Vinska Klet Božič se z vinogradništvom in pridelavo vina v Izoli ukvarja že od leta 1902. Dandanes neposredni dediči uspešno uporabljajo izkušnje in znanje svojih prednikov in jih nadgrajujejo s trendi sodobnega kletarstva. Tako vina iz leta v leto dosegajo višjo raven kakovosti, pri tem pa ostajajo zvesta tradiciji.

Vseh vinogradov Vseh vinogradov je približno 10 hektarjev, v njih pa raste 30.000 trt. Največji delež predstavljata avtohtoni sorti slovenske Istre: refošk in malvazija. Ob sivem pinotu in merlotu pa imajo še chabernet sauvignon in staro istrsko sorto maločrn. Vključeni so v tudi integrirano predelavo grozdja. Vinogradi so zatravljeni, grozdje pa pridelujejo na sonaraven način.

Stelju in Klavdiji danes pomagata sinova Kristjan, ki se z vinom srečuje tudi v službi, saj je zaposlen v Vinakopru, absolvent Biotehniške Fakultete v Ljubljani in Patricjo, ki je med tednom sicer v Ljubljani, vsak vikend pa v domačih vinogradih in oljčnikih.

Od leta 2005 kaže Vinska Klet Božič prenovljeno podobo “Vina Božič – 1902″, ki skuša poudariti skrb pri donegovanju vina in sodelovanju z naravo ter nenazadnje spodbujanju zaupanja pri kupcih.

Vinogradi se nahajajo v Izoli na petih glavnih lokacijah, ki nosijo imena “Kažanova”, “Morer”, “Strunjan”, “Koštrlag” in “Vilišan”. Vinogradi so večjo preobrazbo doživeli v 90-ih letih, nakar so se postopoma širili in se trenutno razprostirajo na več kot 15-ih hektarih. Že od nekdaj igrata »glavno vlogo« refošk in malvazija, s širitvijo vinogradov pa se je dopolnjeval tudi asortiman. Danes vam lahko ponudijo pestro paleto vin.

Letošnja trgatev, grozdje se trga ročno, je potekala od začetka septembra do sredine oktobra. Skupaj z grozdjem pa se je obiralo tudi veliko upanje za nov letnik, za katerega pa že lahko rečemo, da bo odličen.

 

Bela vina

Buteljke 0,75l

 

Rdeča vina

Buteljke 0,75l

 

Ustekleničena vina

Steklenice 1l

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 44132492
 • Ime podjetja:
 • Steljo Božič - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Občina:
 • Izola
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina, 
 • Angleščina, 
 • Nemščina, 
 • Italijanščina, 
 • Hrvaščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si