Prosti pad, organizacija skokov s padalom, Tomaž Hrast s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5183/prostipadorganizacijaskokovspadalomtomazhrastsp1-1489066551.png
Prosti pad, organizacija skokov s padalom, Tomaž Hrast s.p.
Prosti pad, organizacija skokov s padalom, Tomaž Hrast s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5183/prostipadorganizacijaskokovspadalomtomazhrastsp1-1489066551.png 0 05 0

Povprečno od 306 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Tomaž Hrast (+)

Gospodinjska ulica 8, Ljubljana 1000, Slovenija

031 594 111
info@prostipad.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Ekipo Prosti pad sestavljajo člani državne reprezentance v likovnih skokih, ki velja za najbolj elitno padalsko disciplino. Naši inštruktorji, edini v Sloveniji, organizirajo tunnelcampe, v simulatorjih prostega pada po vsem svetu.

Naše  poslanstvo je, da svoje znanje in izkušnje prenašati na ostale padalce in učence ter tandem potnikom nuditi največjo možno mero adrenalina in užitkov.

Poskrbeli bomo, da bodo skoki opravljeni v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi in najnovejšo opremo.


Razlogi zakaj skočiti z nami

 • smo državni in svetovni prvaki,
 • odlikujejo nas bogate izkušnje,
 • smo člani Olimpijskega komiteja Slovenije,
 • uporabljamo najsodobnejšo padalsko opremo,
 • imamo dovoljenje Agencije za civilno letalstvo RS,
 • maksimalno poskrbimo za varnost in udobje,
 • do danes ne beležimo poškodb udeležencev.

Tandem

Potek skoka v tandemu

1. PRIHOD NA LETALIŠČE
Prihod na letališče in prijavo na tandemski skok je potrebno opraviti vsaj 30 minut pred skokom.


2. PRIPRAVA NA SKOK V TANDEMU
Najprej vam tandem pilot dodeli kombinezon, čelado, rokavice in očala. Nato sledi priprava na skok v tandemu, ki traja približno 10 minut. V tem času vam bo instruktor predstavil opremo ter vas seznanil s procedurami v letalu, na odskoku iz letala, položajem telesa v prostem padu, upravljanjem padala ter položajem za varni pristanek.


3. PANORAMSKI LET NA VIŠINO
Letalo potrebuje približno 20 minut do 4000 metrov višine. Medtem, ko bo letalo pridobivalo višino ki je potrebna za skok v tandemu, vam bo vaš tandem inštruktor razkazal pokrajino, vas sproti obveščal o višini, ter poskrbel za odlično vzdušje.


4. SKOK V TANDEMU
Bistvo skoka v tandemu je odskok iz letala in prosti pad. Ne boste čutili padanja, ne boste čutli gravitacije, čutili boste lebdenje pri hitrosti 200 km/h.


5. LET S PADALOM
Na višini 1500 metrov tandem inštruktor odpre padalo. Od tega trenutka dalje hitrost in veter nadomesti mirno jadranje skozi neomejen prostor. Lahko boste prevzeli krmilne vrvice in ob pomoči tandem pilota vozili padalo vse do višine 300 metrov, nato pa bo inštruktor prevzel nadzor in poskrbel za mehak in varen pristanek.


6. PO PRISTANKU
Ko boste ponovno na trdnih tleh, si boste zaželili, da bi ponovno skočili s padalom že z naslednjim letalom. V spomin in dokaz za uspešno opravljen tandemski skok iz letala pa boste prejeli diplomo.

 

Lokacije

Bovec
Letališče Bovec je za skok s padalom v tandemu poleg letališča Portorož in letališča Lesce eno izmed najbolj priljubljenih točk za tandemske skoke v Sloveniji.


Portorož
Letališče Portorož je za skok s padalom, poleg letališča Lesce in letališča Bovec eno izmed najbolj priljubljenih točk za izvajanje tandemskih skokov v Sloveniji.


Lesce
Letališče Lesce je naše domače letališče in je poleg letališča Portorož in letališča Bovec eno izmed najbolj priljubljenih točk za izvajanje tandemskih skokov s padalom v Sloveniji.

POMEMBNO OBVESTILO: Letališče Lesce je od leta 2015 do nadaljnjega zaprto za izvajanje tandemskih skokov s padalom.

 

Šola

Zakaj izbrati šolanje pri nas

 • imamo najnovejšo opremo za šolanje učencev v Sloveniji,
 • imamo največ učiteljev padalstva in AFF inštruktorjev,
 • vsi učitelji so člani državne reprezentance Slovenije,
 • organiziramo šolanja v vetrovnikih v tujini (Arizona, Florida, London).


Postanite padalec po najhitrejšem in najvarnejšem načinu AFF - Accelerated Freefall

AFF bi v slovenščino prevedli kot "pospešeni prosti pad".

Je najhitrejši padalski tečaj, v katerem se človek, ki še nikoli ni skočil iz letala, v sedmih skokih nauči vsega potrebnega za samostojen padalski skok. Gre za prevladujoči način šolanja po vsem svetu.

Vaš padalski tečaj se bo začel s štiri dnevnim teoretičnim predavanjem, v katerem boste osvojili vse potrebno teoretično znanje za vaš prvi skok iz letala. Po vsakem opravljenem AFF skoku sledi analiza posnetka skoka, ter teoretska priprava na naslednji skok. Vseh 7 skokov lahko učenec opravi v samo 2 dneh.

 

Vetrovnik

Kaj je vetrovnik?
Simulator prostega pad – vetrovnik, v katerem piha veter s hitrostjo od 160 – 300 km/h (hitrost vetra je prilagojena letalcu). Namenjen je učenju veščin v prostem padu.


Zakaj vetrovnik?
Velja za najvarnejši in najhitrejši način pridobivanja padalskega znanja (v 1 uri letenja v vetrovniku se naučimo veliko več kot v 60 skokih).

Cilj tunnel campa je z našimi bogatimi izkušnjami in osvojenim znanjem v vetrovniku udeležencem zagotoviti kar največjo količino osvojenega znanja v zelo kratkem času.


Za koga je vetrovnik primeren?
Namenjen je začetnikom, rekreativcem ali izkušenim padalcem, kakor tudi tistim, ki se šele odločajo o začetku padalske kariere.

Torej za udeležbo našega tunnel campa je primeren čisto vsak.

 

Darilni boni

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 64612368
 • Ime podjetja:
 • Prosti pad, organizacija skokov s padalom, Tomaž Hrast s.p.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si