Terme Dobrna

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1677/termedobrna-1462426417.jpg
Terme Dobrna
Terme Dobrna https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1677/termedobrna-1462426417.jpg 0 05 0

Povprečno od 16 ocen

Vaša ocena

Kontakt

Dobrna 50, Dobrna 3204, Slovenija

080 22 10
031 658 865
03 7808111
info@terme-dobrna.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Terme Dobrna so sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Sloveča tradicija, ki sega v 15. stoletje, podnebje in čudovito naravno okolje, sprostitev, kvalitetna nega in oskrba, razvedrilo - vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo k nam goste iz vsega sveta.

V Termah Dobrna imamo tri naravne zdravilne dejavnike, priznane s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije: termalna voda, fango in šota.

V Termah Dobrna opravljamo rehabilitacijske postopke za zdraviliška zdravljenja po standardih 1, 2, 3, 4 in 6:

Standard tip 1

Vnetne revmatske bolezni.

Standard tip 2

Degenerativni izvensklepni revmatizem.

Standard tip 3

Stanje po poškodbah in operacijah na lokomotornem (gibalnem) sistemu s funkcijsko prizadetostjo.

Standard tip 4

Nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni centralnega in perifernega živčnega sistema, vključno s cerebrovaskularnimi inzulti ter živčno mišičnimi boleznimi.

Standard tip 6

Ginekološke bolezni.

 

Hoteli

Izberite ustrezno nastanitev in rezervirajte svoj oddih v Termah Dobrna:

 

Bazeni

Kopanje v bazenih s termalno vodo vas bo navdahnilo s pozitivno energijo. Podvodne masaže in whirpooli poživili. Vodni užitki v notranjih in zunanjih bazenih pa ostanejo v spominu vsem, malčkom in odraslim. Bazenski kompleks se nahaja v hotelu Vita, v tretjem nadstropju.

Bazenski kompleks se nahaja v III. nadstropju v hotelu Vita in zajema:

 • notranji bazen in notranji otroški bazen,
 • notranji whirlpool,
 • terasa za sončenje,
 • Pool bar: ponudba koktajlov, osvežilnih pijač, toplih in hladnih prigrizkov (možnost obrokov tudi v hotelski restavraciji ali kavarni hotela).


Kopeli

Termalna kopel deluje relaksacijsko na telo in duha s poudarkom na zdravilnih učinkih termalne vode in tam, kjer so navdih zdravju iskali že stari Kleti in Rimljani ter številne znane osebe. Na voljo so klasične kopeli, kopeli z dodatkom eteričnih olj zelišč, romantične kopeli v dvoje…Termalne kopeli so na voljo v hotelu Vita za najboljše trenutke v dvoje in v Zdraviliškem domu s pridihom tradicije in direktno ob izvoru termalne vode.


Zdravilna termalna voda

Topli vrelec na Dobrni so poznali že stari Kelti in Rimljani. Leta 1403 se je voda prvič uporabljala v zdravstvene namene. Od leta 1542 pa velja termalna voda na Dobrni za idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema.

Termalna voda Dobrne je zelo zdravilna tudi za bolnike s perifernimi obolenji ožilja, za bolnike z nevrološkimi težavami, za vse s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim pritiskom, lažjimi obolenji srca in dihal.
S pridom jo že desetletja uporabljamo za utrjevanje organizma in izboljšanje celotne psihofizične kondicije posameznikov in skupin. Zaradi kalcijevih ionov, ki jih voda vsebuje, deluje termalna voda iz Dobrne protivnetno in protialergično pri vseh kroničnih vnetjih prebavil in sečil. Ob tem pospešuje odvajanje vode iz telesa. Posredno pomaga pri izločanju ledvičnih in žolčnih kamnov iz telesa.
Alkalna termalna voda s temperaturo ob izviru okoli 35 do 36,5°C, ki vsebuje primerne količine kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata, je glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna.


Savne

Obisk savne bo vas in vaše telo navdahnil z mirom, sprostitvijo in ublažil učinke stresa, kar je v današnjem načinu življenja zelo pomembno.

Savna je eden izmed redkih prostorov, kjer se čas ustavi, kjer si lahko dovolite poležavati in razmišljati o ničemer in samo – biti tam. Obiščite Deželo savn z ponudbo parnih in finskih savn v tretjem nadstropju hotela Vita ali Savna studio Tisa v Hotelu Park, ki je namenjen zakupu v dvoje ali za manjše skupine!

 

La Vita Spa & Beauty | Masažno lepotni center

V masažno-lepotnem centru La Vita Spa & Beauty vas bomo popeljali v svet ugodja in razvajanja.

Edinstveno razvajanje, nege telesa in obraza, omamne dišave, prijetna svetloba in skrbne roke terapevtov bodo postali nepogrešljivi sopotniki vašega razvajanja in zadovoljstva. Za vaš mladosten videz smo pripravili programe za oblikovanje, ki zagotavljajo hitro in enostavno pot do popolne postave!

 

La Vita Hair Beauty - frizerski salon

Modno, mladostniško, poslovno, slavnostno, vsakdanje….za dame, gospode ali najmlajše …skratka za vsakogar in vsak okus. Hkrati pa poskrbimo za zdrave, sijoče in negovane lase, za pravilno  izbiro barve za lase in vrhunsko postrižene lase.

Svojim lasem privoščite le najboljše in obiščite naš frizerski salon La Vita Hair Beauty

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 94639272
 • Ime podjetja:
 • Terme Dobrna, termalno zdravilišče d.d.
 • Občina:
 • Dobrna
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si