Telekomunikacije Markelj

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/660/telekomunikacije-markelj(1)-1457960325.jpg
Telekomunikacije Markelj
Telekomunikacije Markelj https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/660/telekomunikacije-markelj(1)-1457960325.jpg 0 05 0

Povprečno od 4 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Marjan Markelj (+)

Tomšičeva ulica 12, Logatec 1370

01 7509450
041 621365
01 7509455
marjan.markelj@tele-markelj.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Osnovna dejavnost podjetja Telekomunikacije Merkelj je projektiranje, montaža in vzdrževanje kabelsko distribucijskih in kabelsko komunikacijskih sistemov.

Prisotni smo tudi z montažo klasičnih in satelitskih antenskih sistemov.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj bomo našli za vas najboljšo rešitev tako za sprejem TV in radijskih signalov, kakor tudi za povezavo na svetovni splet preko satelita ali kabelsko komunikacijskih sistemov.

 

Reference

 • kabelski sistem Logatec,
 • kabelski sistem Postojna,
 • kabelski sistem Cerknica,
 • kabelski sistem Tolmin,
 • in še nekaj manjših kabelskih sistemov,
 • več hotelskih sistemov po Sloveniji in na Hrvaškem,
 • množica individualnih sistemov.


Zgoraj omenjene kabelske sisteme smo ustrezno tehnično pripravili, izvedli vse potrebne meritve in izdelali dokumentacijo, da so uspešno prestali pregled za certifikat o skladnosti in ga na osnovi le-tega tudi pridobili.

 

Svetovanje in projektiranje

Investitorjem, ki bi želeli investirati na področju kabelskih sistemov in telekomunikacij izdelamo študijo o najboljši tehnični rešitvi in ekonomski upravičenosti. Za kabelske operaterje izdelamo projekto dokumentacijo od idejnega projekta do projekta za tehnični pregled. Načrtujemo popolnoma nove sisteme in posodobitve že delujočih kabelskih sistemov. Predvsem je zelo aktualna predelava kabelsko distribucijskih v kabelsko komunikacijske sisteme in povezovanje sistemov na večje razdalje z uporabo optičnih vlaken.

 

Izgradnja kabelskih sistemov

Na podlagi projektov gradimo in posodabljamo celotne kabelske sisteme, tako glavne postaje kot tudi kabelska omrežja.

Svojim kupcem svetujemo uporabo glavnih postaj proizvajalca Hirschmann. V manjše kabelske sisteme vgrajujemo glavno postajo CSE3200. Za večje kabelske sisteme pa priporočamo uporabo glavne postaje CSE6000.

 

Vzdrževanje kabelskih sistemov

Kabelski sistemi morajo delovati 24 ur dnevno in 365 dni v letu, zato je zelo pomenbno, da je dobro organizirana vzdrževalna služba. Dežurna služba v čim krajšem času odpravi napako, saj je čas izpadov zelo pomemben podatek o kvaliteti kabelskega sistema. S periodičnimi pregledi najdemo kritične točke in jih odpravimo, še predno pride do odpovedi.

S kabelskim operaterjem sklenemo pogodbo za intervencijsko in investicijsko vzdrževanje.

 

Satelitski antenski sistemi

Predvsem tam, kamor ne seže signal kabelske televizije, sprejema TV in radijskih programov uredimo preko zemeljske pretvorniško-oddajniške mreže in preko satelitov. Izdelati je potrebno individualni antenski sistem.

S kupcem se najprej pogovorimo, kakšne so njegove želje in zatem najdemo optimalno rešitev. Veseli smo, da potem sistem še izdelamo. Garantiramo tudi nadaljno vzdrževanje.

 

Kabelski internet

Kabelski internet je tehnologija in storitev, ki uporablja obstoječe HIBRIDNO KKS omrežje (sestavljeno iz optičnih in koaksialnih kabelskih povezav, ki vodijo televizijski signal do TV sprejemnikov) za prenašanje podatkov z interneta do izbranega računalnika ob izredno visoki hitrosti. Prenos TV in računalniškega signala poteka simultano po istem kablu toda različnih frekvencah. Tako lahko uporabnik istočasno gleda televizijo in brska po internetu.

 

Internet optika

Prednosti dostopanja do interneta preko optičnega omrežja KKS Logatec pred ostalimi so:

Velika zmogljivost:

Povezava preko optičnega vlakna omogoča največje hitrosti prenosa podatkov, ki je lahko v obe smeri enaka (simetričen prenos).

Zanesljivost:

Vsak uporabnik, ki je povezan preko optične povezave uporablja svoje optično vlakno do glavne postaje. Zaradi tega med terminalno opremo pri naročnikov in glavno postajo ni nobenih dodatnih omrežnih naprav. S tem pa se zmanjša tudi možnost okvar na povezavi do naročnika. Poleg tega je optična povezava tudi manj občutljiva na električne pojave (elektromagnetno sevanje, strele, ...).

 

Telefonija Kabelnet

Storitev KabelVoIP* omogoča vsem uporabnikom skupine KabelNET cenejše klice preko internetnega omrežja.

Za uporabo Vam ni potrebno zamenjati telefona! Ob menjavi kabelskega modema, ki jo opravi vaš kabelski operater, ga je mogoče priklopiti na kabelski modem. Lahko pa se odločite za ugoden nakup naprednejšega IP telefonskega aparata, ki Vam omogoča številne prednosti:

 • več pogovornih linij hkrati,
 • brezplačen zvočni telefonski predal za glasovna sporočila,
 • seznam zadnjih dohodnih in izhodnih klicev,
 • prikaz tel. številke,
 • preusmeritev klica,
 • konferenčni klic.

 

KabelNET dvojček paket

KabelNET Dvojček paket združuje storitev dostopa do internetnega omrežja in storitev fiksne telefonije KabelVoIP. Naročnik je s podpisom enotne pogodbe deležen dodatnega popusta pri naročnini.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 73611816
 • Ime podjetja:
 • TK Markelj d.o.o.
 • Občina:
 • Logatec
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si