Premium, proizvodnja in polnjenje žganih pijač, Roland Plantan s.p

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2219/premiumproizvodnjainpolnjenjezganihpijacrolandplantansp7-1464788838.jpg
Premium, proizvodnja in polnjenje žganih pijač, Roland Plantan s.p
Premium, proizvodnja in polnjenje žganih pijač, Roland Plantan s.p https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2219/premiumproizvodnjainpolnjenjezganihpijacrolandplantansp7-1464788838.jpg 4.5 05 1

Povprečno od 224 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Roland Plantan (+)

Pot na Rovt 12, Žiri 4226, Slovenija

041 839546
roli.sairach@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Premium, Roland Plantan s.p. se ukvarja s proizvodnjo in polnjenjem žganih pijač.

Žgane pijače

Likerji

Liker (beseda izvira iz latinske besede liquor, kar pomeni tekočina) je aromatična alkoholna pijača z relativno visoko vsebnostjo sladkorja (najmanj 100 gramov na liter). Vsebnost alkohola je navadno nekje med 15 in 40 odstotkov.

Nastanek številnih tradicionalnih likerjev sega v srednji vek, ko so mešali alkohol z zelišči in zeliščnimi mešanicami v zdravstvene namene. Prvi likerji so nastali na območju današnje Italije, delali pa so jih menihi. Za prednika današnjega likerja pa velja aromatično vino iz rimske in grške antike. Zaradi visokih cen sladkorja je bilo takrat uživanje likerja privilegij premožnejših slojev prebivalstva. Ko pa je sladkor postal dostopen tudi ostalim slojem prebivalstva, so se pojavili različni novi likerji: od sadnih in zeliščnih pa tja do kremnih in kavnih.

Ponujamo vam

 • liker iz borovnic,
 • liker iz robidnic,..

 

Pelinkovec

Žganje, ki mu dodajo pravi pelin. Običajni pelinkovec je temno rjave barve in vsebuje do 38 % alkohola. Spada med grenčice. Industrijsko ga izdelujejo iz čistega alkohola, ki mu dodajo izvleček pelina in janeža, nakar ustrezno razredčijo z vodo. Obarvajo ga s karameliziranim sladkorjem. Odvisno od količine dodanega sladkorja ločijo grenki in sladki pelinkovec. Ponekod ga starajo v novih hrastovih sodih. Primerno ohlajen je dober aperitiv, ki je bil v drugi polovici 20. stoletja zelo priljubljen, nato je padel v pozabo. Dobro se meša s tonikom v pelton, s schweppsom pa v švepel. Povsem drugačna vrsta pelinkovca je absint, ki je zelene barve. Domača alkoholna pijača, ki jo dobijo tako, da v kakršnokoli vino namočijo pelinove liste.

 

Ponujamo vam tudi

 • rum,
 • vodke.

 

Žgane pijače prodajamo tudi v lokalih in trgovinah.

 • Davčna številka:
 • 47223618
 • Ime podjetja:
 • Premium, Roland Plantan, s.p., proizvodnja in polnjenje žganih pijač
 • Občina:
 • Žiri
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si