Špela Noemi Veberič Levovnik - samozaposlena v kulturi, videastka, slikarka

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4785/spelanoemivebericlevovniksamozaposlenavkulturivideastkaslikarka1-1485777225.png
Špela Noemi Veberič Levovnik - samozaposlena v kulturi, videastka, slikarka
Špela Noemi Veberič Levovnik - samozaposlena v kulturi, videastka, slikarka https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4785/spelanoemivebericlevovniksamozaposlenavkulturivideastkaslikarka1-1485777225.png 0 05 0

Povprečno od 4 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Špela Noemi Veberič Levovnik (+)

Preglov trg 11, Ljubljana 1000, Slovenija

068 601 384
noemi.vebericlevovnik@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Noemi Veberič Levovnik je sprva delovala v sklopu gledališke skupine La Strada v mestu Troyes v Franciji. Diplomirala je iz filma in likovne umetnosti na Univerzi Paris 8 in iz sodobne umetnosti na Ecole supérieure d’art de Quimper.

Noemi Veberič Levovnik se udejstvuje na področjih performansa, glasbe, likovnih medijev in gibljive slike. Slednja je v veliki meri podaljšek njenih performativnih akcij, sredstvo dokumentacije in hkrati kreativne manipulacije. Njena dela se posvečajo različnim epizodam posameznikovega intimnega in družbenega vsakdana: iskanju lastnih identitet, razmišljanju o neizrečenem, brskanju po nezavednem ter preizkušanju meje med stvarnostjo in fantazijo. Njena dela so na prvi pogled samonanašajoča in partikularna, a hkrati izrazito družbena in univerzalna.

V svoji avtorski praksi se avtorica posveča gradnji ambientalnih postavitev, sestavljenih iz risb, slik, videa, zvoka in fotografij, ki vzbujajo močno psihološko vzdušje. V svojih delih pogosto ustvarja neprijetna čustvena vzdušja, nekje na tanki meji med žalostjo in srečo. Pri tem neizbežno zaide v ikonografijo sodobne popularne kulture, da bi idealizirane, ljubke in prikupne zgodbe z veliko mero suspenza pretvorila v mračnjaško in morbidno atmosfero navidezne normalnosti. V svojih video in filmskih delih se ukvarja z reprezentacijami ženskega telesa in prehodnimi identitetami.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 83242821
  • Ime podjetja:
  • Špela Noemi Veberič Levovnik - samozaposlena v kulturi, videastka in slikarka
  • Občina:
  • Ljubljana
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si