Cankarjeva ulica 34, Nova Gorica 5000, Slovenija
031 370 110Marjetka Kreševec, univ. dipl. ing. živil. tehnol. želim bolnikom s celiakijo in ljudjem, ki se želijo brezglutensko prehranjevati preko svojega spletnega portala Vsebrezglutena.si nuditi spletno prodajo brezglutenskih izdelkov in informirane vsebine o življenju brez glutena.
Namen portala je pomagati ljudjem, ki se na novo ali pa že dalj časa soočajo s celikalijo.
Če imate celiakijo, potem ste preobčutljivi na protein gluten in v tem primeru je gluten oziroma gliadin v glutenu vaš velik sovražnik.
Gluten je beljakovinska snov ali protein, ki se nahaja v pšenici, sestavljen pa je v glavnem iz gluteninov in gliadinov. Za vas so nevarni gliadini, saj vaš imunski sistem aktivirajo prav oni. Gliadinom podobne in posledično vam nevarne beljakovine vsebujejo tudi nekatera druga žita in sicer se v manjših razmerjih pojavljajo kot sekalin v rži, hordein v ječmenu in avenin v ovsu.
Ta ekipa beljakovin skupaj z odzivom vašega imunskega sistema v telesu deluje toksično in posledično močno poškoduje resice vašega tankega črevesa.
Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.
Svetovanje na področju prehrane, Marjetka Kreševec s.p.