Turistična kmetija Breg

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/184/turisticna-kmetija-breg-1456313515.jpg
Turistična kmetija Breg
Turistična kmetija Breg https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/184/turisticna-kmetija-breg-1456313515.jpg 0 05 0

Povprečno od 6 ocen

Vaša ocena

Breg pri Golem Brdu 3, Breg pri Golem Brdu 5212

05 3042555
041 950 459
mirelaperesin@tiscali.it

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Dobrodošli na naši turistični kmetiji Breg. Dobra hrana, izbrana vina in prijazni ljudje ter okolje, ki ga hrup civilizacije še ni dosegel. Na gričku, ki se dviga nad reko Idrijo, stoji naša kmetija. Obnovili smo jo v slogu in z detajli tipične stare briške hiše, okoli nje zasadili cvetje, zelenje in sadje ter jo opremili s teraso, od koder se pogled razpne od slikovite briško-furlanske pokrajine z vinogradi.

Kulinarika
Razvajali vas bomo s starimi recepti tipične briške in furlanske kuhinje z veliko zelišči, vam ponudili doma pridelano zelenjavo, meso in vino, domače marmelade, med, testenine in kruh. Naša posebnost so ješprenjeve jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko, njoki, nadevani z aromatičnimi zelišči in sadjem, nonin toč s pršutom in belo polento, lazanja (pastičo) s sezonsko zelenjavo in sezonske kostanjeve in bučne jedi. Jeseni vam bomo postregli s kostanjevo mineštro z jurčki, gobe pa bomo nabrali kar pod kostanji okrog hiše. Posladkali se boste s slastnimi štruklji in sadnimi sladicami ter pokušali razne sire, med njimi kozjega s planine pod Kožbano, ki vam jih bomo ponudili z domačim medom (cvetličnim, akacijevim, kostanjevim in lipovim).

Kulinarične dobrote boste lahko poplaknili z doma pridelanimi vini, ki jim klima in lega omogočata popoln okus. Ponudili vam bomo domača odprta vina, med črnimi merlot, med belimi tipično briško mešano (rebula, malvazija in sauvignonasse, pa tudi stekleničena vina znanih briških vinarjev (med njimi schioppettino z druge strani meje). 

Lahko boste pokusili domača sadna žganja (s češnjami, borovnicami, ribezom, orehi) in zeliščna žganja (s pelinom, vinsko rutico), medico, slivovko, hruškovec, tropinovec in methano (zdravilno zeliščno) žganje. V sezoni se boste lahko odžejali z domačim bezgovim sokom in odličnim jabolčnim sokom iz Nadiške doline. In če vas bo zamikalo sočno briško sadje, ga boste pri nas lahko tudi kupili.

Le nekaj metrov od naše domačije se nahaja galerija in atelje Skubin z unikatno umetniško keramiko. Na bližnjem gričku si lahko ogledate cerkev Marije na jezeru s čudovitim poznogotskim oltarjem ali pa se odpeljete na grad Dobrovo na ogled stalne razstave velikega slikarja, briškega rojaka Zorana Mušiča. Dvajset kilometrov je od Brega oddaljena slikovita srednjeveška vasica Šmartno, polovico manj (10 km) pa znameniti Čedad (Cividale).

 

Prenočišča

Pospremili vas bomo do hišk za goste, ki so od kmetije oddaljene dobrih petsto metrov. Makadamska pot vas bo vodila med vinogradi in oljčniki mimo dvesto let starega mogočnega Joščevega hrasta. Dve stari kmečki poslopji smo preuredili v lični hiški, sobe v njih pa poimenovali po tipičnem briškem sadju in plodu, češnji, grozdju, kostanju, jabolku in jagodi. Zjutraj vas bo zbudilo meketanje koz, ki se pasejo pod hiškama, poleti pa vas bo uspavalo oglašanje čričkov v toplih nočeh. V vse sobe smo namestili peči na drva, opremo pa ročno poslikali v nežnih barvnih tonih.

V eni od hišk smo uredili skupno kuhinjo, ki smo jo imenovali marelica. V njej lahko ob prijetnem druženju posedi deset do dvanajst ljudi. Kuhinjo smo opremili s kuhalnikom, hladilnikom, vso posodo, televizorjem, hitrim WI-FI  in, da vas pozimi ne bo zeblo, tudi s pečjo na drva.

 

Sivka

Privoščite si sprehod skozi naš nasad sivke, rastline, ki očara s svojim vonjem, barvo in izjemnimi lastnostmi. Njen vonj pomirja um in nas popelje daleč na sredozemske obale, njeno cvetje privablja metulje in čebele, zdravi in neguje, ob njem se oko spočije in vzradosti.
V poletnih mesecih vam bomo postregli z jedmi s sivko (staran sir s sivko in cvetlični med aromatiziran s cvetovi sivke, frtalja s sivko in meto, rezanci z bučkami, mandlji in sivko, piščančja prsa v beli omaki in sivkinimi cvetovi, razne sladice in med njimi tudi sivkine ledene rezine), pripravili pa smo vam tudi uporabne izdelke iz te izjemne rastline, za katero že od nekdaj velja, da prinaša spokoj, ljubezen in čistost. Poleg sivke smo aktivni tudi na področju drugih zelišč, saj uspešno sodelujemo tudi s Hišo zelišč.

 

Vir

Odpiralni čas
GMT

Odpiralni čas

Ponedeljek
12:00 - 22:00
Torek
12:00 - 22:00
Sreda
12:00 - 22:00
Četrtek
12:00 - 22:00
Petek
12:00 - 22:00
Sobota
12:00 - 22:00
Nedelja
12:00 - 22:00
  • Davčna številka:
  • 65344146
  • Ime podjetja:
  • Turistična kmetija z nastanitvijo Breg - Peresin Mirela, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Občina:
  • Brda
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si