Turistična kmetija Petelin-Durcik

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/193/turisticna-kmetija-petelin (1)-1456321487.jpg
Turistična kmetija Petelin-Durcik
Turistična kmetija Petelin-Durcik https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/193/turisticna-kmetija-petelin (1)-1456321487.jpg 5 05 1

Povprečno od 239 ocen

Vaša ocena

Kontaktne osebe
Franko Durcik (+)
Breda Durcik (+)

Pliskovica 93, Dutovlje 6221

05 7640028
petelin.durcik@siol.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

V osrčju Krasa, tik ob zahodni meji, leži vas Pliskovica, ena najstarejših kraških vasi. Obdana je z vinogradi, kjer uspeva trta za žlahtni teran, to rubinasto vino, ki je Kraševcem od nekdaj vir veselja in ponosa. »Teran je od zmeraj«, pravijo Kraševci. Po ustnem izročilu je Domačija Petelin-Durcik stara več kot 250 let. Po pričevanju Brede Durcik, je bilo vinogradništvo na kmetiji vedno glavna dejavnost.

Vsaka generacija je povečevalo število trsov, tako da imata danes Franko in Breda Durcik že 13.000 trsov, od tega največ trte Refošk za pridelavo Terana. Gojijo tudi beli sorti Vitovska grganja  in Malvazija. Na lokalnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih med predelovalci vin, vina Petelin-Durcik vedno osvajajo najboljše ocene, tako za Teran, kot za bela vina.

Kmetijo vodita Franko in Breda, na kmetiji in v vinogradih sta še vedno nepogrešljiva Bredin oče Franc in mama Sonja Petelin, še vedno pa radi priskočijo na pomoč tudi vsi trije odrasli otroci. V nedavno obnovljeni kmetiji vas sprejemajo na kratek postanek, krajši oddih ali kar letni dopust. Imajo večji apartma in nekaj mansardnih sob. Vas Pliskovica in njena okolica nudita oazo miru in nepozabna kraška doživetja. Kmetija slovi po odlični kuhinji, kraškem pršutu in vrhunskem teranu.

 

Ponudba

Kmetija Petelin-Durcik je vinogradniška kmetija s prenočišči. Na 3 ha vinogradov pridelujemo predvsem teran. Zaključenim skupinam gostov lahko pripravimo pokušnjo našega vina. Prenočitvene zmogljivosti obsegajo štiri mansardne sobe s kopalnicami. Tri imajo zakonsko posteljo, ena pa zakonsko in enojno posteljo ter dodatno ležišče. Gostje, ki prenočujejo v sobah, imajo v ceni vključen tudi zajtrk.

Apartma je večji, ima dve spalnici. V njih lahko prenoči pet oseb, dve osebi pa lahko prenočita tudi v dnevni sobi na raztegljivem kavču. Gostje, ki so nastanjeni v apartmaju, so lahko samostojni, lahko pa jim pripravimo tudi zajtrk.

Za vse stacionarne goste je po predhodnem dogovoru možna večerja.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 96275324
 • Ime podjetja:
 • Durcik Breda, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Občina:
 • Sežana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina, 
 • Angleščina, 
 • Nemščina, 
 • Italijanščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • PRIJETNO BIVANJE

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Na kmetiji PETELIN - DURCIK resnično začutiš pristnost, dobro vino, prijaznost. Čas se kar ustavi. TOPLO PRIPOROČAM
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si