Turistična kmetija Pri Kovačniku

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5437/turisticnakmetijaprikovacniku1-1491298073.png
Turistična kmetija Pri Kovačniku
Turistična kmetija Pri Kovačniku https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5437/turisticnakmetijaprikovacniku1-1491298073.png 0 05 0

Povprečno od 117 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Barbara Štern (+)

Planica 9, Fram 2313, Slovenija

02 6015400
041 878 474
info@kovacnik.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Kovačnikova kmetija leži na 700 metrih n.v. v vasici Planica nad Framom. Osnovno dejavnost na posestvu, velikem 36 hektarjev, predstavlja živinoreja. 40 glav govedi redimo v sozvočju z naravo, v sodobnem hlevu na prosto rejo iz leta 2012. Hlev je grajen na način, prijazen tako za ljudi kot živali, saj je v njem več kot 85 kubičnih metrov lesa iz našega gozda. Redimo tudi svinje, kokoši nesnice in veliko malih živali za sproščen stik otrok z živalmi (zajčki, prepelice, poni Mars, oven Čarli).

V lasti imamo 11 hektarjev obdelovalnih površin, od katerih prevladujejo travniki in pašniki.

Zavedamo se pomena zdravega prehranjevanja, zato posebno pozornost posvečamo pripravi hrane iz sezonsko obarvanih sestavin in lastni pridelavi sezonske zelenjave na našem zelenjavnem vrtu in njivi (krompir, repa, korenje, peteršilj, rdeča pesa, čebula, fižol, solata, koleraba, grah, ohrovt, paradižnik,  ...). Prisegamo na hrano lokalnega izvora. Produkte, ki jih sami ne zagotavljamo, kupujemo pri drugih slovenskih kmetih in pridelovalcih in tako ustvarjamo lastno oskrbno verigo živil, ki je posledično pomembna tako za našega gosta, soseda in nas same.

Kmetija je samooskrbna kar se tiče ogrevanja, saj posedujemo 25 hektarjev gozdnih površin. Na lesno biomaso s sekanci ogrevamo vse turistične prostore za nastanitev in kulinarična razvajanja, kakor tudi vso sanitarno vodo. Sistem ogrevanja s sekanci smo zagnali jeseni 2016. Pomemben delež dejavnosti predstavlja tudi lastna žaga za razrez hlodovine, saj je vso pohištvo v turističnih prostorih izdelano iz lastnega lesa.

Turistična kmetija Pri Kovačniku je ocenjena s štirimi jabolki, najvišjim znakom za kakovost storitev na turističnih kmetijah z nastanitvijo.


Kulinarika

Vse, ki cenite s sodobnim pristopom in izvirnostjo začinjeno tradicijo, lokalno pridelano hrano ter z letnimi časi uglašeno ponudbo, pri Kovačniku čaka pravi kulinarični raj!

Našo kuhinjo plemenitita kulinarično znanje, ki se je skozi stoletja prenašalo iz roda v rod ter ljubezen do vsega dobrega. Tradicionalne štajerske dobrote, kot so kiblflajš z zaseko in čebulo, goveja juha z jetrnimi zvitki, štajerska kisla juha, pohorski pisker in mlada govedina iz domače reje so le del raznolike in bogate ponudbe, s katero bodo razvajali vaše brbončice.

Kovačnikovi vam bomo ponosno ponudili tudi bogate narezke, pri katerih ob vrhunskih domačih mesninah, kot sta pohorska bunka in Kovačnikova salama iz govejega in svinjskega mesa, izdelana po receptu dedka Janeza, ne bosta manjkala tudi domača jetrna pašteta in seveda hlebec svežega kruha, spečenega v krušni peči.

Slastno ponudbo zaokrožajo raznotere sezonske in tradicionalne praznične jedi, na kmetiji pa po predhodnem naročilu z veseljem pripravijo tudi obroke za vegetarijance, vegane in goste s celiakijo.

 

Namestitev

Bi pri nas tudi prenočili? Si želite za dan ali dva pobegniti od mestnega vrveža in se naužiti svežega pohorskega zraka? Vas mikajo malce drugačne, aktivne in pestre počitnice na kmetiji? Dobrodošli!


Programi

Bi se radi preizkusili v peki kruha v krušni peči? Že znate hoditi na hoduljah? Ali bi se raje poučili o zdravilnih rastlinah in naredili mešanico za čisto svoj čaj? Bi pomagali pri krmljenju živali? Ali bi se raje preizkusili v ročnih spretnostih in za spomin domov odnesli okrasek iz sena, vrbovih vej, kostanjevih ježic? Med pestrimi Kovačnikovimi programi boste prav gotovo našli dejavnost, v kateri boste nadvse uživali!


Izleti

Kovačnikova kmetija je odlično izhodišče za obisk številnih naravnih in kulturnih zanimivosti na Pohorju in v dolini Dravskega polja. Predstavljamo vam tiste najbolj zanimive, ki bodo vaš obisk nagradile z naravnimi lepotami in nepozabnimi doživetji.


Booking - povezava

Tripadvisor - povezava

 

Vir

Odpiralni čas
GMT

Odpiralni čas

Ponedeljek
01:00 -
Torek
01:00 -
Sreda
01:00 -
Četrtek
01:00 -
Petek
01:00 -
Sobota
12:00 - 22:00
Nedelja
12:00 - 22:00
  • Davčna številka:
  • 75397536
  • Ime podjetja:
  • Barbara Štern - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji - Turistična kmetija Štern - Pri Kovačniku
  • Občina:
  • Fram
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si