Psihoterapija in psihološko svetovanje, dr. Tjaša Maksimiljana Kos s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4047/psihoterapijainpsiholoskosvetovanjedrtjasamaksimiljanakossp1-1477555104.jpg
Psihoterapija in psihološko svetovanje, dr. Tjaša Maksimiljana Kos s.p.
Psihoterapija in psihološko svetovanje, dr. Tjaša Maksimiljana Kos s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4047/psihoterapijainpsiholoskosvetovanjedrtjasamaksimiljanakossp1-1477555104.jpg 0 05 0

Povprečno od 208 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Tjaša Maksimiljana Kos (+)

Kamnogoriška cesta 49, Ljubljana 1000, Slovenija

041 421 532
tjasa@tjasakos.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

dr. Tjaša Maksimiljana Kos iz Ljubljane se ukvarjam s psihoterapijo in psihološkim svetovanjem za posameznike, pare in skupine.

Sem univ. dipl. psihologinja. Doma in v tujini sem se podiplomsko izobraževala iz različnih psihoterapevtskih pristopov: integrativne transakcijske analize (TA), kognitivno vedenjske terapije (KVT), hipnoze in dela v transu, Imago partnerske terapije ter metode EMDR.

Kot samostojni strokovnjak na področju mentalnega zdravja delam s posamezniki, pari in skupinami.

Pri svojem delu upoštevam etična načela, kot jih navajata Kodeks poklicne etike psihologov Slovenije in Etični kodeks Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

 

Psihoterapija in svetovanje

Ste v stiski ali pa se vam zdi, da življenja ne živite tako, kot bi si želeli?

Vsi se kdaj znajdemo v situacijah, ko naše dosedanje življenjske strategije več ne zadostujejo. V takšnih situacijah občutimo stisko, zdi se, da se naše življenje zoži na drobcen prostor, v katerem je veliko trpljenja, nezadovoljstva, skrbi, …

Danes sodobna psihološka in psihoterapevtska znanost omogočata poglobljeno razumevanje človeka, naše individualnosti in naših duševnih procesov.

Sodobna psihološka in psihoterapevtska vedenja nam v tem zahtevnem času lahko pomagajo, da najdemo za nas ustrezne odgovore na izzive, ki nam jih prinaša življenje.

Verjamem, da smo ljudje različni in da so takšne tudi naše življenjske zgodbe in potrebe. Zato je zame kot terapevtko pomembno, da se lahko uglasim prav na vas v vaši konkretni življenjski situaciji. Različni psihoterapevtski in svetovalni pristopi odgovarjajo na različne potrebe.

 

Za posameznike

Individualno svetovalno ali psihoterapevtsko delo pomeni da posameznik stopi v terapevtski odnos z usposobljenim strokovnjakom – psihologom ali psihoterapevtom, v katerem se z uporabo psiholoških znanj in principov deluje v smeri doseganja večjega psihičnega blagostanja in duševnega zdravja klienta.

Kot psihologinja s širokim naborom različnih psihoterapevtskih znanj imam možnost najin način dela sproti prilagajati in izbirati tista psihološka sredstva, tehnike in metode, ki bodo za vas glede na vaše cilje in želje najbolj optimalna. Prednost individualnega terapevtskega dela je v tem, da lahko vso pozornost posvetiva prav vam, vašemu svetu, težavam in dilemam, ki vas pestijo, pa tudi vašim željam in ciljem. Tako lahko glede na vašo konkretno življenjsko situacijo najino delo tudi ves čas prilagajava tako, da vas bo najino terapevtsko delo podprlo v vašem življenju prav tam, kjer to najbolj potrebujete.

 

Za pare

Partnerska terapija je namenjena hetero in istospolno usmerjenim parom, ki želijo s pomočjo psiholoških in psihoterapevtskih sredstev pod vodstvom usposobljenega strokovnjaka – psihologa, psihoterapevta izboljšati svoj odnos.

 

Skupine

Delo v skupini pomeni svojevrstno izkušnjo. Izkušnje drugih, njihove zgodbe, doživetja in reakcije nas bogatijo in nam pomagajo, da pri sebi odkrivamo »slepe pege« naše vsebine, za katere nismo vedeli, da so v nas. Skupina pa nam nudi tudi svojevrstno priložnost za to, da se s svojimi težavami soočimo v sprejemajočem, varnem in konstruktivnem okolju. Pogosto postane skupina prostor, kjer dobimo priložnost za tako imenovano »reparativno izkušnjo«.

Skupine, ki jih vodim, so običajno tematske, posvečene določeni tematiki ali težavi. Tako da moč skupine ciljano uporabimo kot terapevtsko sredstvo pri tej problematiki.

Delo v skupini je izrazito bogata in večnivojska izkušnja. Odprejo se nam novi pogledi – na nas in na naše soljudi, običajno pa tudi na našo preteklost in prihodnost.

 

Delavnice

Sodoben življenjski tempo nam pogosto ne dopušča, da bi si vzeli toliko časa, da bi se posvetili neki naši vsebini skozi obdobje večih tednov. Težko si organiziramo čas med vsemi ostalimi obveznostmi, aktivnostmi, delom, gospodinjstvom, otroki. Zato so neke vrste alternativa daljšim skupinskim programom tematske delavnice.

Na takšnih delavnicah se na interaktiven način fokusirano lotimo določene specifične teme.

Delavnice vedno ponujajo možnost, da na oseben način za nas osmislimo neke bolj teoretične vsebine in jih udomačimo za naše konkretno življenje.

 

Predavanja

Predavanja so v prvi vrsti namenjena temu, da slušateljem posredujejo določene informacije. Ker pa sem globok prepričana, da so informacije, ki jih ne osmislimo za naše življenje, mrtev, neuporaben kapital, stremim k temu, da so moja predavanja kolikor je mogoče interaktivna, povezana z vsakdanjim življenjem in praktično naravnana. Zapletene teoretične koncepte skušam približati na razumljiv, sproščen način. Zame pomeni uspešno predavanje, če vas vzpodbudi k razmišljanju in motivira za razvijanje pozitivnih vidikov v vas in vaši okolici.

 

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 31337937
 • Ime podjetja:
 • Psihoterapija in psihološko svetovanje, dr. Tjaša Maksimiljana Kos s.p.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina, 
 • Angleščina, 
 • Nemščina, 
 • Hrvaščina, 
 • Srbščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si