Restavracija Hiša Raduha

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1733/restavracijahisaraduha1-1462534397.png
Restavracija Hiša Raduha
Restavracija Hiša Raduha https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1733/restavracijahisaraduha1-1462534397.png 0 05 0

Povprečno od 10 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Martina Breznik (+)

Luče 67, Luče 3334, Slovenija

03 8384000
031 64 57 58
03 5844111
info@raduha.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Hiša Raduha stoji v starem jedru kraja Luče. Ime je dobila po gori Raduhi, ki se preko grebena spusti do skalnatega praga z imenom Breznica, vse do začetka vasi. Med hišo in skalo Breznice sta le reka Savinja in vrt, s prečudovito arhitekturno umeščenimi bivalnimi enotami.

Hiša Raduha se je prvim gostom odprla že leta 1875. Kuharske veščine babic tukaj zorijo v mojstrstvu vnukinj že štiri generacije. Redkokje jedi in stvari, ki jim tradicija daje nadih, tako izvirno dopolnjuje sodobni navdih.

Restavracija

Kuhinja v Hiši Raduha je le nadaljevanje in spoštovanje zgodbe odličnih kuharic, moje mame, babice in prababice. Moj kredo – sem ljubiteljica oblik, barv, vonjev in okusov. Ni naključje, da je izraz dober okus, izvirno okušanje, dobil splošen pomen v vseh vejah umetnosti in življenju samem. Trudim se, da krožniki govorijo zase in zame. Skozi kakovost jedi na krožnikih ljudem posredujem naravo in vse njene odtenke na svoj način, začinjeno.

Stalna domiselnost, iznajdljivost je že v naravi kuharskega poklica. Ker želim združevati kulinarično znanje, tradicijo in izvirnost, nenehno iščem nove zamisli in okuse. Tradicija je bogastvo, ki ga globoko spoštujem in skušam prenesti na mladi rod. Vsa družina je biser tega gastronomskega kotička, ki nam daje možnost svobodnega izražanja.

 

Vino

Naša vinska karta je predvsem poklon različnosti vin iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev. Naša vinska klet pa za vas z veseljem hrani tudi nekaj tujih vin. Pri izbiri vina k vašemu obedu se lahko prepustite sebi ali nam.

 

Bivanje

Z arhitekturo, ki povezuje najstarejše s sodobnim smo skupaj z vrhunskimi arhitekti, izvirnimi umetniki in lokalnimi mojstri ustvarili ugodje v kozolcu, sanje v hiški na drevesu in prijetno bivanje v udobni stari štali. Doživetje prostora in narave vas približa nostalgičnemu svetu.

Naše lesene hišice ponujajo presežek sodobnega oblikovanja z upoštevanjem starega mojstrskega znanja. Nastale so kot odgovor na vprašanje: Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Mi pa smo jim dodali toplino doma z: laneno tkanino, filcanimi izdelki, sivkino kozmetiko, čokoladnimi pralineji in drugimi skrbno izbranimi detajli.

V izbrani nastanitvi vas bodo čakali tudi mehki kopalni plašči, privaten masažni bazen, LCD televizor, brezplačen WiFi in mini bar z vrhunskim vinom in naravnim sokom.

 

Naš kozolec vabi vse, ki ste željni drugačnosti, udobnosti, sobivanja z naravo.

Čeprav je od zunaj videti povsem običajno, se v njem skriva izjemen ambient z dnevnim prostorom in visečo mrežo, kopalnico in dvignjenim spalnim delom. Stekleni ovoj omogoča čudovit razgled na reko Savinjo in divji skalnati greben Breznico. Prav tukaj je glavna draž, stik tradicije, narave in inovativnosti hkrati.

Spodaj, v odprtem delu kozolca, pa se samo za vas nahaja meditacijsko gnezdo z masažnim bazenom.

 

Precej neobičajno doživetje bivanja v krošnji lipe vas ne bo očaralo zgolj z neverjetnim razgledom na reko, ampak vam bo dal občutek svobode, prebudil vašo domišljijo in bo urbanega človeka zopet povezal z lepoto narave.

Notranja oprema vas bo presenetila z umetniško oblikovanim orehovim lesom, udobno kopalnico in masažnim bazenom na terasi.

 

Nad ohranjenimi kamnitimi zidovi in oboki stare štale smo ustvarili dve dodatni, sodobno in luksuzno opremljeni bivalni enoti. Z izbranim okusom in udobjem kamina, dišečim lesom in prijetnim šumenjem Savinje želimo naše goste razvajati ter jih navdušiti z briljantno arhitekturo in spoštovanjem do tradicije.

 

Cenik nastanitev

Paketi

 

Navdih za oddih

Poleg ribarjenja je Hiša Raduha primerno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje, rafting, tek na smučeh in smučanje.

Luče s 520 metri nadmorske višine, prikupen gorski turistični kraj, obdan z gozdovi, je odlična izhodiščna točka za pohodnike in kolesarje za lažje in zahtevnejše ture v Savinjske Alpe.

Najvišje ležeča Snežna jama z bogatim kapniškim okrasjem vas vabi v poletnem času (z vodenim ogledom).
Obisk Logarske doline je doživetje in balzam za tiste, ki ljubijo naravo, pozimi pa pravljica (tek na smučeh).

V kraju Luče je manjše smučišče. Če želite več, vam priporočamo smučarski center Golte.

 

Mimo Hiše Raduha se vije reka Savinja, ena naših najlepših alpskih rek z velikim padcem, številnimi brzicami, tolmuni ter čisto in s favno bogato vodo. V Savinjo se stekajo tudi številni potoki, rečice in reke, med njimi Lučnica in Dreta.

Muharjenje je možno od 1. aprila do 31. oktobra na Savinji, Lučnici in Dreti.

V zimskem času od 1. novembra do 15. marca je v reki Savinji možen ribolov na sulca.

 

Slovenija je pravi raj za popotnike - v naši majhni deželici najdete vse od zasneženih gorskih vršacev do čudovitih obal Jadrana, od bogate kulturne dediščine do sproščanja v zdravilnih vodah termalnih vrelcev. Hiša Raduha je izvrstno izhodišče za obisk najrazličnejših krajev in z veseljem vam bomo pomagali izdelati program, ki vam bo kar najbolj ustrezal.

 

Darila

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 27494462
  • Ime podjetja:
  • Hiša Raduha, Penzion, Martina Breznik s.p.
  • Občina:
  • Luče
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si