Pajkec, ročno tkanje, Petra Dolšak Malnar s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2445/pajkecrocnotkanjepetradolsakmalnarsp2-1465814740.jpg
Pajkec, ročno tkanje, Petra Dolšak Malnar s.p.
Pajkec, ročno tkanje, Petra Dolšak Malnar s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2445/pajkecrocnotkanjepetradolsakmalnarsp2-1465814740.jpg 0 05 0

Povprečno od 10 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Petra Dolšak Malnar (+)

Potok 20, Kostel 1336, Slovenija

041 204747
pajkec@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Pajkec, ročno tkanje, Petra Dolšak Malnar s.p. vam ponuja ročno tkanje in šivanje.

Ponujamo vam

 • ročno tkanje (preproge, ki so pralne v stroju 100% bombaž),
 • šivanje,
 • šivanje za otroke.

 

Ročno tkanje

Ročno tkanje je prastara dejavnost, kar dokazuje zgodovina antičnih narodov, ki priča o njeni prisotnosti že v pradavnih časih. Tudi iz srednjega veka imamo ohranjenih nešteto preprog in gobelinov za dekorativne namene in uporabne svilene in bombažne tkanine. Princip tkanja se do danes ni bistveno spremenil, se je pa nekoliko spreminjalo samo orodje za izdelavo, to so tako imenovane statve. Rabe le teh se dandanes ne uporablja več za množično proizvodnjo tkanin, temveč bolj za izdelavo unikatnih izdelkov.

Sodobno ročno tkalstvo ima sicer svoje korenine v starem ljudskem ročnem tkalstvu, vendar danes nastaja iz potrebe po ustvarjalnosti, ki predstavlja estetsko zadovoljitev. Pri kombinaciji prej in vezav ter barvnih vzorcev se ustvari splošen harmoničen vtis, toplina in udobje, kar so bistvene lastnosti ročno tkanih izdelkov. 

Za nastanek tkanine so potrebna temeljna znanja in osvojitev določenih terminov, ki se uporabljajo pri delu. Tkanina nastane s pravokotnim križanjem podolžnih in prečnih niti. Način kako vežemo niti v celoto imenujemo vezava, delo pa tkanje. Vezava je način prevezovanja vzdolžnih osnovnih niti s prečnimi nitmi (votkom) v tkanino. Načinov, kako se votek in osnova prepletata, je mnogo. Osnovne vezave, iz katerih so izpeljane razne kombinacije so platnova vezava, keper vezava in vezava atlas.

 • Davčna številka:
 • 53505689
 • Ime podjetja:
 • Pajkec, ročno tkanje, Petra Dolšak Malnar s.p.
 • Občina:
 • Kostel
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si