Parketi Godnjavec, polaganje parketa, laminatov in toplih podov

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3657/parketigodnjavecpolaganjeparketalaminatovintoplihpodov8-1474608947.jpg
Parketi Godnjavec, polaganje parketa, laminatov in toplih podov
Parketi Godnjavec, polaganje parketa, laminatov in toplih podov https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3657/parketigodnjavecpolaganjeparketalaminatovintoplihpodov8-1474608947.jpg 0 05 0

Povprečno od 259 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Mitja Godnjavec (+)

Beblerjev trg 1, Ljubljana 1000, Slovenija

031 871 097
parketi.godnjavec@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Parketi Godnjavec se že 40 let ukvarja s polaganjem parketov, laminatov, toplih podov ter drugih PVC-jev, itisonov, tapisonov,... Naše dolgoletne izkušnje zagotavljajo kvalitetno izvedbo ponujenih storitev, kar potrjujejo tudi številne zadovoljne stranke. Z novimi materiali, pristopi ter trendi se seznanjamo preko rednih izobraževanj, seveda pa uspešno delo ne bi bilo mogoče brez rednega posodabljanja orodja in strojev (sistemi za odsesavanje prahu,...).

Naše storitve:

 • polaganje vseh vrst surovih ter gotovih parketov,
 • brušenje in lakiranje ali oljenje parketa,
 • polaganje vinila,
 • vzdrževanje ter obnova oljenega parketa,
 • polaganje laminata,
 • polaganje toplega poda ali PVC-ja,
 • polaganje plute,
 • polaganje itisona ali tapisona,
 • vstavljamo intarzije in vzorce,
 • odpravljamo poškodbe na parketu, laminatu ali PVC-ju (globoke praske, luknje, ...).

 

Menjava parketa, polaganje novega parketa

Zadnja leta se večinoma polaga tovarniško izgotovljene dvoslojne ali troslojne parkete. Surovih parketov (klasični parket, lamelni parket, lam parket, kant parket ali industrijski parket) se polaga bistveno manj, saj je sam postopek bistveno daljši, poleg tega je tovarniško lakiran ali tovarniško oljen parket bolj obstojen.

Tovarniško izgotovljen parket je potrebno zaključiti še s kotnimi letvicami, počakati en dan, nato se lahko začne prostor povsem normalno uporabljati.

 

Obnova parketa

V večini primerov se da star in poškodovan parket zelo kvalitetno obnoviti. V kolikor parket ni pretirano dotrajan, je parket po obnovi videti praktično kot nov. Popravi se posamezne odstopljene deščice, obrusi se ga do zdravega lesa, zapre se reže med deščicami ter polakira ali naolji. Pri obnovi parketa se največkrat zamenja tudi kotne letvice.

V praksi se zgodi zelo redko, da se parketa ne da ali da ga ni smiselno obnoviti. Na tak primer naletimo le nekajkrat letno, največkrat v primeru starejšega lamelnega parketa, ki je bil poplavljen.

 

Vrste parketa

Našteti vse vrste parketa je skoraj nemogoče, saj jih je enostavno preveč. V osnovi se delijo na klasičen parket, lamelni parket (mozaični parket), dvoslojni parket, troslojni parket, lam parket (kant parket), industrijski parket (tehno parket), poznamo pa še kmečki pod, ladijski pod, pa še kaj bi se našlo.

Nadalje se parketi delijo glede na vrsto lesa. Najpogostejši je še vedno hrastov parket, sledita mu bukov parket in jesen, popularne so tudi eksotične vrste lesa (dossie, venge, teak, bambus,…)

Parketi se delijo tudi glede obdelave. Mazanje s parketnimi pastami je zelo redko, najpogostejša sta lakiran parket in oljen parket, ki počasi, a zanesljivo prevzema primat.

 

Vrste talnih oblog:

 

Lamelni parket – mozaični parket

Lamelni parket velja za najbolj razširjeno vrsto parketa v Evropi, kljub temu, da ima močno konkurenco v dvoslojnem parketu in laminatu. Gre za neobdelan mozaični parket v obliki plošč, ki so sestavljene iz manjših enakih deščic oziroma lamel. Lamele so po večini dolge od 120 do 160 milimetrov in široke od 24 do 23 milimetrov, v debelino pa merijo 8 milimetrov.

Plošče sestavlja 5 ali 7 lamel, ne glede na njihovo število pa ima kvadratna plošča vedno enake dimenzije:  12 x 12 centimetrov ali 16 x 16 centimetrov. Med vzorci je najbolj priljubljen mozaik, na voljo pa so tudi vzorci ribja kost, angleški vez (ladijski vzorec), staronemški vez, paralela (vrstični vzorec) in Toscana. Lamelni parket je primeren za spalnice, dnevne in otroške sobe, redkokdaj pa tudi za kuhinje.

 

Vir

Odpiralni čas
GMT 0

Odpiralni čas

Ponedeljek
07:00 - 21:00
Torek
07:00 - 21:00
Sreda
07:00 - 21:00
Četrtek
07:00 - 21:00
Petek
07:00 - 21:00
Sobota
08:00 - 12:00
Nedelja
Zaprto
 • Davčna številka:
 • 94490112
 • Ime podjetja:
 • Top talne obloge, parket, Mitja Godnjavec s.p.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si