Turistična kmetija Klevž

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2114/turisticnakmetijaklevz25-1464260860.png
Turistična kmetija Klevž
Turistična kmetija Klevž https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2114/turisticnakmetijaklevz25-1464260860.png 0 05 0

Povprečno od 7 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Helena Rotovnik (+)

Legen 151, Šmartno pri Slovenj Gradcu 2383, Slovenija

02 8853069
041 332 807
info@klevz.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Kmetija Klevž leži na nadmorski višini 627 m in meri okoli 22 ha. Vodilni dejavnosti kmetije sta živinoreja in mlečna proizvodnja, redimo tudi prašiče.

1993 leta smo odprli vrata prvim gostom, ki so lahko obiskali našo izletniško in stacionarno kmetijo.  Na naši kmetiji lahko sprejmemo do 60 gostov, ki jim lahko ponudimo doma pridelano hrano in pijačo, nudimo pa tudi 5 lepo opremljenih sob, v katerih imamo 11 ležišč

Kot dodatno ponudbo pa v zadnjem času nudimo tudi prostor za piknik.  Na kmetiji si lahko ogledate spominsko Klevževo sobo, v kateri so prostor našli stari predmeti, ki so jih včasih uporabljali na kmetiji, zelo ponosni pa smo na več kot sto let staro zibelko, v kateri se je zibalo vseh 16 klevževih otrok, 12 fantov in 4 dekleta , ki so se rodili na tej kmetiji. 

Znamenit je tudi dvojni kozolec iz leta 1900 in slopasto znamenje, ki izvira iz turških časov. Na dvorišču pa smo postavili, manjši kozolec pod katerim lahko posedite in se ohladite.

 

Gostitev in kulinarika

Naravno, tradicionalno in domače so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične jedi, ki jih gospodinje pripravljamo na turističnih kmetijah.

Na našem jedilniku lahko najdete jedi, ki so značilne za Koroško, kot na primer: kvočevi nudlni, mežerli, štruklji na več načinov, koroška skuta z bučnim oljem in čebulo, kruhov hren,....

Gostje si lahko privoščijo tudi jedi iz enega lonca, kislo mleko, ajdove žgance, zraven vsega tega pa vedno ponudimo domač rženi kruh. Iz mleka, ki ga pridelamo doma, izdelujemo skuto, sveži sir, sir za žar, maslo in razne namaze, ki jih gostom ponudimo tudi za zajtrk.

Velika je tudi izbira suhomesnatih izdelkov, kot so salame, vratovina, slanina, kuhane klobase. V zimskem času pa izdelamo krvavice, pečenice, zaseko in pašteto.

Od sladic najpogosteje pripravljamo jabolčni in skutin zavitek, orehove in skutine štruklje ter potico in seveda tudi sadni kruh.

K dobri hrani ponudimo tudi odličen mošt, ki je tradicionalna pijača iz starih sort jabolk, iz katerih skuhamo tudi jabolčni sok.

 

Sobe

Gostom nudimo 11 ležišč v 5 lepo opremljenih sobah, ki imajo kategorijo 3 jabolk. Vsaka soba ima svojo kopalnico, teraso in televizijo. Ponujamo 3 dvoposteljne, 1 enoposteljno in 1 štiriposteljno sobo.

V dnevnem prostoru lahko gostje posedijo, berejo knjige in se igrajo družabne igre, v majhni čajni kuhinji pa si lahko pripravijo majhen obrok ali kakšen napitek.

Povsod  je na voljo brezžičen internet. Pri nas so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

 

Cenik nastanitev

Nočitev z zajtrkom: 25€
Polpenzion: 30€
Polni penzion: 35€

 

Otroci cena po dogovoru.

Turistična taksa ni všteta v ceno.

Cene za eno nočitev se povečajo za 10%.

 

Piknik prostor

Na kmetiji je na voljo piknik prostor s pokritim prostorom za 100 ljudi. V prostoru je na voljo topla voda, hladilniki, plinski pekač  in sanitarije. Zraven sta urejeni igrišči za nogomet in odbojko, igrala za otroke ter majhen ribnik

 

Dejavnosti

Turistična kmetija Klevž je izhodišče za pohodnike in planince, ki se lahko odpravijo na bližnje hribe ali gore (Kope, Ribniška koča, Kremžarjev vrh, Uršlja gora,..). Gostje lahko na kmetiji igrajo namizni tenis, odbojko ali nogomet, otroci pa imajo na voljo otroško igrišče. Pozimi se lahko smučate na bližnjem smučišču Kope. V naši bližini sta  konjeniški klub in letališče. Gostje lahko tudi pomagajo in spoznavajo domača opravila (košnja, spravilo sena, ličkanje koruze, žganjekuha,..).

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 86119524
  • Ime podjetja:
  • Helena Rotovnik - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Občina:
  • Šmartno pri Slovenj Gradcu
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si