Turistična ekološka kmetija Pri Lovrču

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/169/081-1456300238.jpg
Turistična ekološka kmetija Pri Lovrču
Turistična ekološka kmetija Pri Lovrču https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/169/081-1456300238.jpg 0 05 0

Povprečno od 8 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Marija Čadrg (+)

Čadrg 8, Čadrg 5220

031 548 383
marija.cadrg@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

V Triglavskem narodnem parku, 700 metrov nad morjem,v naročju tolminskih hribov leži vasica Čadrg. Danes nas tu vztraja še 26 vaščanov. Tako kot naši predniki z ljubeznijo obdelujemo ta košček zemlje pod hribi. Na devetindvajsetih hektarjih travnikov in pašnikov se ukvarjamo z ekološko živinorejo. V hlevu imamo 27 glav živine, od tega 15 krav molznic in 15 koz, ki skrbijo za to, da se pašniki ne zaraščajo. Glavna dejavnost na Turistični ekološki kmetiji Pri Lovrču je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko skuto.

Poleg sira in sladke in slane skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe. Pri nas pa lahko tudi preživite lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili 2 apartmaja in imamo registrirano dopolnilno dejavnost za turizem na kmetiji. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru tudi postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji sprejmemo 60, pozimi pa 25 gostov.

S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat »Ekološka kmetija«. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano »BIODAR«.

In s čim si lahko v Čadrgu krajšate čas? Za vse, ki vas zanima delo na kmetiji, se bo zanesljivo našlo kakšno opravilo. Pomagali vam bomo pri odločitvi glede izbire. Ljubitelji sprehajalnih ali pohodniških poti, manjših ali večjih planinskih podvigov, gorski kolesarji pa bodo lahko izbirali med zanimivimi potmi.

 

Apartmaji

Pri nas lahko preživite tudi lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili dva apartmaja, ki smo ju poimenovali “Mama Tina” in “Tata Stanko”. Apartmaje si lahko ogledate s klikom na spodnji sliki. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji postrežemo 60, pozimi pa 25 gostov.

 

Kulinarika

Na naši kmetiji ponujamo tradicionalne stare jedi, značilne za tolminske hribe. Med njimi so jedi na žlico, ne smejo pa manjkati frika in štruklji. Če pa nimate časa za kosilo, vam postrežemo z našimi suhomesnatimi izdelki, albuminsko skuto in sirom tolminc. Vsa naša ponudba je ekološko pridelana.

 

Ekološki izdelki

Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko skuto. S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat “Ekološka kmetija”. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano “BIODAR”. Poleg sira in slane skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi kokošja jajca, hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe.

 

REZERVACIJE

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 73175536
  • Ime podjetja:
  • Sirarstvo in turizem pri Lovrču - Aljoša Bončina nosilec dopolnilne dejavnost na kmetiji
  • Občina:
  • Tolmin
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si