Turistična kmetija Žurej - Ječovo

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/27893-1455548216.jpg
Turistična kmetija Žurej - Ječovo
Turistična kmetija Žurej - Ječovo https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/27893-1455548216.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Franc Žurej (+)

Javorje 32, Javorje 3263

03 5793180
041 203 914
info@zurej.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Turistična kmetija Žurej, po domače Ječovo se nahaja v mirnem podeželskem okolju, v neposredni bližini Slivniškega jezera, Term Olimia ter ostalih znamenitosti v okolici. Legenda pravi, da je potekal podzemni rov iz Žusemskega gradu do kmetije Žurejevih, kjer so bile grajske ječe - od tod izvira ime Ječovo. Ena teh ječ je del gospodarskega poslopja in služi kot zelo hladen kletni prostor.

V prijetno urejeni kmečki sobi sprejmemo do 70 gostov. Postrežemo vam z doma pridelano hrano, nudimo tudi vegetarijanske obroke.
Iz krušne peči zadiši po domačem kruhu, pehtranovi, orehovi potici in sadnem kruhu.

Gospodinja vam pripravi "jedi naših babic" - brezmesni ričet, ajdove žgance, zapečene štruklje, jabolčno čežano s fižolom, proseno kašo, kozjansko pršjačo, ...

Z vozom "zapravljivčkom" vas lahko gospodar zapelje do Slivniškega jezera. Na kmetiji domujejo številne živali, uživate lahko ob pogledu na pašnik s konji, kravami, kozami, ...
Mimo domačije vodi tudi del Slomškove romarske poti iz smeri Olimja do Kalobja.

Zgodovina:

Pred petimi leti smo se odločili za ekološko kmetovanje, spoznali smo, da je to edina prava pot, s katero lahko danes ustvarimo nekaj zase in nekaj pridelajo na manjšem posestvu. Kmetijo z največjim veseljem razkažemo skupinam, predstavimo jim svojo sončno elektrarno, peč na lesno biomaso, nasad ekoloških jagod in malin ter cikasto govedo in slovensko hladnokrvno pasmo konj. Trenutno imamo 13 glav goveje živine, konje za hobi in zapravljivčka. Za nekatere kmete majhno število, za nas, ki se ukvarjamo še z gostinstvom, pa ravno pravšnje.

Kako do nas?
Do nas pridete iz smeri Šentjur - Gorica pri Slivnici - Loka pri Žusmu.

Prisrčno vabljeni v neokrnjeno naravo!

Vir

  • Davčna številka:
  • 30626790
  • Ime podjetja:
  • Žurej Franc - dopolnilna dejavnost na kmetiji
  • Občina:
  • Šentjur
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si