Sovvelung, pisarniška joga

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3760/sovvelungpisarniskajoga-1475501477.jpg
Sovvelung, pisarniška joga
Sovvelung, pisarniška joga https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3760/sovvelungpisarniskajoga-1475501477.jpg 0 05 0

Povprečno od 170 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Nina Trebec (+)

Mlakarjeva ulica 20, Kranj 4000, Slovenija

031 429 438
kontakt@pisarniskajoga.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Sovvelung s sedežem v Kranju se ukvarja s področjem joge, ki ga strankam poskuša približati na različne ustvarjalne načine. Ustanoviteljica podjetja je Nina Trebec, učiteljica joge, ki ima s to veščino že desetletje izkušenj. V vseh teh letih je znanje joge poglabljala, se spoznala z različnimi stili, ter opravila tečaj za učiteljico joge v Agnijoga studiju v Ljubljani.

Na podlagi poznavanja različnih vrst joge se je odločila za poučevanje Flow joge (dinamične ali vinjasa joge). V svojem poučevanju združuje elemente ashtange, hatha in iyengar joge, vse skupaj po načelu manj je več. Velik poudarek daje pravilni postavitvi telesa znotraj položaja. Svoje poslanstvo kot učiteljica joge vidi predvsem v pomoči pri ozaveščanju telesa.

Poučevanje joge prilagaja tudi kontekstu. Svoje stranke glede na njihove želje in potrebe poučuje na domu, v studiu, izredno veliko zanimanje pa se pojavlja tudi za pisarniško jogo - jogo na delovnem mestu.

 

Pisarniška joga

Pisarniška joga je namenjena večjemu fizičnemu in psihičnemu blagostanju zaposlenih v podjetjih. Izvira iz ZDA, kjer je že več kot desetletje uveljavljena praksa promocije zdravja na delovnem mestu. Izvajajo jo tudi v zelo znanih podjetjih kot so Nike, Apple, Harpo, Motorola, Google, Forbes, General Motors, Hbo in General Electrics.  Vadba zavzema široko področje fizičnih vaj za krepitev in raztezanje telesa, ter umskih in dihalnih vaj za umiritev, obvladovanje stresa in meditacijo. V angleščini jo najdemo pod več izrazi: corporate yoga, company yoga, office yoga, active relaxation practice, stress management ipd.  V nemščini jo najdemo kot büro yoga ali business yoga.

 

Posebnosti joge na delovnem mestu:

 • traja manj časa (od 10 do največ 30 minut),
 • za izvajanje ne potrebujemo jogijskih blazin,
 • ne potrebujemo večjega prostora, saj se vaje lahko izvaja za pisalno mizo,
 • izvaja se med delovnim časom na delovnem mestu,
 • vadba ne zahteva preoblačenja, lahko se jo izvaja kar v službenih oblačilih.

 

Prednosti pisarniške joge

Raziskave so pokazale, da se na daljše obdobje rednega prakticiranja meditacije, sproščanja in razteznih ter dihalnih vaj med delovnim časom znatno zmanjša število dni bolniškega dopusta, učinki pa so vidni tudi v večji učinkovitosti dela in boljših poslovnih rezultatih. Jogijske vaje so uporabno in učinkovito orodje pri obvladovanju stresa. Z rednim izvajanjem pisarniške joge podjetje poskrbi za zdravje svojih zaposlenih na delovnem mestu, česar se zaveda tudi vse več podjetij v Sloveniji.

 

Joga v studiu

Izvajanje joge v joga studiu nam omogoča več časa in prostora za vadbo. Vadba se ne dogaja med delovnim časom, temveč v prostem času posameznika. Za vadbo se je potrebno preobleči, vadi se na jogijskih blazinah in načeloma v večji skupini so-vadečih.

 

Joga na domu

Izvajanje joge na domu se izvaja kot v joga studiu, le da je skupina manjša (do 4 ljudi). Za vadbo ni treba iti od doma, saj se vaditeljica oglasi kar pri vas.  Vadba na domu omogoča večjo sproščenost, to pa je izvrsten pogoj za večjo dovzetnost za informacije in napotke. Vadečim na domu se lahko vaditeljica bolje posveti, saj je skupina majhna in lahko hitreje napreduje. Ker je skupina manjša, se hitreje vzpostavi bolj osebni odnos, to pa omogoča lažje  in hitrejše prepoznavanje potreb in želja skupine.

 

Joga smeha

Joga smeha je zabavna in sproščujoča vadba, s katero:

 • izboljšujemo cirkulacijo krvi po telesu,
 • masiramo organe in pospešujemo prebavo,
 • v organizem vnesemo več kisika, zato se počutimo osvežene in polne energije,
 • vzpostavljamo bolj pristno komunikacijo in odnose,
 • spodbujamo delovanje desne možganske poloble,
 • se družimo na zabaven in zdrav način.

 

Izvaja se v različne namene:

 • kot sprostitvena vadba v prostem času,
 • terapevtsko (v domovih starejših občanov, bolnicah,…),
 • kot team-building dogodek na vašem podjetju.

 

Vadba je sestavljena iz zabavnih in preprostih vaj, ki nas pripravijo do smeha. Med smejalnimi vajami se opravi tudi dihalne vaje. Na koncu sledi vodena sprostitev. Vadba ponavadi traja eno uro, v večjem zaprtem prostoru. Vadba je skupinska, saj se skupaj smejimo lažje.

Faze poučevanja joge:

1. Faza vključuje ozaveščanje telesa skozi učenje pravilnega izvajanje jogijskih položaje, ter preproste vaje za ozaveščanje diha. Vadba je v tej fazi prvenstveno bolj fizične narave – proces učenja položajev lahko traja različno dolgo in z različno intenziteto glede na dano skupino.

2. Faza omogoča potovanje globje v jogijsko prakso. Vadba začne vsebovati tudi vaje v koncentraciji in meditaciji, izvajajo se lahko tudi zahtevnejše dihalne vaje. Pomembno je  samo-opazovanje, jogijske položaje smo pripravljeni držati dlje. Vzpostavi se notranje okolje, ko izvajanje položajev ni več samo telesno-gibalno udejstvovanje.

 

Cenik

Reference

Aktualno

 

Vir

Priponke
 • Davčna številka:
 • 12681083
 • Ime podjetja:
 • Sovvelung, Pisarniška joga, Nina Trebec s.p.
 • Občina:
 • Kranj
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si