VARSTOR, JERNEJ ŠTORGELJ, s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/6287/prenos1-1552338444.jpg
VARSTOR, JERNEJ ŠTORGELJ, s.p.
VARSTOR, JERNEJ ŠTORGELJ, s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/6287/prenos1-1552338444.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Jernej Štorgelj (+)

Rečica ob Savinji 56, Rečica ob Savinji 3332, Savinjska

031 630 482
jernej.storgelj@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje VARSTOR, JERNEJ ŠTORGELJ, s.p.iz Rečice ob Savinji je specializirano za robotsko varjenje. Opravljajo tudi varjenje po drugih postopkih kot so MIG varjenje in TIG varjenje.

VARJENJE

Varjenje je postopek spajanja dveh materialov, kjer se s pomočjo toplote ali mehanskega gnetenja tvori ena celota.

Pri varjenju je vir toplote električni oblok, ki ga ustvarja varilna naprava. Spoj materialov temelji na temperaturi, ki jo ustvari električni oblok. Tak postopek varjenja se imenuje elektroobločno varjenje.

VARILNI POSTOPKI

MIG/MAG varjenje

Pri MIG/MAG varjenju gre za ustvarjanje električnega obloka s pomočjo varilnega izvora. Oblok nastane med varilno žico in varjencem. Oblok spoji varjenec in dodajani material in tako nastane zvarni spoj ali zvar.

Med samim varjenjem podajalna naprava podaja žico neprekinjeno preko gorilnika do mesta varjenja. Prav tako se preko gorilnika dodaja zaščitni plin.

MIG varjenje se od MAG varjenja razlikuje po uporabi zaščitnega plina. Pri MIG varjenju se uporablja inertni plin, ki kemijsko ne reagira z varjencem. Pri MAG varjenju pa se uporablja aktivni plin, ki kemijsko reagira z varjencem.

Običajno vsebuje zaščitni plin aktivni ogljikov dioksid ali kisik in prav zaradi tega je MAG varjenja bolj razširjeno kot MIG varjenje.

TIG varjenje 

Pri TIG varjenju (Tugsten Inert Gas), se električni oblok ustvari med netaljivo volframovo elektrodo in varjencem. Kot zaščitni plin se uporablja inertni plin, ki ne reagira z zvarom. Najpogosteje uporabljeni zaščitni plin pri TIG varjenju je argon.

Pri TIG varjenju dodajanje materiala ni vedno potrebno. Spoj med dvema varjencema se lahko naredi tudi z zvarjenjem njunih robov. Če dodajamo material, je le-tega potrebno dodajati ročno. Zaradi tega so TIG varilni izvori zgrajeni drugače kot MIG/MAG izvori.

Različne TIG metode zajemajo varjenje z enosmerno in izmenično napetostjo ter pulzno TIG varjenje.

ROBOTIZIRANO VARJENJE

Postopki varjenja

Postopke varjenja razdelimo glede na stopnjo avtomatizacije na več faz, in sicer:

Ročno varjenje - pri ročnem varjenju pomika gorilnik varilec z roko in nadzoruje samo varjenje.

Polavtomatsko varjenje - določen delovni korak se opravi avtomatsko. Eden takšnih načinov varjenja je MIG/MAG varjenje, pri katerem podajalna naprava skozi gorilnik pomika varilno žico.

Pri mehaniziranem varjenju se tudi določeno manipulativno delo opravi strojno, varilec pa krmili varilni proces.

Pri avtomatskem varjenju opravi varilna strojna oprema neodvisno od prednastavljenega programa celoten proces.

Varjenje z roboti predstavlja zelo napredno varilno mehanizacijo in avtomatizacijo. Pri robotiziranem varjenju krmilje nadzoruje gibanje gorilnika in manipulacijo varjenca. Robot se lahko za različne varilne aplikacije programira, zato govorimo o najvišji možni stopnji avtomatizacije varilnega postopka.

Robotizirano varjenje se najbolj uporablja za izdelke, kjer so površine za spajanje ukrivljene in kjer je potrebnih več manjših zvarov v različne smeri. Razlog za nabavo ni nujno v masovni proizvodnji produktov. Moderne tehnologije omogočajo vse večjo izdelavo manjšo serijo izdelkov. Tudi posamezni deli so bili v robotiziranih delavnicah uspešno izdelani.

 

Odpiralni čas
GMT 0

Odpiralni čas

Ponedeljek
07:00 - 17:00
Torek
07:00 - 17:00
Sreda
07:00 - 17:00
Četrtek
07:00 - 17:00
Petek
07:00 - 17:00
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto
Dosegljivi vsak dan od ponedeljka do petka od 7.00 - 17.00, drugače pa po dogovoru.
  • Davčna številka:
  • 43095119
  • Ime podjetja:
  • VARSTOR, TERENSKA POPRAVILA Z VARJENJEM, JERNEJ ŠTORGELJ, s.p.
  • Občina:
  • Rečica ob Savinji
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si