Podkovstvo in storitve za živinorejo, Žan Berghaus s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2146/podkovstvoinstoritvezazivinorejozanberghaussp1-1464352821.png
Podkovstvo in storitve za živinorejo, Žan Berghaus s.p.
Podkovstvo in storitve za živinorejo, Žan Berghaus s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2146/podkovstvoinstoritvezazivinorejozanberghaussp1-1464352821.png 4.83 05 1

Povprečno od 16 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Žan Berghaus (+)

Žabjak 35, Ptuj 2250, Slovenija

031 229 673
zan.berghaus@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podkovstvo in storitve za živinorejo, Žan Berghaus s.p. iz Ptuja izbira  najboljši način pristopa za vsakega posameznega konja. Čas ni ovira!, da zagotovimo kakovost. Sodelujemo z najboljšimi veterinarji na področju konjereje kar nam omogoča efektivno zdravljenje kopit (abscesov, laminitisov, ringbonne, zakopitnice, razpok,...).

Konja se kuje ali spodrezuje max. na vsakih 6-8 tednov, kar je več je že zanemarjenje!

 

Korekcija parkljev

Zakaj bi parklje obrezovali?

Lastnosti zunanjosti, med katere prištevamo tudi lastnosti nog, imajo predvsem vpliv na proizvodne lastnosti in na mlečnost. Zaradi gospodarnosti reje živali je potrebno živali selekcionirati, jih opazovati in pridobiti vse podatke o lastnostih, ki imajo gospodarski pomen (Pogačar in sod., 1998, cit. po Potočnik, 2005).

 

Kdaj se odločiti?

Velik problem predstavlja šepavost v čredah krav molznic, ki se pojavi kar pri 30% krav v čredi, seveda pa je odstotek med posameznimi čredami dokaj različen. Poudariti je potrebno, da v primeru, ko se šepavost pojavi pri več kot 15 % krav, govorimo o problematični čredi. Funkcionalna korekcija parkljev je trenutno najbolj znana in priznana v svetu. Poglavitni cilj korekcije parkljev je, da dosežemo enakomerno obremenjenost parkljevih površin. Če hočemo ohraniti zdrave in korektne parklje, moramo preventivno korekcijo izvajati vsaj 2-3x letno, najbolj priporočljivo je v spomladanskem in jesenskem času (Zemljič, 2009). Zelo priporočljiva je korekcija parkljev vsaj 6 do 8 tednov pred porodom (Zemljič, 1992).

 

Ugodni vpliv na korekcijo parkljev…

Pri raziskavi vpliva obrezovanja parkljev na mlečnost je bilo ugotovljeno, da ima obrezovanje parkljev pri kravah lisaste pasme, pozitivne učinke na mlečnost in vsebnosti v mleku. Izkazalo se je, da so imele krave po obrezovanju parkljev boljšo konzumacijsko sposobnost vlaknin in stabilnejšo fermentacijo krme v vampu. S pridobljenih podatkov je bilo možno razbrati, da se mlečnost ni bistveno izboljšala, se pa je znatno povečala vsebnost beljakovin in maščob (Nishimori in sod., 2006).

 

Oskrba konj

Veliko konjenikov - jahačev bi imelo svojega konja, ampak sami nimajo infrastrukturnih danosti, kamor bi le - tega nastanili ter tako žal ostajajo pri le občasnem športnem jahanju v različnih konjeniških centrih, konjeniških društvih, zasebnih rančih in podobno. Tega problema se še predobro zavedamo!

Na Ranču Berghaus konji imajo prostoren, zračen in predvsem čist hlevski boks, letni in zimski izpust, trening v maneži, družbo ostalih konj, kakovostnega sena v izobilj. Ne ponujamo mu samo konjskega razkošja, pač pa tudi veliko ljubezni in prijazne, strokovne oskrbe.

 

Kaj imamo konji navoljo?

Na razpolago je 6 notranjih hlevskih boksov, velikosti  3,5 m x 3,5 m in 3,2 x 3,2 m.

Hlev je razdeljen na dve krili. V desnem krilu se nahajajo 4 boksi za konje in v levem krilu hleva 2 boksa in 4 stojišča oz. privezi za konje. Hlev je zelo svetel in tudi zelo zračen. Zraven hleva je urejen prostor za konjeniško opremo – sedlarna, katera je varovana s ključavnicami.

Konji imajo navoljo velike prostrane izpuste-pašnike na katerih se lahko družijo z svojimi vrstniki!

 

Oskrba zajema:

 • nastilj: žagovina ali slama,
 • 2 x dnevno krmljenje z voluminozno krmo ( seno ) - tako v boksu kot tudi v izpustu če je potrebno,
 • 2 x dnevno čiščenje boksov oz po potrebi,
 • uporabo letnih – travnatih izpustov ( več kot 5,5 ha ), z urejenimi napajalniki,
 • uporabo letnih pralnih prostorov na prostem,
 • uporabo jahalnih površin  - zunanja travnata maneža v velikosti 40 x 40 m,   
 • uporabo lonžirnega kroga velikosti r = 8-9 m,
 • pripadajoč prostor za hrambo sedel in ostale opreme za konja – sedlarna,
 • sanitarije za konjenike - sedlarna (higijena pribora in opreme).

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 18235751
 • Ime podjetja:
 • Podkovstvo in storitve za živinorejo Žan Berghaus s.p.
 • Občina:
 • Ptuj
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  4.8 4.8 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  To znanje postaja danes čedalje bolj redko, zato je koristno poznati nekoga, ki obvlada to obrt. Pohvaliti moram tudi njihov občutek za ravnanje z živalmi!
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si