Ribogojnica Vodomec

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2153/ribogojnicavodomec1-1464606111.jpg
Ribogojnica Vodomec
Ribogojnica Vodomec https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2153/ribogojnicavodomec1-1464606111.jpg 0 05 0

Povprečno od 23 ocen

Vaša ocena

Zalog pri Cerkljah 103, Cerklje na Gorenjskem 4207, Slovenija

04 2521110
041 615 110
04 2521098
ribogojnica.vodomec@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

V podjetju Vodomec d.o.o. se ukvarjamo z gojenjem kalifornijske postrvi. Razpolagamo s štirimi ribogojnicami na lokacijah Pšata, Zalog, Ilirska Bistrica in Nova Štifta.

Naši temelji so bili postavljeni na znanstvenih osnovah Biotehniške fakultete v Ljubljani, nadgrajujemo pa jih z našim večletnim praktičnim znanjem in uvajanjem dobrih praks, tako doma, kot tudi po svetu. Prizadevamo si dosegati najvišje standarde v vzreji in prehrani postrvi. Uporabljamo najkakovostnejšo hrano danskega proizvajalca Biomar, ki upošteva najvišje kakovostne in ekološke standarde. Leta 2008 je ribogojnica Pšata, kot prva v Sloveniji pridobila status ribogojnice proste bolezni na seznamu Evropske unije. Nekaj let kasneje je enak status pridobila tudi ribogojnica Ilirska Bistrica.

V ribogojnici Pšata imamo največjo selekcionirano plemensko jato postrvi v Sloveniji, s tem pa smo tudi največji proizvajalci iker in mladic postrvi. Ukvarjamo se tudi z prodajo in čiščenjem konzumnih postrvi, ki jih pripravimo v obratu za predelavo rib, ki je registrirana za EU.

 

Ribogojnica Zalog

Ribogojnica Zalog je namenjena gojenju rib do konzumne velikosti od 25 do 35 dag. Gojitvena kapaciteta znaša 15 ton postrvi na leto. Napaja se iz potoka Pšata, s temperaturo od 0 °C pozimi do 22 °C poleti, z inštaliranim pretokom 60 l/s. V ribogojnici je obrat za predelavo rib, kjer poteka čiščenje in filetiranje rib. Obrat za predelavo rib je odobren s strani VURSa in ima ovalni žig za trgovanje v Evropski uniji. 

 

Ribogojnica Pšata

Ribogojnica Pšata stoji na izviru potoka Pšata. Zaradi konstantne temperature vode, ki je okoli 10 °C nudi dobre razmere za uspešno vzgojo iker in mladic. Ribogojnica ima status ribogojnice, proste VHS/IHN v skladu z določili Direktive sveta 2006/88/ES, hkrati pa je v postopku pridobivanja statusa ribogojnice proste BKD. Vodna pravica za odvzem vode je največ 70 l/s. Poleg vališča s kalifornijskimi valilniki in Zugerjevimi kozarci ima 120 rotacijskih bazenov, 2 betonska  in 13 plastičnih koritastih bazenov. Vališče deluje s kapaciteto 5 do 6 milijonov iker na leto. Iz ribogojnice se prodajajo različne kategorije rib: ikre, zarod, mladice in plemenske ribe. V sodelovanju z Biotehniško fakulteto poteka tudi pedagoško raziskovalno delo, kjer študentje lahko opravljajo prakso in praktičen del diplomske naloge.

 

Ribogojnica Ilirska Bistrica

V Ilirski Bistrici je gojitvena kapaciteta ribogojnice 8 ton rib na leto, od tega je približno polovica rib prodanih kot mladice za nadaljno vzrejo, polovica pa za namen poribljavanja. Ribogojnica ima status ribogojnice, proste VHS/IHN v skladu z določili Direktive sveta 2006/88/ES. Napaja jo izvirska voda s temperaturo okoli 9,5 °C in z inštaliranim pretokom 42 l/s. Voda ni nikoli kalna in je dobre kakovosti. V ribogojnici je 8 zaporednih betonskih bazenov.

 

Ribogojnica Nova Štifta

V kraju Nova Štifta je ribogojnica oddaljena od izvira približno 300 m. Temperatura vode se čez leto giblje med 7 in 9 °C. Inštaliran pretok vode v ribogojnico je 20 l/s. Kapaciteta ribogojnice je 2 toni rib na leto. V ribogojnico se pripelje zarod ali mladica, ki izvirajo iz bolezni prostih ribogojnic Pšata in Ilirska Bistrica, iz nje pa se največkrat proda večje mladice.

 

Naročanje rib in cenik

 

Vir

Lokacije podjetja
Zalog pri Cerkljah 103, Cerklje na Gorenjskem 4207, Slovenija

RIBOGOJNICA PšATA - Pšata 31, Pšata 4207, Slovenija
RIBOGOJNICA ILIRSKA BISTRICA - Levstikova ulica 36a, Ilirska Bistrica 6250, Slovenija
RIBOGOJNICA NOVA ŠTIFTA - Zgornji Dol 89, Gornji Grad 3342, Slovenija
  • Davčna številka:
  • 48970972
  • Ime podjetja:
  • Vodomec proizvodnja, storitve in trgovina d.o.o.
  • Občina:
  • Cerklje na Gorenjskem
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si