Prehransko svetovanje, Lucija Šušteršič s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2248/prehranskosvetovanjelucijasustersicsp7-1464881553.jpg
Prehransko svetovanje, Lucija Šušteršič s.p.
Prehransko svetovanje, Lucija Šušteršič s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2248/prehranskosvetovanjelucijasustersicsp7-1464881553.jpg 0 05 0

Povprečno od 11 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Lucija Šušteršič (+)

Seničica 1, Medvode 1215, Slovenija

041 285656
lucija@lacardea.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Lucija Šušteršič s.p. vam ponuja prehransko svetovanje.

Brezglutenska prehrana

Brezglutenska dieta postaja trend v sodobnem svetu. Zanjo se odločajo tisti, ki želijo izgubiti telesno težo, ozdraviti razdražljivo črevesje, izboljšati počutje in podobno. Poslužuje se je tudi marsikdo, od zvezdnikov do povprečnih posameznikov, ki nima diagnosticirane celiakijeCeliakija je genetska bolezen, pri kateri posameznikov imunski sistem ob izpostavljenosti glutenu odreagira preveč burno, kar privede do vnetja in zdravstvenih težav. Takšni ljudje se morajo glutenu popolnoma izogibati. 

 

Gluten je protein, ki spada med gliadine in glutenine ter se pojavlja v žitnih zrnih. Gluten je lepek, zato je lepljiv in testu daje prožnost. Prav zato je moka z glutenom primerna za peko izvrstnega kruha. Pojavlja se v pšenici, ječmenu, piri, rži in tritikali. Sledi glutena so zaradi pogostega skupnega skladiščenja s pšenico prisotne tudi v ovsu. Ta ne vsebuje glutena, temveč glutenu sorodno snov – avenin, ki lahko deluje celo protivnetno in antioksidativno.

 

Občutljivi ljudje poročajo, da jim uživanje različnih vrst žit povzroča več ali manj težav. Tako ima večina največ težav s prebavo pšenice in pekovskih izdelkov z dodanim izoliranim glutenom (berite deklaracije na izdelkih). Pira, ožja sorodnica pšenice, tako imenovana starodavna pšenica, veliko ljudem sploh ne povzroča težav, saj je lažje prebavljiva. To bi lahko glede na pšenično zrnje pripisali različnemu razmerju glutelinov in gliadinov v njej.

Ljudje, ki so preobčutljivi na gluten, po njegovem zaužitju občutijo bolečine v trebuhu, dobijo diarejo, glavobol in srbečico. Pri njih gluten poškoduje črevesne mikrovile. To so črevesne resice, ki so odgovorne za absorpcijo hranilnih snovi v telo. Takšni ljudje so zato pogosto anemični, izgubljajo telesno težo, pri otrocih pa je opaziti izostanek v rasti.

 

Storitve

  • Pripravim vam jedilnik in vas pripravim na način zdravega življenja.
  • Vključeni so tudi jedilniki.
  • Davčna številka:
  • 15763579
  • Ime podjetja:
  • Prehransko svetovanje, Lucija Šušteršič, s.p.
  • Občina:
  • Medvode
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si