Rokodelstvo, Damjana Spruk s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5034/pastirskamalicazapokuino-1539614289.jpg
Rokodelstvo, Damjana Spruk s.p.
Rokodelstvo, Damjana Spruk s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5034/pastirskamalicazapokuino-1539614289.jpg 0 05 0

Povprečno od 184 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Damjana Spruk (+)

Volčji Potok 39e, Radomlje 1235, Slovenija

041 244 593
kspruk@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Pri Rokodelstvo, Damjana Spruk s.p. iz Volčjega Potoka, občina Kamnik, se ukvarjamo z ročnimi in unikatnimi izdelki iz gline.

Za nami je več kot desetletje ustvarjalnega dela z glino, ki nam daje domišljijo in moč ustvarjanja izdelkov za gospodinjstvo  - za vsakdanjo rabo v kuhinji. Izdelujemo tudi okrasno keramiko in figurice za srce in dušo. Ustvarjamo za ljudi, ki znajo videti in ceniti lepoto unikatne keramike in tradicionalno slovensko rokodelsko umetnost.


Občutki gnetenja gline, ročnega oblikovanja ali delo na vretenu so neprecenljivi. Vsi izdelki so ročno oblikovani na vretenu - le slike, ure, poštne številke, pladnji  in tudi nekateri pekači so izdelani iz valjanih plošč. Tako na vretenu nastajajo sklede in latvice navdihnjene z etnološko tradicijo, potičnice, skodelice, pekači za peko in postrežbo dobrot. Naše tradicionalne slovenske sklede za enolončnice so v planinskih domovih še posebno priljubljene. Večinoma delamo  z rdečo glino, v zadnjem obdobju tudi veliko z belo glino, saj je poseben izziv podglazurna poslikava z živahnimi barvami.


Certifikat kakovosti kolektivne tržne znamke Srca Slovenije smo prejeli za slovensko skledo, skledo za prebranec in v juniju 2018 tudi za pastirsko malico za pokušino, ki ima prav posebno zgodbo, sestavljena pa je iz lesenega pladnja in dveh poslikanih skled s planikami.


Čisto druga zgodba pa je ročno oblikovanje keramičnih figuric. Prijazni ljubljanski zmaji, majhni kipci pravljičnih bitij, vrtni palčki in škratki, pastirčki Velike planine, jaslice in še kaj. Že vrsto let izdelujemo  turistične spominke, ki prepoznavno in izvirno predstavljajo turistična območja /magnetki, male figure, krožniki, tablice, zvončki/. Naši izdelki so čudovito darilo za ljudi, ki jih spoštujemo in jih imamo radi.


"Delo z glino nam predstavlja nenehno učenje, potrpežljivost, strast in vedno nove izzive."

  • Davčna številka:
  • 97160105
  • Ime podjetja:
  • Rokodelstvo, Damjana Spruk, s.p.
  • Občina:
  • Kamnik
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina, 
  • Angleščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si