Turistična kmetija Košuta

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1312/turisticnakmetijakosutapovezujemosi12-1460552697.jpg
Turistična kmetija Košuta
Turistična kmetija Košuta https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1312/turisticnakmetijakosutapovezujemosi12-1460552697.jpg 5 05 1

Povprečno od 10 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Elizabeta Košuta Arčon (+)

Vitovlje 37, Vitovlje 5261, Slovenija

041 692 210

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Dobrodošli v naši turistični kmetiji Košuta, vsi ljubitelji dobre domače hrane in psov. Pri nas lahko okušate tradicionalne suhomesnate izdelke in vrhunska vina Vipavske vinske ceste v naši polni kleti.

O kmetiji Košuta

V rodovniku družine Košuta je prvi zapis v župniji iz leta 1772, kjer je zabeleženo rojstvo Košuta Jožefa. Od tu naprej sta Elizabeta z bratom peta generacija, ki živi na tej kmetiji. V preteklosti so se ukvarjali z živinorejo, imeli pa so tudi mlin in turbino za proizvodnjo električnega toka.

Elizabetin oče Jožef je prevzel kmetijo od svojega starega očeta Antona leta 1956. Elizabeta Košuta pa je, po upokojitvi očeta prevzela kmetijo leta 2002.

V preteklosti je bila to živinorejska-govedorejska kmetija do približno leta 1980. Pozneje jo je Elizabetin oče preusmeril v sadjarsko. Na kmetiji se je pridelovalo pretežno breskve, zgodnje sorte jabolk, sliv in hrušk. Kasneje so nasadili kiwi kot matičnjak za vzgojo sadik cepljenk. Po letu 1996 pa so začeli postopoma krčiti nasade in po vstopu v EU razmišljati o novem trženju lastnih kmetijskih izdelkov in reji prašičev.

Sadovnjake so zamenjala deteljišča. Danes se ukvarjajo z živinorejo (prašičjereja) in delno vinogradništvom. Elizabeta in njen mož Hari imata od leta 2004 dopolnilno dejavnost na kmetiji, ki jo je odprla zaradi trženja lastnih kmetijskih izdelkov. Na kmetiji se izdeluje suhomesne izdelke za potrebe turistične kmetije s prenočišči.

Ponudba kmetije Košuta

Dobrodošli v naši turistični kmetiji Košuta, vsi ljubitelji dobre domače hrane in psov. Pri nas lahko okušate tradicionalne suhomesne izdelke in vrhunska vina Vipavske vinske ceste v naši polni kleti. Sprostitev lahko delite z vašim štirinožnim prijateljem v posebej namenjenem igrišču in lahko prenočite v idiličnih kmečkih apartmajih z razgledom na spodnjo Vipavsko dolino.

Vipavska dolina leži med dvema kraškima planotama, Trnovskim gozdom s Hrušico na severu ter Tržaško– Komenskim krasom na jugu in je ena najbolj samosvojih pokrajin na Slovenskem. Od Jadranskega morja je oddaljena le 12 km zračne črte.

Zaradi delne odprtosti doline na zahodu ima dolina še vse poglavitne značilnosti umerjenega submediteranskega podnebja. Zelo pomemben dejavnik je veter. Topli južnozahodni veter - mornik - pride v dolino preko Krasa in prinaša s seboj tople in vlažne sredozemske mase, ki dajejo, zaradi visokih pregrad, obilne padavine.

Burja je močan in sunkovit severovzhodnik. Najučinkovitejša je pozimi, ko s seboj prinaša hladen zrak. Vse to so garanti, da lahko predelujemo naše tradicionalne suhomesne izdelke kot so Vipavski pršut, salama, zašinek, panceta, tlačenka, in še nekaj ekskluzivnih izdelkov, ki so presenečenje vsakega obiskovalca. Naša želja je, da bomo ob spoštovanju tradicije in z uvajanjem novih sodobnih prijemov ohranjali in nadgrajevali uspešno kmetijsko gospodarstvo.

Delamo in živimo na osnovi načel:

 • kakovosti izdelkov,
 • skrbi za naravo,
 • pristnosti,
 • preprostosti in prijaznosti
 • rad imam živali
 • rad imam ljudi

Nastanitev

Nudimo vam nastanitev v petih apartmajih za 2 - 6 oseb. Za organizirane skupine nudimo tudi prenočišče do 24 oseb.

 • Davčna številka:
 • 44081570
 • Ime podjetja:
 • Kmetija Košuta, Elizabeta Košuta Arčon - dopolnilna dejavnost na kmetiji
 • Občina:
 • Nova Gorica
 • Govoreči jeziki:
 • Italijanščina, 
 • Angleščina, 
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Super je pri vas, zelo lepo in poučno za naše najmlajše. Sigurno še pridemo. Priporočam.
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si