Pizzerija Golobček

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/245/pizzerija-golobcek-1456427071.jpg
Pizzerija Golobček
Pizzerija Golobček https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/245/pizzerija-golobcek-1456427071.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Naročilo pic (+)

Vransko 31, Vransko 3305

041 608 298
hostel@golobcek.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Zgodovina Pizzerije Golobček se je začela pisati že davno pred njenim uradnim odprtjem. Leta 1966 je Stojan Golob med nakupovanjem v Trstu pojedel svojo prvo pico, ki ga je očarala s svojim vonjem in okusom. Poslovna ideja o odprtju picerije pa se mu je posvetila enajst let kasneje, ko je z ženo Anko obiskal Tenerife. Tam je prvič videl sistem peke pic v krušni peči, še bolj kot to pa so ga prevzele vragolije, ki jih je izvajal picopek. Takrat se je odločil, da bo nekoč imel svojo picerijo

V začetku leta 1988 so se v centru Vranskega, v Stojanovi rojstni hiši, pričela gradbena dela in ideja je začela dobivati otipljivo podobo. Kot novinec v tem poslu, se je spopadal z vprašanji, kako zasnovati picerijo, kako veliko krušno peč naj postavijo, kakšna mora biti delovna oprema ter še mnoga druga. Vse te informacije je zbral z obiskovanjem picerij po Sloveniji, predvsem pa po tujimi, kjer je bila ta obrt že bolj poznana. Ko so postavili krušno peč, pa je bilo potrebno še najpomembnejše - naučiti se narediti in speči pico. Za pomoč pri tem, je prosil svojega prijatelja Ivana Kapetaniviča, ki pa mu je velikodušno ponudil enodnevni ogled procesa peke pic - od testa pa do pečene pice. Pri tem si ni smel ničesar zapisati, odnesel je lahko le tisto, kar je ostalo v glavi. Ko je prišel domov, je takoj preizkusil, koliko znanja je nabral skozi dan. Počasi, a vztrajno, je pica dobivala želen okus, lepo obliko in pravo barvo. Vseeno ni tvegal in picerije odprl na vrat na nos, ampak se je želel prepričati, da bo prodajal vrhunski izdelek. V času, ko je iskal idealen recept za testo, spoznaval, kako speči pico ter kako to početi hitro, je imel ogromno degustatorjev, ki so spremljali njegov napredek. Preden je prodal prvo pico, je spekel približno 2700 pic, ki so bile namenjene preizkušanju, okušanju in ocenjevanju.

Brez velikega pompa, se je Stojan na nedeljo, 1. oktobra 1989, odločil, da odpre picerijo za goste.

Pizzerija Golobček je družinska picerija od samega začetka in se to trudi tudi ostati.

Ob odprtju je picerija imela samo štiri mize za goste, danes pa lahko sprejme vse tja do petdeset gostov naenkrat. V poletnem času je odprt letni vrt, kjer so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

Poleg picerije pa so Golobovi, 8. junija 2012, nadgradili svojo poslovno idejo z otvoritvijo Bed&Pizza Hostla. Sin Miha in njegova partnerka Jelka sta ob pomoči vse družine prenovila prostore nad picerijo in jih preuredila v čudovit hostel.

 

HOSTEL & SOBE
V hostlu je na voljo pet sob, ki imajo skupni prostor s kava avtomatom ter skupno teraso. Vsaka soba ima svojo kopalnico s tuš kabino ali kopalno kadjo, televizijo ter povezavo z brezžičnim internetom. Dve sobi imata balkon

Parkirišče je urejeno za avtomobile, motorje in kolesa. 

V hostlu so dovoljene domače živali. 

Na volo je pet sob:

 • soba 1 ima štiri ležišča (možnost dodatnega ležišča)
 • soba 2 ima štiri ležišča (možnost dodatnega ležišča)
 • soba 3 ima dva ležišči (brez možnosti dodatnega ležišča)
 • soba 4 ima dva ležišči (brez možnosti dodatnega ležišča)
 • soba 5 ima tri ležišča (možnost dodatnega ležišča)

 

Odpiralni čas
GMT

Odpiralni čas

Ponedeljek
01:00 -
Torek
15:00 - 22:00
Sreda
15:00 - 22:00
Četrtek
15:00 - 22:00
Petek
15:00 - 22:00
Sobota
15:00 - 22:00
Nedelja
14:00 - 21:00
 • Davčna številka:
 • 24532223
 • Ime podjetja:
 • Gostilnica in pizzerija Golobček, Stojan Golob s.p.
 • Občina:
 • Vransko
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si