Turistična kmetija Uranjek, Pri Baronu

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/172/turisticna-kmetija-uranjek-pri-baronu-1456303835.jpg
Turistična kmetija Uranjek, Pri Baronu
Turistična kmetija Uranjek, Pri Baronu https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/172/turisticna-kmetija-uranjek-pri-baronu-1456303835.jpg 5 05 2

Povprečno od 30 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Boris Uranjek (+)

Planica 6, Planica 2313

02 6014451
051 317 104
info@pribaronu.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Tam, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, kjer kraljujeta tišina in spokoj okoliških gozdov, že 200 let na nadmorski višini 700 metrov stoji Baronova domačija. V mali vasici Planica nad Framom, ki je zaradi svoje urejenosti v akciji Turistične zveze Slovenije že nekajkrat dobila priznanje za urejenost kraja, vas z dobrodošlico pričakamo Baronovi domači.

Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu. Ostalih 10 ha pa predstavlja lepo negovan, gozdnih sadežev poln gozd. Tudi živali so tukaj našle svoje mesto, najraje jih imajo najmlajši obiskovalci. Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz naše kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji. Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje (evidenca certifikatov ekološkega kmetovanja).

Na kmetiji imamo registrirani 18 dopolnilnih dejavnosti (turizem, predelava, izobraževanja, predelava mesa….). V letu 2012 smo na kmetiji odprli Bio trgovino, kjer ponujamo eko proizvode lastnih in od drugih okoliški ekološki kmetij. Kmetija sodeluje tudi v projektu Partnersko kmetovanje (dostava zelenjavnih zabojčkov). V letu 2013 pa smo na kmetiji oblikovali permakulturni vrt.

Zeliščni vrt
Našo domačijo krasi skrbno urejen zeliščni vrt z več kot 60 različnimi zelišči – meta, melisa, žajbelj, sivka, pehtran, baldrijan, materina dušica, trpotec … Iz zelišč pripravljamo čaje, bogatimo okus domačih namazov, izdelujemo sokove, likerje, zeliščna žganja, pesta in sušimo za suhe začimbe.
Vsa zelišča so imensko označena, opisano pa je tudi za kaj se uporablja posamezno zelišče. Poleg večini znanih zelišč na našem vrtu najdete tudi manj znana zelišča kot so oman, angelika, moškatna dišeča kadulja …
Obiščite naš zeliščni vrt in v omami njegovega vonja spoznajte različna zelišča, njihove zdravilne lastnosti in uporabo v kulinariki.

Harmonija med ljudmi in pokrajino
Permakultura se ukvarja z rastlinami, živalmi, zgradbami in infrastrukturo, z odnosi med vsemi temi dejavniki in za način, kako jih uvrščamo v pokrajino.
Leta 2013 smo 0,15 ha površin preuredili v permakulturni vrt, ki je premišljeno in načrtno oblikovan v naravnih, zavitih linijah. Kmetijo postopoma preusmerjamo po permakulturnih načelih, tako smo uredili tudi sadovnjak in pašnike.

Domače živali
Pri nas so doma najrazličnejše domače živali – teh se še posebej razveselijo otroci: poni Liza, vietnamski pujski Molly in Pika, ovčka Pikica, muc Muri, kuža Mačo, zajčki, kokoške, gosi, račke, prašiči, krave s teleti.
Vse živali imajo na voljo ogromno površin na prostem, s tem pa otroci dobijo priložnost videti živali v njihovem naravnem okolju.

TRGOVINA

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 73937274
 • Ime podjetja:
 • Uranjek Boris - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Občina:
 • Rače-Fram
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pravo doživetje... :)

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Neverjetno, da to obstaja v Sloveniji. To morate doživeti. Čudovita domača hrana, čudoviti vrtovi, narava. Prijazni ljudje. Najlepše pri njih so pa urejeni gostinski prostori, vse je narejeno z dušo. Vsak kotiček na kmetiji ima svojo zgodbo. Z eno besedo povedano čudovito.... Res si zaslužijo slogan EKO IDILA na POHORJU
  Oceni mnenje:
 • Top destinacija... vredna obiska.. prava Eko idila na Pohorju.

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Top destinacija. Gostoljubni ljudje, zelo dobra Eko hrana, čudovito urejena okolica in notrajnost objekta. Res pravi raj na Zemlji...
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si