Šola jahanja Viktorija

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1354/solajahanjaviktorija3-1460699463.jpg
Šola jahanja Viktorija
Šola jahanja Viktorija https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1354/solajahanjaviktorija3-1460699463.jpg 5 05 1

Povprečno od 47 ocen

Vaša ocena

Slepšek 10, Slepšek 8230, Slovenija

041 941 120
info@solajahanja.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Šola jahanja Viktorija je poimenovana po kobili Wiktoriji, ki je bila v našem hlevu že od starosti enega leta. Njena plemenita hannoveranska kri se je izražala v temperamentnosti, izdatnosti hodov, ubogljivosti, predvsem pa v prijaznosti.
Šolo jahanja smo registrirali oktobra leta 2000, sicer pa se s konji ukvarjamo že od leta 1986. Šolo zadnja štiri leta vodi duet Toni&Taša. Toni je licenciran inštruktor jahanja, Taša je njegova asistentka ter 24 urna skrbnica in "crkljavka" konjev.

Predstavljajte si romantično vasico ob vznožju grička vrh katerega je majhna cerkvica obsijana s soncem. Spreminjajoči letni časi dajejo tej podobi vedno znova čudovite barve, ki jih lahko ustvari samo narava. Ko potihne poletna nevihta se po nebu vbočita in objameta vas, ne ena, ampak dve mavrici. In na koncu te mavrice, pravijo, se skriva zaklad. Zaklad te vasice pa so prijazni, delovni ljudje.  Iz skoraj vsake hiše se sliši veselo žgolenje otrok, od nekod potiho odmeva glas harmonike.

Ta pravljična podoba je vas Slepšek pri Mokronogu na Dolenjskem in v njenem središču je Šola jahanja Viktorija, ki jo krasi 13 konjičev različnih pasem. Na domačiji jim družbo dela ena prijazna in hudomušna babica Gabi, ena skrbna mami Lidija, devet nagajivih, debelih muckov in seveda mi trije, Toni&Nika&Taša (eksplozivno vesela kombinacija, TNT).

 

Učenje jahanja

Tečaji osnov jahanja se izvajajo skozi celo leto. Naši konjički nestrpno čakajo na vaše navdušenje. S polno mero potrpežljivosti vas bodo z veseljem naučili osnov jahanja in vas popeljali v čudoviti svet konjeniškega športa.Vožnja z zapravljivčkom

 

Vožnja z zapravljivčkom

Terensko jahanje je eno najlepših občutij, kar jih lahko doživite v družbi s konjem. Ko ljudje dosežemo nek zastavljen cilj, si ponosno rečemo: "No, zdaj sem pa na konju!" In taki občutki nas prevevajo, ko se s konjem zapodimo po prelepi pokrajini. Ponos, navdušenje, sreča in neizmerna hvaležnost svojemu štirinožnemu prijatelju, ki nam je omogočil take občutke. Ko jahamo v počasnem koraku in si s konjskega hrbta ogledujemo naravo kar čutimo, kako se polnimo z energijo, ko pa se poženemo v galop in vštric z nami teče skupina srn, nas enkratno doživetje prisili v glasen vzklik sreče.

 

Vožnja z zapravljivčkom

Po domače vožnja s "federvagnom" je prav tako enkratno doživetje. Tako kot v starih, dobrih časih, se lahko ob zvokih harmonike zapeljemo po vijugastih poteh naših lepih vasi in trgov.
Prijeten topot kopit, lahen vetrič v laseh (kolikor jih pačimamo), mi pa v zapravljivčku s kozarčkom Cvička nazdravljamo prijateljem. Enkratno!

 

Nastanitev konj

Pri tej ponudbi obstaja nevarnost, da vaš konjiček morda ne bo hotel več kam drugam. Ponujamo mu prostoren, prijazen boks, izpust, norenje po maneži, družbo ostalih konjev, sena v izobilju in dodatke k prehrani po dogovoru z vami. Vašemu konjičku ne ponujamo razkošja, pač pa veliko ljubezni in prijazne, strokovne oskrbe.

 

Ujahavanje konj

Če vas je zagrabila ta huda bolezen imenovana konjo(lju)bezen in ste si v njeni vročici kupili neujahanega konjička, ga pripeljite k nam v šolo. Ujahali vam ga bomo po načelih angleškega načina jahanja. Odvisno od njegovega predznanja, karakterja in dojemljivosti predvidevamo, da bo skozi, njemu prijazen način učenja v 2 -3 mesecih osvojil tako znanje, da bo vaš zanesljiv sopotnik na terenskih jahanjih. V proces učenja aktivno vključimo tudi vas, ko z  jahanjem v maneži in na terenu pod našim nadzorom spoznavate nove kvalitete vašega konja.

 

Darilni bon in knjige

Z darilnim bonom lahko razveselite vse, ki imajo radi konje, jahanje, naravo, enkratno doživetje.

Lahko jim podarite vse iz naše ponudbe in še več. Kot pravi Toni: "Samo domišljija je omejitev!"

 

Vikivikend

Za organizacijo Vikivikenda naj bi bili prijavljeni vsaj štirje udeleženci. Pričel bi se v soboto zjutraj in zaključil v nedeljo pozno popoldne (zvečer). Dejavnosti med Vikivikendom bodo odvisne od jahalnega znanja prijavljenih. Lahko bomo dva dni terenčkali ali pa se učili v maneži. Lahko pa se tudi samo družimo s konji, se igramo z njimi, jih crkljamo....

Ostala ponudba Vikivikenda: okusna hrana in pijača, raznovrstne igre in ustvarjalnice okoli tople krušne peči (v hladnih dneh) ter veeeeliko smeha ob Tonijevih domislicah.

Možen je tudi prevoz udeležencev z našim Vikibusom iz Ljubljane in njene okolice do Slepška in nazaj.

 

Obvestila

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 84184248
 • Ime podjetja:
 • Maver Anton - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Občina:
 • Mokronog-Trebelno
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina
 • Z vami že:
 • 84

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Res enkratna izkušnja in konji so tako lepi, vidi se da z njimi delate z ljubeznijo. Še pridemo. Priporočam.
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si